andyopole Napisano 29 Listopada 2020 Zgłoś Napisano 29 Listopada 2020 48 minut temu, staziel napisał: Tak z ciekawości, rozmowa po wylosowaniu jest po angielsku czy polsku? I o co pytają wgl?? Rozmowy są zawsze po angielsku oraz w języku siedziby ambasady tak że masz wybór, możesz rozmawiać w tym języku, w którym chcesz. Najbardziej poszkodowani są mieszkańcy UK, nie mają zadnego wyboru.
mvgda Napisano 13 Grudnia 2020 Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2020 mam pytanie odnosnie uzyskania NIE (w ambasadzie) a dokladniej co o tym sadzicie. Czytalam na innych grupach, ze np dla bliskiej rodziny moze byc wystawione NIE w przypadku pomocy przy dzieciach np czy jakiejs ciezszej sytuacji rodzinnej ale byly to osoby na wizach turystycznych. Czy sadzicie ze moja siostra moglaby sie starac o NIE w ambadadzie dla mnie (mam wize DV1 ale nie aktywowalam jeszcze jej na granicy wczesniej), ze wzgledu na opieke nad siostrzenica? (ma roczek, byla w szpitalu i niestety w zwiazku z tym nie moze chodzic do niani itp a siostra prowadzi wlasny biznes wiec ciezko z wolnym)
mvgda Napisano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2020 przymierzam się do lotu do US. (dostałam pozwolenie NIE) jak wyglada pierwsze przekroczenie granicy? skąd będę wiedzieć gdzie iść z dokumentami? normalnie do kolejki jak na turystycznych?
Jackie Napisano 29 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2020 26 minutes ago, mvgda said: przymierzam się do lotu do US. (dostałam pozwolenie NIE) jak wyglada pierwsze przekroczenie granicy? skąd będę wiedzieć gdzie iść z dokumentami? normalnie do kolejki jak na turystycznych? Powinno być napisane gdzie iść, z tego co pamiętam idziesz tam gdzie zielonokartkowcy/obywatele. Będą wiedzieli co robić dalej z Tobą, o to już nie musisz się martwić Tu masz łdnie opisane: https://www.alllaw.com/articles/nolo/us-immigration/entering-on-immigrant-visa-green-card.html Daj nam znać proszę jak poszło i czy dotarłaś bezpiecznie. Powodzenia i miłego lotu!
andyopole Napisano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2020 Chyba jednak tam gdzie turyści ponieważ prezydentem stanie się dopiero po przekroczeniu granicy. Any way, tam jest sporo porządkowych, kierujących do właściwych kolejek. Gdy zobaczę w Twoich rękach żółtą kopertę już beda wiedzieli, w ktora kolejkę Cię ustawić.
Jackie Napisano 29 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2020 1 hour ago, andyopole said: prezydentem stanie się dopiero po przekroczeniu granicy. Taki imigracyjny loophole
andyopole Napisano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2020 Godzinę temu, Jackie napisał: Taki imigracyjny loophole Niestety, tylko wg automatycznego słownika imigrant może zostać prezydentem USA. W realu, my imigranci, nie mamy na to żadnych szans.
pawelo1988 Napisano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2020 6 hours ago, mvgda said: przymierzam się do lotu do US. (dostałam pozwolenie NIE) jak wyglada pierwsze przekroczenie granicy? skąd będę wiedzieć gdzie iść z dokumentami? normalnie do kolejki jak na turystycznych? Ja lece w sobote (no chyba ze trump przedluzy ban) wize mam z wrzesnia. Co to jest NIE, national interest exception? Pozdrawiam z Meksyku
Xarthisius Napisano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2020 Just now, pawelo1988 said: Co to jest NIE? National Interest Exception
pawelo1988 Napisano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2020 Just now, Xarthisius said: National Interest Exception dzieki, kojarze Cie z britsimon I tego anglojezycznego forum. Pozdrawiam I dzieki za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.