mola Napisano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2020 (edytowane) 13 minut temu, Halyna napisał: Proponuję zachować zdrowy rozsądek. Funkcjonariusz CBP na granicy nie ma wglądu w polską bazę PESEL więc nie jest w stanie powiązać matki z synem. Nie mniej jednak posłuchałabym rady @sly6 i sama musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy jesteś dobrą/ym graczem w pokera? Jednym z elementów szkolenia funkcjonariuszy jest coś co się nazywa "behavioral detection", a elementy tegoż wprowadzane są także do SI na przejściach granicznych. O ile pamietam wypełniając wniosek wizowy podaje się imiona, nazwiska, daty i miejsca urodzenia rodziców więc choćby po tym można wyszukać. Czy robi się to automatycznie, czy dopiero na życzenie CBP, czy wcale, to nie wiem. Edytowane 13 Stycznia 2020 przez mola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelasia Napisano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2020 1 godzinę temu, Halyna napisał: Proponuję zachować zdrowy rozsądek. Funkcjonariusz CBP na granicy nie ma wglądu w polską bazę PESEL więc nie jest w stanie powiązać matki z synem. Do bazy pesel nie, ale notatek z ambasady juz tak. Matka musiala syna wpisac przy staraniu sie o wize. Powiazani juz sa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lokash Napisano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2020 Ktoś pytał o akceptacje w ESTA przy poprzednich odmowach. Osoba dostala akceptacje przy dwoch odmowach w latach 1989 i 2000. Na decyzje czekaliśmy 24h. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 16 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2020 Dnia 13.01.2020 o 22:29, Lokash napisał: Ktoś pytał o akceptacje w ESTA przy poprzednich odmowach. Osoba dostala akceptacje przy dwoch odmowach w latach 1989 i 2000. Na decyzje czekaliśmy 24h. A ta osoba przyznała się do tego że mała odmowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weider91 Napisano 17 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2020 Witam! Mam pytanie odnośnie Esty, mianowicie jestem karany (finansowo) za przestępstwo skarbowe, za rok mija pięć lat i automatycznie to się przedawni, rozumiem, że na ten moment mam 100 % odmowę ? A jak będzie później? Mimo przedawnienia muszę potwierdzić we wniosku, że byłem karany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 17 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2020 Nigdy na ten formularz nie zagladalem ale ktos skopiowal to zdanie: "w kontekście postu @maritanow pytanie o karalność jest trochę inne niż w DS2019. Have you ever been arrested or convicted for a crime that resulted in serious damage to property, or serious harm to another person or government authority? Pytanie teraz - jak ocenić to serious damage/harm? " Nikt lepiej od Ciebie nie zna odpowiedzi na to pytanie. Prawie zaden wyrok nie dyskwalifikuje aplikanta w przypadku wizy turystycznej. Probuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weider91 Napisano 17 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2020 Godzinę temu, andyopole napisał: Nigdy na ten formularz nie zagladalem ale ktos skopiowal to zdanie: "w kontekście postu @maritanow pytanie o karalność jest trochę inne niż w DS2019. Have you ever been arrested or convicted for a crime that resulted in serious damage to property, or serious harm to another person or government authority? Pytanie teraz - jak ocenić to serious damage/harm? " Nikt lepiej od Ciebie nie zna odpowiedzi na to pytanie. Prawie zaden wyrok nie dyskwalifikuje aplikanta w przypadku wizy turystycznej. Probuj. Właśnie też nie wiem jak to interpretować, aczkolwiek lepiej poczekać ten jeden rok aż się przedawni, czy bez różnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 17 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2020 2 godziny temu, weider91 napisał: Właśnie też nie wiem jak to interpretować, aczkolwiek lepiej poczekać ten jeden rok aż się przedawni, czy bez różnicy? Zwroc uwage na pytanie: "Have you ever been...?" I nie czekaj na zatarcie wyroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weider91 Napisano 17 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2020 1 godzinę temu, andyopole napisał: Zwroc uwage na pytanie: "Have you ever been...?" I nie czekaj na zatarcie wyroku. Rozumiem, a jeszcze takie pytanko, czy praca, posiadanie pracy ma jakiś wyjątkowy wpływ na decyzję przyznania pozwolenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 17 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2020 Są w formularzu takie pytania? No to odpowiedz na nie. Konsul czasem o to pytał, natomiast jakie są algorytmy w aplikacji ESTA nie wie nikt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi