Jackie Napisano 4 Grudnia 2019 Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2019 2 godziny temu, rzecze1 napisał: A to nie wiem. Nie wszyscy chyba jednak? Na bank mialem do czynienia z tymi z niderlandzkim akcentem, a w UK, co prawda w ograniczonym zakresie, ci ktorzy mnie obslugiwali to byli lokalsi. To samo w moim przypadku. Po angielsku mówią bezbłędnie (mówię o Holendrach), ale lekki akcent jest zawsze do wychwycenia.
Jackie Napisano 4 Grudnia 2019 Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2019 9 godzin temu, mara3 napisał: hmm.. w takim razie to straszne, ze nie infrrmuja ludzi o anulowaniu wizy!!! Kupujemy bilety lotnicze, rezerwujemy noclegi itp na darmo... strata czasu, nerwów a przede wszystkim pieniędzy! Niestety, ale niewpuszczenie turysty do jakiegokolwiek kraju z jakichkolwiek powodów jest codziennym zjawiskiem na całym świecie. Ubezpieczenie turystyczne nie zwróci czasu i nerwów, ale przynajmniej pieniądze się odzyska
rzecze1 Napisano 4 Grudnia 2019 Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2019 21 minut temu, Jackie napisał: To samo w moim przypadku. Po angielsku mówią bezbłędnie (mówię o Holendrach), ale lekki akcent jest zawsze do wychwycenia. Dokladnie tak. Holendrzy, jak i takze wszyscy Skandynawowie, zazwyczaj swietnie mowia po angielsku. Nie to co poludniowcy, wschodnioeuropejczycy, czy juz nie wspominajac o Niemcach czy Francuzach... ale akcent zazwyczaj da sie wychwycic, zwlaszcza jak ktos mial wczesniej kontakt. Jednego Amerykanina na tej zaszlej juz dzis kontroli Delty w AMS raz mialem na pewno, ale reszta to byli moim zdaniem miejscowi, zwlaszacza, ze czesc z nich pozniej skanowala boarding passes zyczac milej podrozy tak jak najzwyklejsi gate agents...... Zatem moze po prostu jest mieszanka staffu.
andyopole Napisano 4 Grudnia 2019 Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2019 Godzinę temu, rzecze1 napisał: Zatem moze po prostu jest mieszanka staffu. Moze zwykle "wtyki"?
Joanna30 Napisano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2019 14 godzin temu, motorolnik napisał: jest jeszcze Palantir Interesująca nazwa
motorolnik Napisano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2019 2 godziny temu, Joanna30 napisał: Interesująca nazwa https://www.vice.com/en_us/article/qvgjj3/you-have-blood-on-your-hands-jewish-protesters-call-for-palantir-to-drop-its-ice-contract Cytuj The case management system also tracks license plates and lets law enforcement agencies monitor people’s social media activity, text messages, and call logs.
pelasia Napisano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2019 22 godziny temu, kzielu napisał: Na luzie - maja algorytm analizujacy co kto lubi wiec sie dowiedza calkiem sporo... To nawet nie jest zadna tajemnica - fb tak robil od dawna probujac wyczaic polityczne tendencje uzytkownikow i dostosowac do nich to co pokazuje w feedzie. Serio. Ja przegladajac sam news feed na fejsie jestem w stanie powiedziec, kto ma jakie poglady polityczne, religijne, rodzinne nawet sprawy nie analizujac. Ludzie wrzycaja dosłownie wszystko, od kawy jaka lubia pic i gdzie o której porze dnia do rozwodow, narodzin i zdrad. Czasem az szczeka opada.
motorolnik Napisano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2019 2 minuty temu, pelasia napisał: Ja przegladajac sam news feed na fejsie jestem w stanie powiedziec, kto ma jakie poglady polityczne, religijne, rodzinne nawet sprawy nie analizujac. Ludzie wrzycaja dosłownie wszystko, od kawy jaka lubia pic i gdzie o której porze dnia do rozwodow, narodzin i zdrad. Czasem az szczeka opada. Oczywiste. Z automatami chodzi o to zeby to robić na hurtową skalę, grubo poza możliwościami przerobowymi homo sapiens, i najlepiej aktualizując wszystko na bieżąco, żeby widac było czy poglądy się zmieniły czy nie.
ilya_ Napisano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2019 9 minut temu, pelasia napisał: Ja przegladajac sam news feed na fejsie jestem w stanie powiedziec, kto ma jakie poglady polityczne, religijne, rodzinne nawet sprawy nie analizujac. Ludzie wrzycaja dosłownie wszystko, od kawy jaka lubia pic i gdzie o której porze dnia do rozwodow, narodzin i zdrad. Czasem az szczeka opada. a dlaczego sczeka opada ? Czy ktos ma inne poglady polityczne niz Twoje ? Czy moze ktos pije akurat kawe, ktorej Ty nie lubisz ?
katlia Napisano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2019 2 godziny temu, ilya_ napisał: a dlaczego sczeka opada ? Czy ktos ma inne poglady polityczne niz Twoje ? Czy moze ktos pije akurat kawe, ktorej Ty nie lubisz ? chyba chodzi jej o fakt ze ludzie czesto pisza O WSZYSTKIM wlacznie o osobistych szczegolach. Szczeka opada bo ludzie sami stracili sens co jest prywatne a co nie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.