motorolnik Napisano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2020 1 minutę temu, Halyna napisał: POTUS rzekomo tweetnął, iż "(...)“In light of the attack from the Invisible Enemy, as well as the need to protect the jobs of our GREAT American Citizens, I will be signing an Executive Order to temporarily suspend immigration into the United States!”(...)". Właśnie też przeczytałem
mcpear Napisano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2020 Ciekawe co z tymi co czekają na AOS na terenie USA. F1 była Current przez jakiś czas. Nawet na forum mieliśmy takich co z tego chcieli skorzystać ścigając narzeczone na B1/B2. Jeśli AOSy będą kończyły się odmownie to automatycznie wielu ubiegających się będzie z dnia na dzień out-of-status i będą pracowali na bana wjazdowego.
adrek1111 Napisano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2020 U mnie w NYU Health nie zwalniaja. Nawet przed pandemia jezeli ktos mial poleciec przed koncem marca to zostal poinformowany ze pracuje nadal i postaraja sie znalezc dla niego cos innego w tej instytucji
cclaudia Napisano 22 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2020 21 godzin temu, mvgda napisał: co za beznadziejny rok, być na tyle szczęściarzem żeby wygrać loterie zapłacić za wydanie wizy a w gruncie rzeczy i tak nie dostać GC! odnoszę się do nowych wiadomości odnośnie Trumpa i powstrzymywaniu imigracji. Rozumiem Cie! Ja sie chociaz ciesze ze wydalismy kase tylko na badania i odwolali nam rozmowe dzien przed wizyta lekarska :/ Nie wierze juz ze kiedykolwiek tam pojade...
motorolnik Napisano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2020 Dnia 21.04.2020 o 10:52, Halyna napisał: POTUS rzekomo tweetnął, iż "(...)“In light of the attack from the Invisible Enemy, as well as the need to protect the jobs of our GREAT American Citizens, I will be signing an Executive Order to temporarily suspend immigration into the United States!”(...)". Heh, oczywiście z bana na imigrację wykluczeni będą sezonowi pracownicy, bez których uprawy w południowych republikańskich stanach nie będą mogły funkcjonować i czekałoby je bankructwo... To wszystko pod publikę jest.
Nat87 Napisano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2020 12 godzin temu, cclaudia napisał: Rozumiem Cie! Ja sie chociaz ciesze ze wydalismy kase tylko na badania i odwolali nam rozmowe dzien przed wizyta lekarska :/ Nie wierze juz ze kiedykolwiek tam pojade... Czyli wszystkim tym którzy wylosowali , wszystko opłacili, zostali rozpatrzeni pozytywnie przepada zielona karta ?
Jackie Napisano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2020 1 minutę temu, Nat87 napisał: Czyli wszystkim tym którzy wylosowali , wszystko opłacili, zostali rozpatrzeni pozytywnie przepada zielona karta ? Nie wiemy. Na razie jest zakaz na 60 dni.
mcpear Napisano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2020 Też nie znamy jest jak w szczegółach ten Executive Order będzie wyglądał
kzielu Napisano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2020 5 godzin temu, mcpear napisał: Też nie znamy jest jak w szczegółach ten Executive Order będzie wyglądał No to juz wiemy : https://www.cnn.com/2020/04/22/politics/trump-executive-order-immigration-coronavirus/index.html
margherita_s Napisano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2020 17 minut temu, kzielu napisał: No to juz wiemy : https://www.cnn.com/2020/04/22/politics/trump-executive-order-immigration-coronavirus/index.html Czy obejmuje to także studentów biorących udział w Work&Travel (wiza J1)? Może głupie pytanie, ale po przeczytaniu tego już sama nie wiem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.