Joanna30 Napisano 8 Lutego 2021 Zgłoś Napisano 8 Lutego 2021 9 godzin temu, pelasia napisał: Ja coraz bliższa tego samego podejścia. Nic nie mówcie. Ja mam nadzieję na listopadową podróż do Nowej Zelandii i na razie nie przyjmuję do wiadomości, że to się nie odbędzie
mcpear Napisano 8 Lutego 2021 Zgłoś Napisano 8 Lutego 2021 No nie wiem. Nowa Zelandia ogłosiła, że otworzy granicę jak zaszczepi wszystkich obywateli (https://www.travelandleisure.com/travel-news/new-zealand-border-closed-tourism-until-population-vaccinated) A to jeden z tych krajów, który jeszcze nie zaczął szczepień. Wg ich ministerstwa zdrowia (https://www.health.govt.nz/our-work/diseases-and-conditions/covid-19-novel-coronavirus/covid-19-vaccines/covid-19-how-vaccinations-will-work) rozpoczęcie szczepień dla obywateli planowane jest na "second half of 2021" (może oznaczać lipiec, a może grudzień )
Joanna30 Napisano 8 Lutego 2021 Zgłoś Napisano 8 Lutego 2021 4 minuty temu, mcpear napisał: No nie wiem. Nowa Zelandia ogłosiła, że otworzy granicę jak zaszczepi wszystkich obywateli (https://www.travelandleisure.com/travel-news/new-zealand-border-closed-tourism-until-population-vaccinated) A to jeden z tych krajów, który jeszcze nie zaczął szczepień. Wg ich ministerstwa zdrowia (https://www.health.govt.nz/our-work/diseases-and-conditions/covid-19-novel-coronavirus/covid-19-vaccines/covid-19-how-vaccinations-will-work) rozpoczęcie szczepień dla obywateli planowane jest na "second half of 2021" (może oznaczać lipiec, a może grudzień ) Cicho tam
Jackie Napisano 8 Lutego 2021 Zgłoś Napisano 8 Lutego 2021 My chcemy w maju do Polski a w listopadzie do Izraela. Izraelowi szczepienia idą znakomicie, ciekawe kiedy otworzy granice.
bartek_p2 Napisano 22 Lutego 2021 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2021 Bilety do Polski kupione. Lecimy na Wielkanoc, wybór padł na Lot, mimo wszystko chyba najlepszy wybór na te czasy. Mam nadzieje ze nie wprowadza nowych ograniczeń do tego czasu i skończy się na testach na COVID.
Patipitts Napisano 22 Lutego 2021 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2021 49 minutes ago, bartek_p2 said: Bilety do Polski kupione. Lecimy na Wielkanoc, wybór padł na Lot, mimo wszystko chyba najlepszy wybór na te czasy. Mam nadzieje ze nie wprowadza nowych ograniczeń do tego czasu i skończy się na testach na COVID. Powodzenia! Daj koniecznie znac jak podroz wam minela i czy byly przygody. a tak z innej beczki- latal ktos liniami SAS? Czy warto? Czy jest cos co powinnam wziac pod uwage lecac z nimi? Polaczenie najbardziej dla mnie komfortowe ale ta Kopenhaga, nie lecialam nigdy tedy
andyopole Napisano 22 Lutego 2021 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2021 2 godziny temu, Patipitts napisał: Powodzenia! Daj koniecznie znac jak podroz wam minela i czy byly przygody. a tak z innej beczki- latal ktos liniami SAS? Czy warto? Czy jest cos co powinnam wziac pod uwage lecac z nimi? Polaczenie najbardziej dla mnie komfortowe ale ta Kopenhaga, nie lecialam nigdy tedy Lecialem z nimi pare razy. Copenhagen fajne male lotnisko ale raz mialem godzine na przesiadke do Berlina i nie zdazyli przepakowac moich walizek, ktore mnie dogonily po trzech czy czterech dniach. Byl to akurat spory dyskomfort bo lecialem na wesele a zostalem w szortach i sandalach. Innym razem, też w Kopenhadze odepchnęli samolot od gate i staliśmy tak godzinę przez co spóźniłem na przesiadkę w Chicago i zamiast być w domu wieczorem to z lotem przez SFO dotarłem następnego dnia w południe. A poza tym - zero uwag.
mcpear Napisano 22 Lutego 2021 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2021 2 hours ago, Patipitts said: a tak z innej beczki- latal ktos liniami SAS? Czy warto? Czy jest cos co powinnam wziac pod uwage lecac z nimi? Polaczenie najbardziej dla mnie komfortowe ale ta Kopenhaga, nie lecialam nigdy tedy Po Europie latałem z nimi bardzo wiele razy ponieważ jako Star Alliance dają mile. Przez ocean leciałem raz(chyba 2000 albo 2001 - więc od tego czasu wiele się zmieniło). Latają w miarę punktualnie. Obecnie przez ocean latają tylko na Airbusach 330 - to nie jest największy szerokopokładowiec, przez co załadunek i wyładunek jest szybszy. Z tego co wiem to przymierzali się do wymiany na A350. Kopenhaga aż tak małym lotniskiem nie jest - jak przesiadasz się ze Concourse A (gdzie często lądują loty z Schengen) na Concourse C (strefa poza Schengen) to możesz mieć i z 20-25 minut dreptania (nie mają żadnych pociągów aby to przejechać). Generalnie jak pasuje ci pod względem rozkładu i budżetu to powinno być OK.
andyopole Napisano 22 Lutego 2021 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2021 25 minut temu, mcpear napisał: Obecnie przez ocean latają tylko na Airbusach 330 Wydaje mi sie ze lecialem z nimi nowiuskim B787. Juz za pozno zeby sprawdzac ich fleet. Pora spać.
Patipitts Napisano 22 Lutego 2021 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2021 Dzieki za info niestety nie wiedziec czemu lot mi sie wyswietla na skyscanner a juz na stronie przewoznika w ogole mi nie wyszukuje tych polaczen... Sent from my iPhone using Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.