mcpear Napisano 30 Sierpnia 2021 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2021 28 minutes ago, kzielu said: Ale rozumiem ze z PL paszportem do Holandii (zakladajac ze Holandia nie zbanuje polakow) mnie wpuszcza, nawet jezeli amerykanow wpuszczac nie beda ? W sumie to pewnie sprawdzac bedzie Delta przed wylotem do AMS wiec hgw.... No comment, przy ilosci dostepnych szczepionek problem mogl juz dawno byc z bani.... Tak. Jak lecisz na paszport PL to nie są w stanie cię nie wpuścić. Moga ci tylko życie utrudnić jeśli np Holandia wymagać będzie testu jakiegoś specyficznego jak Hawaje np, który kosztuje 250 papierów i musi być wykonany 48h przed wleceniem na teren Holandii. Problem może się jedynie pojawić tylko u tych co na paszport USA będą lecieć i nie mają żadnego dokumentu potwierdzającego obywatelstwo UE (fora inne piszą że w czasie banu nawet pokazując przeterminowane paszporty UE można było do UE wlatywać)
katlia Napisano 30 Sierpnia 2021 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2021 10 minutes ago, mcpear said: Tak jest dopóki UE nie zaostrzy przepisów na poziomie całej UE. Poprzedni ban nie był decyzją krajów - był generalnie decyzją UE. Ten komunikat, który przewinął się przez kilka portali sugeruje, że UE może zdecydować "globalnie". True. I to moze sie stac bo many tyle idiotow/trumper'ow/anti-vaxxer'ow w tym kraju. Mozna by to tlumaczyc glupota amerykanska, ale jak tu czytalismy niestety niektorzy Polacy tez nie grzesza intelligencja pod tym wzgledem :-[
margherita_s Napisano 31 Sierpnia 2021 Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2021 5 hours ago, kzielu said: Ale rozumiem ze z PL paszportem do Holandii (zakladajac ze Holandia nie zbanuje polakow) mnie wpuszcza, nawet jezeli amerykanow wpuszczac nie beda ? W sumie to pewnie sprawdzac bedzie Delta przed wylotem do AMS wiec hgw.... No comment, przy ilosci dostepnych szczepionek problem mogl juz dawno byc z bani.... Kiedy lecisz? Ja lecialam przez AMS do WAW 2 miesiace temu, nie wymagali ani testu ani szczepienia przy tranzycie. Nie wiem jak jest teraz.
kzielu Napisano 31 Sierpnia 2021 Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2021 8 hours ago, margherita_s said: Kiedy lecisz? Ja lecialam przez AMS do WAW 2 miesiace temu, nie wymagali ani testu ani szczepienia przy tranzycie. Nie wiem jak jest teraz. 21 wrzesnia do PL, 28 wrzesnia spowrotem.
Roelka v.2 Napisano 3 Października 2021 Zgłoś Napisano 3 Października 2021 Odprawa w Chicago szybka i bezproblemowa. Samolot tak na okolo pelny w 80%. Zaskoczylo mnie ze nie sprawdzali szczepionek w Chicago tylko dopiero w Warszawie.
Zuza007 Napisano 3 Października 2021 Zgłoś Napisano 3 Października 2021 51 minutes ago, Roelka v.2 said: Odprawa w Chicago szybka i bezproblemowa. Samolot tak na okolo pelny w 80%. Zaskoczylo mnie ze nie sprawdzali szczepionek w Chicago tylko dopiero w Warszawie. Pewnie dlatego, ze bycie zaszczepiony noe jest warunkiem koniecznym, żeby być wpuszczonym do Polski. Dopiero na miejscu niezaszczepieni są kierowani na kwarantannę.
mcpear Napisano 15 Października 2021 Zgłoś Napisano 15 Października 2021 https://www.cnn.com/2021/10/15/politics/us-border-travel-restrictions-november-8/index.html 8 listopada - padła data otwarcia granic
andyopole Napisano 15 Października 2021 Zgłoś Napisano 15 Października 2021 8 minut temu, mcpear napisał: https://www.cnn.com/2021/10/15/politics/us-border-travel-restrictions-november-8/index.html 8 listopada - padła data otwarcia granic No to sie zacznie teraz. Wydawalo sie ze ten watek juz nie bedzie potrzebny...
Valaya Napisano 16 Października 2021 Zgłoś Napisano 16 Października 2021 Drodzy, kupilismy juz bilety na lot do USA, jesteśmy w pelni zaszczepieni, mloda ma 9 lat i doszly nas słuchy, ze moga jej nie wpuścić bo jest niezaszczepiona?? WTF? Ja rozumuem, ze w Europie jest inaczej, ale u nas wyglada to tak, ze dziecko z zaszczepionymi rodzicami liczy sie do puli. Komus gdzies wpadlo w oko jakies info?
andyopole Napisano 16 Października 2021 Zgłoś Napisano 16 Października 2021 Niemal równe dwa lata po wejściu Polski do systemu ESTA.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.