andyopole Napisano 3 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Października 2023 31 minut temu, margherita_s napisał: Ja też. Zupełnie zapomniałam o SSA. Czy to jest w ogóle obowiązkowe? Tak. Gdy dozyjemy emerytury posiadanie obywatelstwa lub jego brak ma znaczenie. Nie wiem dokladnie jeszcze jakie, bo poki co sie nie wybieram ale jak przyjdzie czas to bede wiedzial. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 3 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Października 2023 1 hour ago, margherita_s said: Ja też. Zupełnie zapomniałam o SSA. Czy to jest w ogóle obowiązkowe? Nie ma zadnych kar, ani wplywu na emeryture AFAIK, ale zarowno USCIS i SSA goraco zachecaja zeby to zrobic. Sa jakies stanowe zapomogi (disabilities), ktore sa tylko dla USC ale to jakies niszowe sprawy. IMHO glownie ze wzledu na E-Verify warto to zrobic, zeby sie potencjalny nowy pracodawca sie nie zdziwil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
everden Napisano 5 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Października 2023 On 8/30/2023 at 5:51 PM, andyopole said: O matko i corko!!! U mnie byly 32 osoby. u mnie 770 a na porannej ceremonii tego samego dnia - 1000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 19 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Października 2023 (edytowane) Czy ktos z Forumowiczow z pending N-400 zlozonym online moze sie zalogowac do myUSCIS i potwierdzic, ze ciagle widac (badz nie) te petycje? Nvm, juz dziala. Edytowane 19 Października 2023 przez Xarthisius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 11 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2023 Dostałem zaproszenie na interview - 7 Dec. Żona i córka nadal czekają. Czas kupić fiszki na amazonie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
margherita_s Napisano 11 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2023 1 hour ago, mcpear said: Dostałem zaproszenie na interview - 7 Dec. Żona i córka nadal czekają. Czas kupić fiszki na amazonie Fiszki niepotrzebne. Wydrukuj sobie pytania i naucz się na pamięć tych trudniejszych odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 11 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2023 https://bookstore.gpo.gov/products/preparing-naturalization-test-pocket-study-guide-1 $6 ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 11 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2023 Używałem tego ale kosztowalo kilka dolarów. https://www.amazon.com/Citizenship-Test-Study-Guide-2023/dp/1628459565/ref=sr_1_5?keywords=Citizen+test&qid=1699746263&sr=8-5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mola Napisano 12 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Listopada 2023 USCIS ma też darmową apkę na telefon. Nazywa się USCIS Civics test study tools. Klepie się pytania z książeczki w nieskończoność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
everden Napisano 14 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Listopada 2023 Free materialy ze strony USCIS w zupelnosci wystarcza by zdac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi