alcomindz. Napisano 23 Maja 2021 Zgłoś Napisano 23 Maja 2021 Godzinę temu, AS13 napisał: Miał ktoś może taki komunikat podczas wypełniania ds-260: Your request cannot be processed at this time.? Tak czasami nie działa i trzeba poczekać i za jakiś czas znów spróbować.
Agnieszka 1 Napisano 24 Maja 2021 Zgłoś Napisano 24 Maja 2021 Witam wszystkich Forumowiczów:) Za 7 razem udało mi się wygrać loterię wizową.Zabieram się do wypełnienia wniosku DS-260. Wyczytałam ,że formularz wypełnia się w języku angielskim,stąd moje pytanie o miejsca pracy i nazwy ulic.Przykładowo jeśli pracowałam w firmie o nazwie Zajazd s.c. to zamienić to na "Inn" czy zostawić nazwę własną ,to samo ulice ,na przykład ulica Wiśniowieckiego? Czyli po prostu Wiśniowieckiego street? Wszystkim gratuluję i pozdrawiam.Z góry dziękuję za odpowiedź:)
Agnieszka 1 Napisano 24 Maja 2021 Zgłoś Napisano 24 Maja 2021 Witam wszystkich Forumowiczów:) Za 7 razem udało mi się wygrać loterię wizową.Zabieram się do wypełnienia wniosku DS-260. Wyczytałam ,że formularz wypełnia się w języku angielskim,przejrzałam przykładowy wniosek,stąd moje pytanie o miejsca pracy i nazwy ulic.Przykładowo jeśli pracowałam w firmie o nazwie Zajazd s.c. to zamienić to na "Inn" czy zostawić nazwę własną ,to samo ulice ,na przykład ulica Truskawkowa to Strawberry street ? Chcę wypełnić wniosek poprawnie,stąd te może głupie pytania. Wszystkim gratuluję i pozdrawiam.Z góry dziękuję za odpowiedź:)
mcpear Napisano 24 Maja 2021 Zgłoś Napisano 24 Maja 2021 Zostawiasz nazwy własne. Np. jak mieszkasz w Łodzi to nie wpisujesz "Boat City". Gratulacje z okazji wygranej!!
Xarthisius Napisano 24 Maja 2021 Zgłoś Napisano 24 Maja 2021 Dodam tylko, ze nie uzywasz polskich znakow. Czyli nie Łódź, tylko Lodz. Jedyny wyjatek jest w polu dotyczacym "Full name in native alphabet"
AS13 Napisano 24 Maja 2021 Zgłoś Napisano 24 Maja 2021 Mailing Address Is your Mailing Address the same as your Present Address? Czy tu wpisuję swój aktualny adres zamieszkania?? Permanent Address Please provide the following information on where you intend to live after arrival in the United States. A tu wpisuję adres gdzie teoretycznie zamieszkam po przylocie?
illusion Napisano 24 Maja 2021 Zgłoś Napisano 24 Maja 2021 Zgadza się, a czy mógłby ktoś potwierdzić jak wpisuje się uniwersytety w Polsce i szkoły? i.e. Jagiellonian Universty czy Uniwersytet Jagiellonski, II Liceum Ogólnokształcace czy High school no 2?
mvgda Napisano 25 Maja 2021 Zgłoś Napisano 25 Maja 2021 14 godzin temu, illusion napisał: Zgadza się, a czy mógłby ktoś potwierdzić jak wpisuje się uniwersytety w Polsce i szkoły? i.e. Jagiellonian Universty czy Uniwersytet Jagiellonski, II Liceum Ogólnokształcace czy High school no 2? nie wiem czy to ma jakieś znaczenie większe, moje liceum ma strasznie nieprzetłumaczalna nazwę wiec wpisałam liceum im. xxxxx a jeśli chodzi o uniwersytet to wpisałam chyba po prostu univeristy of gdańsk. Wizę dostałam i nikt o to nie pytał nawet.
alcomindz. Napisano 28 Maja 2021 Zgłoś Napisano 28 Maja 2021 Czy po wysłaniu ds 260 do KCC powinienem czekać na maila potwierdzającego ze wszystko się zgadza, czy jeszcze dosłać jakieś dodatkowe dokumenty ?
Xarthisius Napisano 28 Maja 2021 Zgłoś Napisano 28 Maja 2021 6 hours ago, alcomindz. said: Czy po wysłaniu ds 260 do KCC powinienem czekać na maila potwierdzającego ze wszystko się zgadza, czy jeszcze dosłać jakieś dodatkowe dokumenty ? Na razie czekac.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.