Roelka v.2 Napisano 19 Września 2021 Zgłoś Napisano 19 Września 2021 19 minutes ago, mcpear said: Obecnie jak lecisz do Polski to testu nie trzeba o ile masz szczepionkę. Jak lecisz z powrotem do USA to niezależnie jak wygląda zaszczepienie to potrzebujesz testu. Tak tez myslalam.
Roelka v.2 Napisano 29 Września 2021 Zgłoś Napisano 29 Września 2021 Jeszcze zapytam dla pewnosci - Jako dowod szczepienia przy wlocie do Polski wystarczy ta karteczka CDC (Vaccination Record Card)? Czy trzeba zalatwiac jakas digitial version? :p
Zuza007 Napisano 29 Września 2021 Zgłoś Napisano 29 Września 2021 2 hours ago, Roelka v.2 said: Jeszcze zapytam dla pewnosci - Jako dowod szczepienia przy wlocie do Polski wystarczy ta karteczka CDC (Vaccination Record Card)? Czy trzeba zalatwiac jakas digitial version? :p Wystarczy - mój chłop wlatywal „na kartkę” już dwa razy (ostatnio w sierpniu)
kzielu Napisano 29 Września 2021 Zgłoś Napisano 29 Września 2021 3 hours ago, Roelka v.2 said: Jeszcze zapytam dla pewnosci - Jako dowod szczepienia przy wlocie do Polski wystarczy ta karteczka CDC (Vaccination Record Card)? Czy trzeba zalatwiac jakas digitial version? :p tak - ja wlatywalem w poprzedni wtorek - z samolotu z AMS wszystkich wypchneli na gore i stala straz graniczna i sprawdzala - pani spojrzala na ta moja marna karteczke i grzecznie podziekowala.
Marta8686 Napisano 3 Października 2021 Zgłoś Napisano 3 Października 2021 Hej. Czy coś się zmieniło i można lecieć do USA z Polski mając szczepienie na COVID19 czy nadal trzeba robić testy?
margherita_s Napisano 3 Października 2021 Zgłoś Napisano 3 Października 2021 6 minutes ago, Marta8686 said: Hej. Czy coś się zmieniło i można lecieć do USA z Polski mając szczepienie na COVID19 czy nadal trzeba robić testy? Nadal trzeba robic testy.
mcpear Napisano 3 Października 2021 Zgłoś Napisano 3 Października 2021 11 minutes ago, Marta8686 said: Hej. Czy coś się zmieniło i można lecieć do USA z Polski mając szczepienie na COVID19 czy nadal trzeba robić testy? I jak nie masz obywatelstwa albo zielonej karty to nadal obowiązuje Schengen Ban. Ma się zmienić na początku listopada (ale dokumentów na to nie ma). Zdejmą Schengen Ban. Będą wymagać i testu i szczepienia.
aureo Napisano 20 Listopada 2021 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2021 Witam, Coby nie zakładać nowego tematu pozwolę zapytać sobie tu o radę. Jak już wiemy można już latać. Planowałabym wyjazd w lutym i tu mam problem. Jestem zaszczepiona, ale mój paszport covidowy jest ważny właśnie do 5 lutego. Coprawda przyjełam 3 dawkę ale kod qr nie przedłużył ważności. I tu moje pytanie czy planować zakup biletów A co jeśli mnie nie wpuszczą mimo że jestem szczepiona?? Drugie moje pytanie jest takie że podczas mojego pobytu chcę na tydzień wyskoczyc do Meksyku czyli jak rozumiem powinam zrobic test przed wylotem z Polski do Usa i przed wylotem z Meksyku do Usa. Czy może nie rezykować i polecieć odrazu do Meksyku?
kzielu Napisano 20 Listopada 2021 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2021 9 minutes ago, aureo said: Witam, Coby nie zakładać nowego tematu pozwolę zapytać sobie tu o radę. Jak już wiemy można już latać. Planowałabym wyjazd w lutym i tu mam problem. Jestem zaszczepiona, ale mój paszport covidowy jest ważny właśnie do 5 lutego. Coprawda przyjełam 3 dawkę ale kod qr nie przedłużył ważności. I tu moje pytanie czy planować zakup biletów A co jeśli mnie nie wpuszczą mimo że jestem szczepiona?? Drugie moje pytanie jest takie że podczas mojego pobytu chcę na tydzień wyskoczyc do Meksyku czyli jak rozumiem powinam zrobic test przed wylotem z Polski do Usa i przed wylotem z Meksyku do Usa. Czy może nie rezykować i polecieć odrazu do Meksyku? Sprobuj poczytac dokladnie przepisy ale waznosc paszportu covidowego (o ktorym tutaj nikt w ogole nie ma pojecia) nie powinna miec znaczenia - istotne jest (na moje oko) przyjecie dwoch dawek szczepionki. US jest w tyle za EU jezeli chodzi o szczepienia, dopiero wczoraj autoryzowano booster dla wszystkich.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.