Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
8 hours ago, Xarthisius said:

oops, fixed. Dzieki za zgloszenie. BTW, odezwala sie ambasada? IMHO, Twoje zaproszenie + akt slubu powinny wystarczyc u lekarza.

Tak ambasada się wczoraj odezwała ale nie tak jak bym tego oczekiwał.

Napisałem im prośbę aby odblokowali moje DS260 na co odpisali:

"Please provide us with a copy of your marriage certificate so we can review your case with this updated information and provide you with further instructions."

W międzyczasie kontaktowałem się z jedynym akredytowanym lekarzem w BC i odpisał mi że jak nie będzie mojej żony na zaproszeniu to nie może zrobić jej badań dlatego wstępnie zabukował nam badania na 27 kwietnia aby ambasada wyrobiła się z papierami.

Lekka panika jest bo ambasada odpisuje po tygodniu na każdego maila

(to dotyczy Montrealu btw, nie Warszawy dla innych czytających)

Edytowane przez tomasz8822
Napisano
56 minutes ago, tomasz8822 said:

Tak ambasada się wczoraj odezwała ale nie tak jak bym tego oczekiwał.

Napisałem im prośbę aby odblokowali moje DS260 na co odpisali:

"Please provide us with a copy of your marriage certificate so we can review your case with this updated information and provide you with further instructions."

W międzyczasie kontaktowałem się z jedynym akredytowanym lekarzem w BC i odpisał mi że jak nie będzie mojej żony na zaproszeniu to nie może zrobić jej badań dlatego wstępnie zabukował nam badania na 27 kwietnia aby ambasada wyrobiła się z papierami.

Lekka panika jest bo ambasada odpisuje po tygodniu na każdego maila

(to dotyczy Montrealu btw, nie Warszawy dla innych czytających)

Z jakiegos powodu MTL jest strasznie wroga placowka... Trzymam kciuki!

• Like 1
Napisano (edytowane)
7 godzin temu, Joanna30 napisał:

Wg strony ambasady USA są wymagane:

https://pl.usembassy.gov/pl/visas-pl/badania-lekarskie/

A czy ktoś ma dokładniejszą informację ponieważ piszą tylko o dzieciach powyżej 6 miesiąca a w PL jest podział na dzieci do 5 roku, do 12 roku oraz 12-18. Z tego co kojarzę po 5 roku wystarczą 2 dawki Pfizer ale być może ambasada US jednak oczekuje 3? Co dziwne bo w przypadku dorosłych 1 J&J lub 2 dawki innych szczepionek są wystarczające.

Edytowane przez mateusz71
Napisano (edytowane)
15 minutes ago, mateusz71 said:

A czy ktoś ma dokładniejszą informację ponieważ piszą tylko o dzieciach powyżej 6 miesiąca a w PL jest podział na dzieci do 5 roku, do 12 roku oraz 12-18. Z tego co kojarzę po 5 roku wystarczą 2 dawki Pfizer ale być może ambasada US jednak oczekuje 3? Co dziwne bo w przypadku dorosłych 1 J&J lub 2 dawki innych szczepionek są wystarczające.

W US jest identyczny podzial na grupy wiekowe <6mo-5), <5-12) <12-18. Do celow imigracyjnych trzeba miec primary series zrobione. Szczegolowy podzial na grupy i szczepionki masz tu: https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/stay-up-to-date.html#children

Edytowane przez Xarthisius
  • Dziękuję! 1
Napisano
22 godziny temu, Joanna30 napisał:

Wg strony ambasady USA są wymagane:

https://pl.usembassy.gov/pl/visas-pl/badania-lekarskie/

Z kolei na stronie Departamentu Stanu w pytaniu dotyczącym wymaganych szczepień, szczepionka na Covid się nie pojawia. Dlatego zadałem to pytanie :huh:

https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/the-immigrant-visa-process/step-10-prepare-for-the-interview/medical-examination-faqs.html

Napisano
44 minutes ago, andyopole said:

Nie wpuszczą Cię do samolotu jeśli nie pokażesz szczepienia.

W przypadku wizy imigracyjnej DV to nie otrzyma OP wizy

• Upvote 1