Joanna30 Napisano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2014 Znasz numer sprawy? Tu jest terminarz spotkań: http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/appointment.html Nie ma jeszcze terminów na styczeń. Cytuj
pelasia Napisano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2014 Witam, czekam na zieloną kartę (wraz z rodziną) w kategorii żonate dzieci obywateli 11 lat. Wczoraj dostałam od agenta w USA info, że teraz już mam czekać na zaproszenie do ambasady w W-wie na rozmowę. Czy ktoś z Was orientuje się ile czasu to może potrwać ?. Pili mnie ta sprawa bo jestem w ciąży i na marzec 2015 mam termin porodu i oczywiście zastanawiam się gdzie urodzę czy w Polsce czy może uda mi się już w USA. bardzo dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam. Rodzenie w Polsce jest dużo tańsze. Nie ma co sobie robić długów na starcie. Cytuj
g2014 Napisano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2014 Dziękuję za odpowiedz. Muszę czekać cierpliwie, wychodzi na to. Cytuj
sly6 Napisano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2014 a do tego jak zrobisz badania rtg do wizy? Cytuj
g2014 Napisano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2014 a do tego jak zrobisz badania rtg do wizy? Już się dowiedziałam, ze RTG mogę wykonać po przylocie do USA i po porodzie a potem je dostarczyć już na miejscu. Sprawdziłam terminarz spotkań na styczeń i mnie nie ma więc może w lutym a jak będzie luty to już i tak będzie za późno raczej na podróże przed porodem ). Tyle lat czekania jakoś przeleciało a ostatnie tygodnie ciągną się w nieskończoność. Cytuj
pelasia Napisano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2014 Pewnie do samolotu by cię w tak zaawansowanej ciazy nie wpuścili. Lepiej urodzić bez stresu i polecieć z maluchem. Cytuj
g2014 Napisano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2014 Pewnie do samolotu by cię w tak zaawansowanej ciazy nie wpuścili. Lepiej urodzić bez stresu i polecieć z maluchem. To jeszcze jedno pytanie rodzę w Polsce, a już jestem po spotkaniu w ambasadzie i mamy pozwolenia na wyjazd co w takiej sytuacji z maluchem, który się urodził? w jaki sposób go dopisać do nas ??. Tego się obawiam, jak długa będzie ta procedura i jak zagmatwana ? Cytuj
g2014 Napisano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2015 Doczekałam się wczoraj dostałam zaproszenie na interview 17 luty godzina 8:30, mam nadzieję że w tym czasie nie będę rodziła. Cytuj
Renegade Napisano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2015 Cześć wszystkim mam pytanie czytając niektóre posty wyczytałe że kilka osób zaczęło już swoją procedurę o zieloną kartę kiedy mają jeszcze do swojej PD kilkanaście miesięcy (1.5 roku itp.). Oczywiście potem czekają tylko na swoją PD i zaproszenie do ambasady w Warszawie. Zastanawiam się kiedy mogę się spodziewać dobrej wiadomości z USA. Ja jestem sponsorowany w kategorii F4 moja PD to 02-Oct-2002 w tej chwili w biuletynie podają datę 15-Apr-2002 więc długo nie powinienem już czekać tak mi się wydaje. Jak myślicie może coś przyjść wcześniej? Czy dopiero około jednego miesiąca przed moją PD? W ostatnim biuletynie podają szacunkowe prognozy w mojej kategori szacują że może w kolejnym miesiącu ruszyć do przodu od 2 do 4 tygodni. Może to potrwać 6 miesięcy albo dłużej ale bliżej jak dalej. Czekam już ponat 12 lat. Cytuj
mercer Napisano 4 Marca 2015 Zgłoś Napisano 4 Marca 2015 @Renegade, właśnie dostałem maila z terminem na....1 kwietnia. Mam nadzieje, że to nie prima parilis Moja petycja o GC rownież jest z 2002 roku, więc lada moment i Ty powinieneś dostać. Teraz przeszukuje forum, co powineinem wziac na spotkanie. Gdzies czytałem o karcie aktualnych szczepień ? Czy to konieczne ? Ktos moze potwiedziec co zabrac zeby nie brakowało ? Czy aktualne zdjęcie jak do paszportu musze wyrobić i mieć juz ze sobą ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi