andyopole Napisano 1 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2021 Raczej nie chcialbym dawac mu "ludzkiego" imienia. Ja wiem, kazda (prawie) amerykanska babcia bylaby dumna gdyby nowy pies czy kot jej wnukow dostal jej imie. Tak bardzo sie jednak nie "zhamerykanizowalem". Znam tez psa w polsko-amerykanskiej rodzinie o imieniu Magda. Jakos tak mi dziwnie to brzmi. Lepsze by tez bylo dwusylabowe, na starosc pamiec nie ta i zbyt dlugiego moglbym nie zapamietac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mola Napisano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2021 51 minut temu, andyopole napisał: Raczej nie chcialbym dawac mu "ludzkiego" imienia. Ja wiem, kazda (prawie) amerykanska babcia bylaby dumna gdyby nowy pies czy kot jej wnukow dostal jej imie. Tak bardzo sie jednak nie "zhamerykanizowalem". Znam tez psa w polsko-amerykanskiej rodzinie o imieniu Magda. Jakos tak mi dziwnie to brzmi. Lepsze by tez bylo dwusylabowe, na starosc pamiec nie ta i zbyt dlugiego moglbym nie zapamietac. Grafit zatem. Czarny, dwusylabowy, polski, a lokalnie wymówią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2021 sierściuch. Zawsze jak zdenerwuje to latwo dodac powszechnie znany przymiotnik, a Amerykanie niech sie ucza wymawiac! Bedzie conversation starter. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zuza007 Napisano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2021 Moja ciotka ma Kropkę - jej amerykański mąż daje radę . Ale jak rozumiem tu płeć się jakby nie zgadza… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 1 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2021 Godzinę temu, Xarthisius napisał: sierściuch. Zawsze jak zdenerwuje to latwo dodac powszechnie znany przymiotnik, a Amerykanie niech sie ucza wymawiac! Bedzie conversation starter. Takie imie to on juz dostal temporary wczoraj na drivewayu.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 1 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2021 49 minut temu, Zuza007 napisał: Moja ciotka ma Kropkę - jej amerykański mąż daje radę . Ale jak rozumiem tu płeć się jakby nie zgadza… Wystarczy zmienic na Kropek. Z tym ze on caly czarny jak smola, ani malej plameczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zuza007 Napisano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2021 15 minutes ago, andyopole said: Wystarczy zmienic na Kropek. Z tym ze on caly czarny jak smola, ani malej plameczki. Ale to się nawet zgadza! Mnie kropka kojarzy się z biedronką (czyli jest czarna ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2021 Nazwij go FORUM. Na cześć miejsca która dyskutowało nad imieniem - imię oryginalne, nieludzkie, dwusylabowe,wymawialne przez tubylców. A "conversation starter" też będzie, bo każdy się będzie dziwił 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lestat Napisano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2021 Piksel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackie Napisano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2021 Nazwij go Czarek i będzie dobrze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi