Jackie Napisano 15 Maja 2020 Zgłoś Napisano 15 Maja 2020 1 godzinę temu, Xarthisius napisał: bo wiekszosc "influencerow" z twittera i youtuba, co to odkryla w 2020 ze chleb sie robi z maki i drozdzy to weganie... Albo oglądali Great British Baking Show na Netflixie Mamy jobla na punkcie tego programu! Cytuj
katlia Napisano 15 Maja 2020 Zgłoś Napisano 15 Maja 2020 20 minut temu, Jackie napisał: Albo oglądali Great British Baking Show na Netflixie Mamy jobla na punkcie tego programu! Ja tez lubie... taka mila atmosfera no i wypieki wspaniale. Lubie tez "Chopped" Cytuj
Jackie Napisano 15 Maja 2020 Zgłoś Napisano 15 Maja 2020 5 godzin temu, Xarthisius napisał: Na naszym kampusie jest mnostwo milorzebow, takze jesien zazwyczaj trwa okolo 1-2h ;-) Ha ha, my też mamy tu w parku drzewko i nawet gdzieś mam pod nim zdjęcie, muszę poszukać. Tak jak magnolie i kwiaty, trzeba mieć farta by się załapać na złote ginko! Ale nie ma nic piękniejszego. Cytuj
Jackie Napisano 15 Maja 2020 Zgłoś Napisano 15 Maja 2020 Z jarzyn i owoców mniej znanych (przynajmniej dla niektórych): bardzo lubię i często jemy brukiew, która w Polsce źle się kojarzy bo hodowana była po wojnie głównie na paszę, jest to wspaniałe warzywo! Tu w USA znane jako rutabaga. Zwykła rzepa (turnip) też b. dobra, tzw, turnip mash mogę jeść codziennie. Okra - małżonek uwielbia (mieszkał dobrych kilka lat na Południu), ja raz skosztowałam i więcej nie zamierzam. Cytuj
andyopole Napisano 15 Maja 2020 Autor Zgłoś Napisano 15 Maja 2020 1 godzinę temu, katlia napisał: E, bez przesady... wiedza czesto wiecej niz Polacy na temat, naprzyklad, bok choy, jicama albo cassava. Wszystko zalezy od tego co cie otacza... i to moze nie byc kalarepa. No i co z tego jeśli połowa z nich jest przekonana ze ananasy rosną na palmach. Cytuj
MeganMarkle Napisano 16 Maja 2020 Zgłoś Napisano 16 Maja 2020 4 hours ago, andyopole said: Pojawilo się dziesiątki pytan co to takiego to "kohlrabi" Ci ludzie bardzo malo wiedza o swiecie ktory ich otacza Jak kupowałam w Safewayu włoszczyznę na zupe (marchew, pietruszka, seler, buraki, por itp) to kasjerka każdemu warzywu z osobna (poza marchewka) się przyglądała i pytała co to i jak się nazywa bo ona nie wie Cytuj
andyopole Napisano 16 Maja 2020 Autor Zgłoś Napisano 16 Maja 2020 (edytowane) Macie tam pietruszkę? Korzeń? Edytowane 16 Maja 2020 przez andyopole Cytuj
mcpear Napisano 16 Maja 2020 Zgłoś Napisano 16 Maja 2020 Tak. Jednego razu kupowałem w Ralphs tylko dwa produkty: korzeń selera (bo żona mnie wysła bo do rosołu potrzebowała) i korzeń chrzanu (bo kisiliśmy ogórki). Sprzedawczynia patrzyła się na mnie z nieukrywaną ciekawością i dopytywała mnie czy aby na 100% są to rzeczy jadalne. Pytała co się z tego robi. I tak o ile pickles zrozumiała i miało to dla niej sens tak pomysł wrzucenia selera do broth wydawał jej się absolutnie absurdalny. Koniec końców powiedziała, że korzeń selera widzi pierwszy raz w życiu jak ktokolwiek kupuje i że da mi go w gratisie bo i tak by wywalili za dzień lub dwa. 1 Cytuj
mcpear Napisano 16 Maja 2020 Zgłoś Napisano 16 Maja 2020 1 minute ago, andyopole said: Macie tam pietruszkę? Korzeń? Pewnie pasternak - pietruszki nie widziałem a Megan teraz niedaleko mieszka Cytuj
andyopole Napisano 16 Maja 2020 Autor Zgłoś Napisano 16 Maja 2020 1 minutę temu, mcpear napisał: Pewnie pasternak - pietruszki nie widziałem a Megan teraz niedaleko mieszka 2 minuty temu, mcpear napisał: Pewnie pasternak - pietruszki nie widziałem a Megan teraz niedaleko mieszka Tak tez myślę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.