mcpear Napisano 20 Maja 2020 Zgłoś Napisano 20 Maja 2020 Porównując dane z kwietnia 2019 i kwietnia 2020 w sprawie wydanych wiz imigracyjnych widać bardzo wyraźnie "zatrzymanie emigracji". Kwiecień 2019 - 38573 Kwiecień 2020 - 1521 Spadek o 96% Cytuj
Patipitts Napisano 20 Maja 2020 Zgłoś Napisano 20 Maja 2020 Mi wlasnie zaakceptowali unemployment. Rzeczywiscie jest ekstra 600 na tydzien Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj
Patipitts Napisano 20 Maja 2020 Zgłoś Napisano 20 Maja 2020 Porównując dane z kwietnia 2019 i kwietnia 2020 w sprawie wydanych wiz imigracyjnych widać bardzo wyraźnie "zatrzymanie emigracji". Kwiecień 2019 - 38573 Kwiecień 2020 - 1521 Spadek o 96% Ciekawe ile teraz uscis bedzie rozpatrywal wnioski strach sie bac a ja mam ROC do wyslania w tym rokuSent from my iPhone using Tapatalk Cytuj
barnclose Napisano 21 Maja 2020 Zgłoś Napisano 21 Maja 2020 2 hours ago, marwin said: czekalem ktory z przedstawicieli branzy lotnizej na forum oglosi, ze firma sie zamyka;) Nie zamyka sie poki co. Na razie bedzie zamknieta 1 dzien w tygodniu od czerwca do wrzesnia. Na szczescie mamy zamowienia z defence (w koncu szykuja sie na wojne pewnie z Chinami) i innych czesci biznesu. Co nie zmienia faktu ze lotnictwo komercyjne dawalo nam 30% biznesu i stad ten furlough. Cytuj
barnclose Napisano 21 Maja 2020 Zgłoś Napisano 21 Maja 2020 38 minutes ago, Patipitts said: Mi wlasnie zaakceptowali unemployment. Rzeczywiscie jest ekstra 600 na tydzien Ale to calkiem stracilas prace czy dostalas furlough? Nam powiedzieli, ze nawet za 1 dzien w tygodniu furlough dostaniemy $600 tygodniowo. Wydaje mi sie to bardzo dziwne, bo to sporo wiecej niz za dniowke. Jesli tak bedzie to nikt nie bedzie chcial wrocic potem do pracy na 5 dni w tygodniu Cytuj
kzielu Napisano 21 Maja 2020 Zgłoś Napisano 21 Maja 2020 36 minut temu, barnclose napisał: Ale to calkiem stracilas prace czy dostalas furlough? Nam powiedzieli, ze nawet za 1 dzien w tygodniu furlough dostaniemy $600 tygodniowo. Wydaje mi sie to bardzo dziwne, bo to sporo wiecej niz za dniowke. Jesli tak bedzie to nikt nie bedzie chcial wrocic potem do pracy na 5 dni w tygodniu To zalezy czy wystapisz o unemployment benefits - jezeli tak (z powodu reduced schedule - tu chyba wchodza regulacje stanowe i sie roznia pomiedzy poszczegolnymi stanami) i bedzie Ci sie nalezalo cokolwiek z powodu unemployment, to dostaniesz $600. Cytuj
Patipitts Napisano 21 Maja 2020 Zgłoś Napisano 21 Maja 2020 Godzinę temu, barnclose napisał: Ale to calkiem stracilas prace czy dostalas furlough? Nam powiedzieli, ze nawet za 1 dzien w tygodniu furlough dostaniemy $600 tygodniowo. Wydaje mi sie to bardzo dziwne, bo to sporo wiecej niz za dniowke. Jesli tak bedzie to nikt nie bedzie chcial wrocic potem do pracy na 5 dni w tygodniu Calkiem. jak wypelnialam wniosek to tam byla informacja ze nawet jak ci sie nalezy 1$ tygodniowo regularnego unemployment insurance albo tego PUA to nalezy sie tez 600$ ekstra od panstwa. W twoim wypadku to pracodawca musi wystapic o reduced hours i u nas w GA np suma tygodniowo zarobkow nie moze przekroczyc tyle co by ci wyszlo unemployment tygodniowo plus 500. Np maks mozesz dostac 365 tygodniowo unemployment i jesli zarabiasz tygodniowo 864 to nalezy ci sie 1$ plus 600$. Jesli zarabiasz np 499 to nalezy ci sie 365$ plus 600$. A jesli zarabiasz np 866$ to nic ci sie nie nalezy. Oczywiscie mowimy juz o kwocie po obcieciu godzin Cytuj
margherita_s Napisano 21 Maja 2020 Zgłoś Napisano 21 Maja 2020 (edytowane) 4 godziny temu, Patipitts napisał: Ciekawe ile teraz uscis bedzie rozpatrywal wnioski strach sie bac a ja mam ROC do wyslania w tym roku Sent from my iPhone using Tapatalk Też wysyłam ROC, mam plan zrobic to do końca maja. Pamiętam właśnie, że jakos w tym samym czasie dostałaś GC co ja, szok że to już 2 lata :O Ale nie ma się czym stresować, nas te cięcia wizowe nie dotyczą, bo my dostalyśmy GC przez małżeństwo. Także to będzie tylko formalność. Edytowane 21 Maja 2020 przez margherita_s Cytuj
Patipitts Napisano 21 Maja 2020 Zgłoś Napisano 21 Maja 2020 2 godziny temu, margherita_s napisał: Też wysyłam ROC, mam plan zrobic to do końca maja. Pamiętam właśnie, że jakos w tym samym czasie dostałaś GC co ja, szok że to już 2 lata :O Ale nie ma się czym stresować, nas te cięcia wizowe nie dotyczą, bo my dostalyśmy GC przez małżeństwo. Także to będzie tylko formalność. Ja dostalam w styczniu 2019 wiec najwczesniej chyba moge wyslac w pazdzierniku? Popraw mnie jesli sie myle Cytuj
margherita_s Napisano 21 Maja 2020 Zgłoś Napisano 21 Maja 2020 5 godzin temu, Patipitts napisał: Ja dostalam w styczniu 2019 wiec najwczesniej chyba moge wyslac w pazdzierniku? Popraw mnie jesli sie myle Tak, w przeciągu 3 miesiecy przed wygaśnięciem tymczasowej GC. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi