Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
1 hour ago, andyopole said:

A jak ma być? :D Kosiłem trawnik w grudniu i właściwie dziś też powinienem ale kosiarka "przywalona" i nie chciało mnie się jej wydobywać. :angry:

U mnie tez juz trawka dzisiaj zaczela sie zielenic :) nie tak jak u ciebie Andy ale juz zaczyna rosnac i chyba meza jutro na kosiarke wysle zeby sobie pojezdzil :) popadalo w tamtym tygodniu solidnie u nas i dlatego.

Napisano
6 minut temu, Patipitts napisał:

U mnie tez juz trawka dzisiaj zaczela sie zielenic :) nie tak jak u ciebie Andy ale juz zaczyna rosnac i chyba meza jutro na kosiarke wysle zeby sobie pojezdzil :) popadalo w tamtym tygodniu solidnie u nas i dlatego.

Ja za tydzień swoją odpalę, o ile nie będzie padać. Muszę podsypac trawę w zacienionych przez bambusy miejscach, widzę że mech się rozzuchwalił. Dziś też zdjąłem zimowe ubranko z bananowców.

Napisano
9 minut temu, andyopole napisał:

Ja za tydzień swoją odpalę, o ile nie będzie padać. Muszę podsypac trawę w zacienionych przez bambusy miejscach, widzę że mech się rozzuchwalił. Dziś też zdjąłem zimowe ubranko z bananowców.

Pozdrawiamy z dzisiejszego spaceru. Dobra wiadomość dla nas, że od jutra w dzień troszkę na plusie.

56ACAE3C-6BF6-4C48-910D-7E5721C96A5D.jpeg

• Like 1
Napisano
10 hours ago, kzielu said:

Oczywiście że nie. To P&W. "Dependable engines" ;)

Chłopaki w Hartford mają niezły weekend - z innego P&W (na 744) posypały się części na miasto (Maastricht). Wiedząc jak to wygląda, nie zazdroszczę. Chciałbym zauważyć również że nikomu się nic nie stało więc nie powodu do specjalnej paniki.

Napisano (edytowane)
3 hours ago, PiciuK said:

Administrators should examine programs and policies and how white supremacy
impacts student outcomes (e.g., tracking, course selection, intervention rosters).

Nie widze w tym nic dziwnego. Przez wiele lat mniejszosci, zwlaszcza Afro Amerykanie, mieli mniej dostepu niz biali do bardziej zaawansowanych przedmiotow w szkolach, byli szybciej przeniesieni na programy non-college-track, i ciezej karani -- wlacznie z wyrzuceniem ze szkoly -- za wybryki ktore u bialych byly uwazane za 'kids stuff.'  Ten program jest po prostu jednym z wielu ktory chce zmienic te realia. 

Notabene, w latach 90te byly podobne programy - ich cele bylo ocenienie programow szkolnych pod swiatlem sexism. Bo okazalo sie, ze dzewczyny w szkolach czesto slyszaly teksty typu -- masz swietne stopnie w naukach scislych, pomysl o szkole pielegniarskiej --kiedy chlopaki byli kierowani na inzynierie, fizyke, medycyne i matematyke... wiecie, "meskie" zawody. 

Edytowane przez katlia
Napisano (edytowane)
On 2/19/2021 at 7:56 AM, MeganMarkle said:

wyrobiłam ogólna opinie (oczywiście są wyjątki) ze typowi Amerykanie z dziada pradziada, czy czarni czy biali - są statystycznie głupsi niż inne nacje. 

Dzisiaj uslyszalam dzwiek wiatru na Marsie... na live audio... nagrane przez Mars rover -- zaprojektowany przez Amerykanow, zbudowany w USA przez Amerykanow, wyslany z USA przez Amerykanska agencje --  ktory wyladowal na Marsie w tym samym dniu kiedy Megan napisala to co wyzej. 

Alez ci Amerykanie glupi. 

Edytowane przez katlia