Patipitts Napisano 21 Lutego 2021 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2021 1 hour ago, andyopole said: A jak ma być? Kosiłem trawnik w grudniu i właściwie dziś też powinienem ale kosiarka "przywalona" i nie chciało mnie się jej wydobywać. U mnie tez juz trawka dzisiaj zaczela sie zielenic nie tak jak u ciebie Andy ale juz zaczyna rosnac i chyba meza jutro na kosiarke wysle zeby sobie pojezdzil popadalo w tamtym tygodniu solidnie u nas i dlatego. Cytuj
andyopole Napisano 21 Lutego 2021 Autor Zgłoś Napisano 21 Lutego 2021 6 minut temu, Patipitts napisał: U mnie tez juz trawka dzisiaj zaczela sie zielenic nie tak jak u ciebie Andy ale juz zaczyna rosnac i chyba meza jutro na kosiarke wysle zeby sobie pojezdzil popadalo w tamtym tygodniu solidnie u nas i dlatego. Ja za tydzień swoją odpalę, o ile nie będzie padać. Muszę podsypac trawę w zacienionych przez bambusy miejscach, widzę że mech się rozzuchwalił. Dziś też zdjąłem zimowe ubranko z bananowców. Cytuj
mola Napisano 21 Lutego 2021 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2021 9 minut temu, andyopole napisał: Ja za tydzień swoją odpalę, o ile nie będzie padać. Muszę podsypac trawę w zacienionych przez bambusy miejscach, widzę że mech się rozzuchwalił. Dziś też zdjąłem zimowe ubranko z bananowców. Pozdrawiamy z dzisiejszego spaceru. Dobra wiadomość dla nas, że od jutra w dzień troszkę na plusie. 1 Cytuj
andyopole Napisano 21 Lutego 2021 Autor Zgłoś Napisano 21 Lutego 2021 2 minuty temu, mola napisał: Pozdrawiamy z dzisiejszego spaceru. Dobra wiadomość dla nas, że od jutra w dzień troszkę na plusie. Brrrr... Cytuj
katlia Napisano 21 Lutego 2021 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2021 3 hours ago, andyopole said: Właśnie włączyłem TV. Czyj to silnik rozlecial się w B777? @kzielu? GE. Bo ja mam akcje GE. 1 Cytuj
andyopole Napisano 21 Lutego 2021 Autor Zgłoś Napisano 21 Lutego 2021 1 godzinę temu, katlia napisał: GE. Bo ja mam akcje GE. Już tanieją? Cytuj
kzielu Napisano 21 Lutego 2021 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2021 7 hours ago, katlia said: GE. Bo ja mam akcje GE. Oczywiście że nie. To P&W. "Dependable engines" 1 Cytuj
kzielu Napisano 21 Lutego 2021 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2021 10 hours ago, kzielu said: Oczywiście że nie. To P&W. "Dependable engines" Chłopaki w Hartford mają niezły weekend - z innego P&W (na 744) posypały się części na miasto (Maastricht). Wiedząc jak to wygląda, nie zazdroszczę. Chciałbym zauważyć również że nikomu się nic nie stało więc nie powodu do specjalnej paniki. Cytuj
katlia Napisano 21 Lutego 2021 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2021 (edytowane) 3 hours ago, PiciuK said: Administrators should examine programs and policies and how white supremacy impacts student outcomes (e.g., tracking, course selection, intervention rosters). Nie widze w tym nic dziwnego. Przez wiele lat mniejszosci, zwlaszcza Afro Amerykanie, mieli mniej dostepu niz biali do bardziej zaawansowanych przedmiotow w szkolach, byli szybciej przeniesieni na programy non-college-track, i ciezej karani -- wlacznie z wyrzuceniem ze szkoly -- za wybryki ktore u bialych byly uwazane za 'kids stuff.' Ten program jest po prostu jednym z wielu ktory chce zmienic te realia. Notabene, w latach 90te byly podobne programy - ich cele bylo ocenienie programow szkolnych pod swiatlem sexism. Bo okazalo sie, ze dzewczyny w szkolach czesto slyszaly teksty typu -- masz swietne stopnie w naukach scislych, pomysl o szkole pielegniarskiej --kiedy chlopaki byli kierowani na inzynierie, fizyke, medycyne i matematyke... wiecie, "meskie" zawody. Edytowane 21 Lutego 2021 przez katlia Cytuj
katlia Napisano 22 Lutego 2021 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2021 (edytowane) On 2/19/2021 at 7:56 AM, MeganMarkle said: wyrobiłam ogólna opinie (oczywiście są wyjątki) ze typowi Amerykanie z dziada pradziada, czy czarni czy biali - są statystycznie głupsi niż inne nacje. Dzisiaj uslyszalam dzwiek wiatru na Marsie... na live audio... nagrane przez Mars rover -- zaprojektowany przez Amerykanow, zbudowany w USA przez Amerykanow, wyslany z USA przez Amerykanska agencje -- ktory wyladowal na Marsie w tym samym dniu kiedy Megan napisala to co wyzej. Alez ci Amerykanie glupi. Edytowane 22 Lutego 2021 przez katlia Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi