andyopole Napisano 16 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2019 1/ Nie wiem. 2/ U nas można. Prawa jazdy są stanowe więc raczej tak. Cytuj
katlia Napisano 17 Sierpnia 2019 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2019 (edytowane) Godzinę temu, katia25 napisał: 1. Czy instruction permit - taki na kartce wydrukowanej to juz wszystko co dostaje, czy moze przychodzi jakas tymczasowa karta a'la prawo jazdy (w koncu zdjecie mi juz robiono) No wiesz, takie rzeczy moga sie roznic od stanu do stanu - ale przewaznie tak, ten swistek to wszystko co dostajesz. Godzinę temu, katia25 napisał: 2. Czy driving test moge zdawac w innym hrabstwie ale w tym samym stanie? To juz musisz zapytac sie w DMV gdzie mieszkasz, bo take regulaminy bardzo sie roznia. PS Gratuluje! To wazny krok! Edytowane 17 Sierpnia 2019 przez katlia Cytuj
andyopole Napisano 17 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2019 @mola @katlia To pierwszy przepis: 2,5 sticky masla; 300 g cukru; 650 g maki; 20 g proszku do pieczenia; 4 jaja; 250 ml mleka. Utrzec maslo z cukrem dodac make z proszkiem i zagniesc reka, odlozyc szklanke tego ciasta na kruszonke. Ubic osobno jajka z mlekiem dodac do pierwszej czesci ciasta i wymieszac. Ulozyc owoce a z wierzchu posypac odlozona wczesniej kruszonka. Piec w temp 350F (180C) ok. 35-40 minut. 1 Cytuj
andyopole Napisano 17 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2019 SZYBKA SZARLOTKA Ciasto: 1½ szklanki mąki 250 dag margaryny 1 szklanka cukru-pudru 1 kg kwaśnych jabłek 2-3 łyżki wody Ten lubię bo mało roboty. Można jabłka zastąpić innymi owocami byle nie były zbyt mokre, wtedy osuszyć na paper towel. @mola @katlia Jabłka obieramy i kroimy na kawałki. Dno i boki wykładamy folią aluminiową i wrzucamy jabłka. Posypujemy 1/3 szklanki cukru i podlewamy wodą. Resztę cukru, mąkę i margarynę mieszamy byle jak nożem – tylko tyle, by małe kawałki tłuszczu były w miarę obtoczone mąką i cukrem. Pokrywamy tą mieszanką jabłka i wstawiamy do nagrzanego do 200C piekarnika na 25-30 minut. Wyjmujemy gdy kruszonka na górze ładnie się zarumieni. Można podawać na gorąco i na zimno. 1 Cytuj
andyopole Napisano 17 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2019 No i jeszcze jeden, chyba najłatwiejszy. Można nie zdejmować pierscionkow. Wszystko mixerem. @mola @katlia Ciasto pod owoce Ciasto: 40 dag mąki 25 dag cukru 25 dag margaryny 6 jajek 1 szklanka mleka 1 proszek do pieczenia 1 cukier waniliowy Margarynę rozcieramy z cukrem dodając po jednym żółtku i po łyżce mąki z proszkiem oraz mleko. Dodajemy cukier waniliowy i zapach, a na koniec sztywno ubitą pianę. Wykładamy ciasto na blachę, układamy owoce. Pieczemy w temp. 180C ok. 40 minut. 1 Cytuj
Xarthisius Napisano 17 Sierpnia 2019 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2019 @andyopole ja podziekuje dopiero jak @mola zrobi to ciasto , bo na razie to sie dopiero brzoskwinie gotuja ;-) Cytuj
mola Napisano 17 Sierpnia 2019 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2019 @andyopole dzięki, będzie próbowane Cytuj
andyopole Napisano 17 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2019 13 godzin temu, katlia napisał: ANDY: DZIEKUJE @katlia & @mola nie muszę dodawać że forumowicze oczekują fotoreportażu. 3 Cytuj
pelasia Napisano 17 Sierpnia 2019 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2019 Ja tez sie skromnie przyznam, ze zrobilam screen shota tych przepisow. Ja jeszcze musze dostosowac do pieczenia na wysokosci, ale ktoregos dnia sie zabiore, moze przed moja emerytura ha ha ha 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.