mola Napisano 17 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2019 (edytowane) To ja jeszcze podrzucę przepis bardzo "kawalerski" z moich ukochanych mojewypieki.com 280g masła orzechowego 1 duże jajo 1/3 szklanki cukru. Zmiksować aż masa będzie "do lepienia" (kitchen aidem jakoś minutę dwie), lepić kulki wielkości orzecha włoskiego (powinno wyjść koło 15). Rozpłaszczyc widelcem. Piekarnik 180C, 12 minut albo minutkę dwie dłużej aż będą rumiane. Robi się doslownie 5 minut, a mój syn uwielbia. Pełny opis tu: https://www.mojewypieki.com/przepis/proste-ciastka-orzechowe Edytowane 17 Sierpnia 2019 przez mola 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 17 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2019 8 minut temu, mola napisał: To ja jeszcze podrzucę przepis bardzo "kawalerski" z moich ukochanych mojewypieki.com 280g masła orzechowego 1 duże jajo 1/3 szklanki cukru. Zmiksować aż masa będzie "do lepienia" (kitchen aidem jakoś minutę dwie), lepić kulki wielkości orzecha włoskiego (powinno wyjść koło 15). Rozpłaszczyc widelcem. Piekarnik 180C, 12 minut albo minutkę dwie dłużej aż będą rumiane. Robi się doslownie 5 minut, a mój syn uwielbia. Pełny opis tu: https://www.mojewypieki.com/przepis/proste-ciastka-orzechowe Gdyby mi się chciało jechać do sklepu to już dziś bym ten eksperyment popełnił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelasia Napisano 17 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2019 Godzinę temu, andyopole napisał: Gdyby mi się chciało jechać do sklepu to już dziś bym ten eksperyment popełnił. No co masla orzechowego brak? Nie wiedzialam, ze istnieje dom w usa bez słoika upchnietego gdzies w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 17 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2019 8 minut temu, pelasia napisał: No co masla orzechowego brak? Nie wiedzialam, ze istnieje dom w usa bez słoika upchnietego gdzies w kuchni Jak widzisz jest to mozliwe. Zawsze bylem rebel i niech juz tak zostanie. ....Aż wstałem i poszedłem zobaczyć, znalazłem tylko słoiczek nutelli kupiony chyba ze dwa lata temu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelasia Napisano 17 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2019 A ja sie zastanawiam czym by tu maslo orzechowe zastapic. Zjem od czasu do czasu ale fanem wypiekow o jego smaku nie jestem. Hmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 17 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2019 6 minut temu, pelasia napisał: A ja sie zastanawiam czym by tu maslo orzechowe zastapic. Zjem od czasu do czasu ale fanem wypiekow o jego smaku nie jestem. Hmm... Nutella? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 17 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2019 20 minut temu, pelasia napisał: A ja sie zastanawiam czym by tu maslo orzechowe zastapic. Zjem od czasu do czasu ale fanem wypiekow o jego smaku nie jestem. Hmm... Almond butter? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelasia Napisano 17 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2019 Z nutelli to by sie nalesnik zrobił! Chyba jedynie, jak katlia wspomniala, maslo migdalowe wchodzi w gre. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 17 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2019 8 minut temu, katlia napisał: Almond butter? To jest myśl! Po poludniu poszukam pretekstu i pojade do sklepu. Część zrobie orzechowa a część mandlową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mola Napisano 17 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2019 U mnie właśnie wjechało drożdżowe z brzoskwiniami 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi