Joanna30 Napisano 28 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2019 Godzinę temu, andyopole napisał: Dobre na podróżowanie. Lekkie i przewiewne, na lato i na zimę. W grudniu tez w nich przylecialem. O 16.15 ląduję we Wrocławiu, Mościa Panno! Kurczę, nie zdążę dywanu rozwinąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barnclose Napisano 28 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2019 On 8/27/2019 at 10:04 AM, andyopole said: Kultowa wykładzina na PDX, za pięć godzin będę w IAD. @ilon szykuj Red Carpet! Bylem wczoraj na tym lotnisku ok 6 rano. Rzeczywiscie zwrocilem uwage na wykladzine W ogole lotnisko swietne, szkoda, ze w oklicach NYC nie ma takiego. Spedzilem 8 dni w Oregon i Washington i do tej pory jestem pod wrazeniem przyrody Oregonu - jest piekny! Zazdroszcze, ze tam mieszkasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackie Napisano 28 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2019 2 godziny temu, barnclose napisał: Bylem wczoraj na tym lotnisku ok 6 rano. Rzeczywiscie zwrocilem uwage na wykladzine Ten "karpet" jest legendarny http://pdxcarpet.com/ https://gizmodo.com/how-the-portland-airport-carpet-became-a-hipster-icon-1682786190 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 29 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2019 Lepszy carpet niz u mnie na chacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 14 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Września 2019 No i koniec urlopu. Jestem w Washington, DC. Zdążyłem na przesiadkę. Carpet nie tak kultowy. Odtrąbili wsiadanego, jeszcze 5 godzin i PDX. "Uwielbiam" latanie na dlugie dystanse. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeganMarkle Napisano 15 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Września 2019 On 8/16/2019 at 5:28 PM, andyopole said: @mola @katlia To pierwszy przepis: 2,5 sticky masla; 300 g cukru; 650 g maki; 20 g proszku do pieczenia; 4 jaja; 250 ml mleka. Utrzec maslo z cukrem dodac make z proszkiem i zagniesc reka, odlozyc szklanke tego ciasta na kruszonke. Ubic osobno jajka z mlekiem dodac do pierwszej czesci ciasta i wymieszac. Ulozyc owoce a z wierzchu posypac odlozona wczesniej kruszonka. Piec w temp 350F (180C) ok. 35-40 minut. Chciałabym tylko się pochwalić, że podkradłam podany tu przepis i szarlotka wyszła pyszna! Palce lizać także dziękuje bardzo... PS. Nie ogarniałam na początku co to znaczy „2,5 sticky masla”, myślałam ze chodzi o jakieś klejące się masło Dopiero mąż mnie oświecił co to jest „stick” ... ach ta Ameryka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 15 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Września 2019 No właśnie mógł po prostu napisać 10 uncji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 15 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Września 2019 52 minuty temu, mcpear napisał: No właśnie mógł po prostu napisać 10 uncji Nawet nie wiedziałem że to jest tyle. Ale wiem że funt na 16 uncji a jedna uncja waży 28.3 grams. Po prostu przepisalem przepis otrzymany od koleżanki. Po kilku próbach pieczenia zmodyfikowałem tylko wagi bo wszystko było w uncjach i cupach. Krótko mówiąc prawie wszystko przetlumaczylem na "nasze". A stick masła to każdy wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 16 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Września 2019 Dzisiaj sie dowiedzialem, ze u nas na wiosce otwarto nowy "IV bar" (czyli knajpe kroplowkowa). Nie wiem co mnie bardziej szokuje, fakt ze takie cos istnieje, czy ze jest to juz 3 taki przybytek rozkoszy w naszym 120k miescie... Za jedyne $100 mozna sobie dziabnac roztwor fizjologiczny z witaminkami. Podobno leczy kaca i jetlag. @andyopole moze Ci sie przyda po podrozy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 16 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Września 2019 59 minut temu, Xarthisius napisał: Dzisiaj sie dowiedzialem, ze u nas na wiosce otwarto nowy "IV bar" (czyli knajpe kroplowkowa). Nie wiem co mnie bardziej szokuje, fakt ze takie cos istnieje, czy ze jest to juz 3 taki przybytek rozkoszy w naszym 120k miescie... Za jedyne $100 mozna sobie dziabnac roztwor fizjologiczny z witaminkami. Podobno leczy kaca i jetlag. @andyopole moze Ci sie przyda po podrozy? Dobry biznes, worek soli fizjologicznej kosztuje $5. Niech IV kosztuje drugie $5. $90 na czysto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi