MeganMarkle Napisano 12 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 19 hours ago, mcpear said: Wg tego co czytam to nie jest na 30 dni a do odwołania. Obejmuje to generalnie Schengen. UK i Irlandia nie są objęte. Jaka jest logika takiego bana który wyłącza pewne kraje?? Czyli nie można z PL do usa poleciec ale jak polecę z PL do UK to już z UK do USA no problem? A jak polecę z PL do Kanady i potem do usa? Naprawdę nie czaje co to ma na celu... Włochy i tak same się odcięły od świata. A tak w ogóle to w usa już wirus szaleje zapewne podobnie jak w całej Europie tylko testów nie ma by to potwierdzić. Ręce opadają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeganMarkle Napisano 12 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 (edytowane) 10 hours ago, vlade said: -7.5% na otwarciu. 6 minut trwalo zanim znowu przerwe na kawe zrobili. Niom... i tak oto 401k topnieją w oczach O.o Ja tak swój na szczęście od początku w fundusze obligacji ładowałam, ale chyba long term niewiele to zmieni Edytowane 12 Marca 2020 przez MeganMarkle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 10 minutes ago, MeganMarkle said: Jaka jest logika takiego bana który wyłącza pewne kraje?? Czyli nie można z PL do usa poleciec ale jak polecę z PL do UK to już z UK do USA no problem? A jak polecę z PL do Kanady i potem do usa? Naprawdę nie czaje co to ma na celu... Włochy i tak same się odcięły od świata. A tak w ogóle to w usa już wirus szaleje zapewne podobnie jak w całej Europie tylko testów nie ma by to potwierdzić. Ręce opadają... Wg zarządzenia musisz spędzić 14 dni poza "zakażonym" obszarem Schengen. Czyli jak z PL do UK/Kanady polecisz i spędzisz tam 14 dni to Ciebie wpuszczą do USA. Tak jak wpuszczali Chińczyków do tej pory co potrafili sobie zafundować kwarantanne w 3rd party kraju. Jak szaleje? Słuchałem prezydenta: mamy najlepszą służbę zdrowia, testów nie trzeba bo góra w następnym tygodniu ilość active cases spadnie do zera (!) (powiedział czy zatweetował to - serio) i całe szczęście, że mamy mur bo jesteśmy bezpieczni. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 13 minutes ago, MeganMarkle said: Niom... i tak oto 401k topnieją w oczach O.o Ja tak swój na szczęście od początku w fundusze obligacji ładowałam, ale chyba long term niewiele to zmieni Teraz to zarobić można tylko na zakładach bukmacherskich czy Fed zetnie stopy do 0% dzisiaj / w tym tygodniu / w ciągu następnych 10 dni. Dzisiaj w robocie na telekonferencji ktoś wyrazil pogląd, że taka cena akcji to "great opportunity to buy" - ja ośmieliłem się sprzeciwić, że nie zdziwiłbym się jak to jest "the last opportunity to sell". Pamiętam drop po Y2K bubble i 9/11 gdy Amazon spadł ze $107 poniżej $6 w ciągu niecałego roku, tak więc myślę, że zapasy na spadki jeszcze istnieją, ale kto wie ... może na prima aprilis ogłoszą, że "jest szczepionka" (!!!) - ludzie będą stać po 48h przed walmarktami i innymi costco aby się zaszczepić płacąc za to jakieś gigantyczne co-paye i wszystko tak jak w panice się wygasiło tak wróci ze zdwojoną siłą. Papier toaletowy w sklepie będzie po 5 centów za 24-o pak (przez mega nadprodukcję). PDT ogłosi gigantyczny sukces swojej administracji i amerykańskiego modelu healthcare przez co w listopadzie Kalifornia zagłosuje na niego i będzie pierwszym po George'u Waszyngtonie prezydentem, który wygra wybory jednogłośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 (edytowane) 1 godzinę temu, MeganMarkle napisał: Jaka jest logika takiego bana który wyłącza pewne kraje... Ręce opadają... trump sie chcial Johnsonowi zrewanzowac... ale to nic, bedzie przypadek ze ktos z Anglii zarazi jakiegos tutejszego i witaj ban na UK.... rece opadaja bo oto zycie pod trump'em naszym kretyn-in-chief... przerazajaco niekompetentny, pusty czlowiek ktory takimi sie tez otoczyl wiec kto ma go powtrzymac? Edytowane 13 Marca 2020 przez katlia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 13 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 Dnia 11.03.2020 o 18:36, Xarthisius napisał: Od piatku ban na loty z EU na 30 dni (poza UK) https://thehill.com/policy/healthcare/487154-trump-announces-executive-actions-to-curb-coronavirus-outbreak-in-oval Jedna z lepszych decyzji pana prezydenta. Moj, pożal się Boże szwagier, znow nie bedzie mogl mnie nawiedzić! 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 hahaha. odwdzięczysz się mu w listopadzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 13 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 3 minuty temu, mcpear napisał: hahaha. odwdzięczysz się mu w listopadzie Nie lubię głupka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 Slysze, ze wlasnie listonosz zajechal. Dzisiaj ma census przyjsc. Moj pierwszy! Juz sie nie moge doczekac zeby wypelnic. Potem tyle fajnych wizualiazcji bedzie mozna robic! 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cee Napisano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 Od niedzieli 0.00 godz granice PL zamknięte dla obcokrajowcow. Obywatele kierowani beda na 14dniowa kwarantanne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi