ilon Napisano 20 Września 2017 Zgłoś Napisano 20 Września 2017 Ja fotoradarow tez nie widzialam. Z suszarkami czasem widze. Raz mialam to 'szczescie' zobaczyc czy dziala prawidlowo.
Łukasz90 Napisano 20 Września 2017 Zgłoś Napisano 20 Września 2017 W Wisconsin, Illinois oraz Indianie też podobno nie ma , bo pytałem kilku znajomych i oni nie uświadczyli. Oni zwykle nadziewali się na wideorejestratory w radiowozach i....helikoptery.
Amy Napisano 20 Września 2017 Zgłoś Napisano 20 Września 2017 U nas ostatnio na hwy byl roadside checkpoint trzepali wszystkim dokumenty
AleksandraMg Napisano 21 Września 2017 Zgłoś Napisano 21 Września 2017 Dziękuję za odpowiedzi Ktoś mi ostatnio powiedział,że w USA nie ma fotoradarów i policjantów z suszarkami, więc dobrze wiedzieć ,że to były bzdury Jak już pisałam wcześniej wynajmuję na 3 tygodnie samochód i jadę trochę pozwiedzać. Mam rezerwacje w Dollar Rental Cars i takie ubezpieczenia w cenie wynajmu jak poniżej. Czy Waszym zdaniem powinnam jeszcze coś dokupić? Wszelkie uwagi mile widziane Ubezpieczenie AC (z ang CDW) Ubezpieczenie OC (ang. TPL) Ochrona przed kradzieżą z wkładem własnym (ang. TP) Dodatkowe ubezpieczenia SLI od odpowiedzialności Ubezpieczenie UMP w razie kolizji z nieubezpieczonym kierowcą Opłata Biura Bezpieczeństwa Narodowego Podatki Lokalne Opłata za lokalizację premium Nielimitowane kilometry W cenę wynajmu wliczonych jest do 3 dodatkowych kierowców w wieku 25 lub powyżej.
BartekWSH Napisano 21 Września 2017 Zgłoś Napisano 21 Września 2017 W Chicago przy niektórych szkołach speed limit 20/h zamontowane są kamery, zdjęcia przysyłają do domu. Fotoradarów brak za to sporo policji stanowej na autostradzie schowanych za betonowymi barierkami. U mnie w Rolling Meadows, miejscowi lubią się schować za banerem reklamowym z suszarką.
katlia Napisano 21 Września 2017 Zgłoś Napisano 21 Września 2017 Sporo fotoradarow w miastach/na przedmiesciach w Colorado -- na autostradach raczej nie, ale suszarki jak najbardziej.
andyopole Napisano 21 Września 2017 Zgłoś Napisano 21 Września 2017 U mnie fotoradarow nie ma, jest roche pstrykow lapiacych za wjazd na skrzyzowanie na czerwonym. Suszarki sa, a jakze, stoja na autostradach a szczegolnie w weeendowe woeczory bo to I traffic mniejszy, latwiej sie zapomniec I przycisnac a jak sie trafi to I drivera na podwojnym gazie sie ucapi. Natomiast rano jade do pracy I5, limit jest 65 na godzine ale bywa ze traffic sie rozbuja duzo szybciej, do 70, 75 a raz nawet powyzej 80 wszyscy zasuwali. w tej sytuacji nawet jesli stoi coop z suszarka to nie reaguja. Ale jesli trafi sie jakis "wyrywny", ktory chce jeszcze szybciej i skacze z pasa na pas to zaraz go wyjmuja....
AleksandraMg Napisano 21 Września 2017 Zgłoś Napisano 21 Września 2017 A czy rzeczywiście jest tak,że jeżeli mijasz autobus szkolny stojący na przystanku, który ma włączone czerwone migające światła, to jeżeli jedziesz drogą jednojezdniową, dwukierunkową o dwóch pasach ruchu to zatrzymać się muszą zarówno ci kierowcy jadący za autobusem jak i ci nadjeżdżający z naprzeciwka? To ,że zatrzymują się ci za autobusem to oczywiste - ale,że ci jadący z naprzeciwka to się zdziwiłam Kierowcy rzeczywiście tego przestrzegają ?
kzielu Napisano 21 Września 2017 Zgłoś Napisano 21 Września 2017 39 minut temu, AleksandraMg napisał: A czy rzeczywiście jest tak,że jeżeli mijasz autobus szkolny stojący na przystanku, który ma włączone czerwone migające światła, to jeżeli jedziesz drogą jednojezdniową, dwukierunkową o dwóch pasach ruchu to zatrzymać się muszą zarówno ci kierowcy jadący za autobusem jak i ci nadjeżdżający z naprzeciwka? To ,że zatrzymują się ci za autobusem to oczywiste - ale,że ci jadący z naprzeciwka to się zdziwiłam Kierowcy rzeczywiście tego przestrzegają ? Absolutnie tak.
vlade Napisano 21 Września 2017 Zgłoś Napisano 21 Września 2017 Wyprzedzanie czy omijanie zatrzymanego autobusu to tez jest jedno z najgorszych wykroczeń, w PA tracisz prawko na dwa miesiące plus 5 punktow, przy 6 trzeba zdawać pisemny egzamin a 11 to odebranie prawka. Nie ma wyżej punktowanego wykroczenia drogowego (w PA przynajmniej).A chodzi o to, ze domy są po obu stronach drogi i dzieci musza te jezdnie przejść.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.