Gość Napisano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2017 Eh. Ja się zastanawiam czy niektórzy na forum mają jakieś problemy z rozumieniem tekstu czy jednak z wyboru są tacy.. Niemili. gdzieś mam wszystkich planujących wyjazd do USA i wielokrotnie o tym pisałam. Jak mówiłam. Do domu mi nie wychodzicie. Jak ktoś rzeczywiste prosi o pomoc z wizami to staram się pomagać. Jak mi ktoś pisze ze jestem wredna to sorry. Założę sie ze każdy z tych co to najwięcej szczekają po ewentualnym wygraniu w loterii zniknie z forum bo wstyd będzie przyznać że inni mieli racje. Czasami to mam nawet wrażenie ze jakaś zazdrość przez was przemawia, że ktoś już jest w USA a wy jeszcze nie. Może stąd te wredne posty? Nigdy tez nikogo bezpośrednio nie obrazilam a kilka osób już mi z prywatnymi wycieczkami wyjechało. Dobrze o was świadczy. A tak przy okazji. Zniesienie wiz i tak nie da żadnego prawa do wolnej emigracji. Poczytaj o visa waiver program .
cee Napisano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2017 Ale problem z czytaniem ze zrozumieniem masz też Roelka. Porównalem twój post do swojego, a ty wyjeżdżasz z historią życia.
MarcelW. Napisano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2017 5 godzin temu, Roelka napisał: Eh. Ja się zastanawiam czy niektórzy na forum mają jakieś problemy z rozumieniem tekstu czy jednak z wyboru są tacy.. Niemili. gdzieś mam wszystkich planujących wyjazd do USA i wielokrotnie o tym pisałam. Jak mówiłam. Do domu mi nie wychodzicie. Jak ktoś rzeczywiste prosi o pomoc z wizami to staram się pomagać. Jak mi ktoś pisze ze jestem wredna to sorry. Założę sie ze każdy z tych co to najwięcej szczekają po ewentualnym wygraniu w loterii zniknie z forum bo wstyd będzie przyznać że inni mieli racje. Czasami to mam nawet wrażenie ze jakaś zazdrość przez was przemawia, że ktoś już jest w USA a wy jeszcze nie. Może stąd te wredne posty? Nigdy tez nikogo bezpośrednio nie obrazilam a kilka osób już mi z prywatnymi wycieczkami wyjechało. Dobrze o was świadczy. A tak przy okazji. Zniesienie wiz i tak nie da żadnego prawa do wolnej emigracji. Poczytaj o visa waiver program . Wstyd to się wyrzekać swojego ojczystego kraju, a my jako Polacy możemy wstydzić się że jesteś Polką. Zazdrościć ? Czego ? W Stanach byłem wcześniej niż Ty i gdyby nie to, że moja żona która wysłała nasze wnioski po obejrzeniu " Żon Hollywood" ( to oczywiście żart ) postawiła mnie przed faktem dokonanym nigdy bym tego nie zrobił. Mam tutaj dom, niezłe auto i dobrze płatną choć może niezbyt pewną pracę. Szansa na wygraną jest tak sama niska jak to, że Ty zaczniesz pisać poważnie lub wcale, więc nie będę musiał wynajmować piwnicy, pracować w rzeźni u wujka i latać do Polski wyrywać ósemkę... Jesteś tam, żyjesz, szanuj kraj i rodaków, tak jak piszesz - nikogo do domu wpuszczać nie będziesz a i pewnie szklanki wody byś nie podała w potrzebie więc przestań się gwiazdo unosić i przyjmij lekcję pokory.
katlia Napisano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2017 Co wam odbilo? Roelka to pomocna, rzeczowa osoba ktora my tu na forum lubimy i cenimy. Nie podobaja wam sie jej opinie? That's your problem, nie czytajcie -- a napewno nie musicie zakladac konta i pisac pierwszego komentarza tylko zeby komus dokopac. Bo to akurat jest warte wstydu.
Gość Napisano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2017 Godzinę temu, MarcelW. napisał: Wstyd to się wyrzekać swojego ojczystego kraju, a my jako Polacy możemy wstydzić się że jesteś Polką. Zazdrościć ? Czego ? W Stanach byłem wcześniej niż Ty i gdyby nie to, że moja żona która wysłała nasze wnioski po obejrzeniu " Żon Hollywood" ( to oczywiście żart ) postawiła mnie przed faktem dokonanym nigdy bym tego nie zrobił. Mam tutaj dom, niezłe auto i dobrze płatną choć może niezbyt pewną pracę. Szansa na wygraną jest tak sama niska jak to, że Ty zaczniesz pisać poważnie lub wcale, więc nie będę musiał wynajmować piwnicy, pracować w rzeźni u wujka i latać do Polski wyrywać ósemkę... Jesteś tam, żyjesz, szanuj kraj i rodaków, tak jak piszesz - nikogo do domu wpuszczać nie będziesz a i pewnie szklanki wody byś nie podała w potrzebie więc przestań się gwiazdo unosić i przyjmij lekcję pokory. Sie usmialam. Na szacunek trzeba zasluzyc. Polska na moj szacunek nie zasluzyla. Czesc uzytkownikow tego forum rowniez nie. To ze ktos rodak to malo dla mnie znaczy. Szkoda gadac, panowie, nie potraficie zrozumiec ze komus sie moze w USA nie podobac to wasza sprawa. Swoja droga, straszny bol tylka macie na to moje "nie lubienie" Stanow czy innej Polski. I'm out, bo zal.
Jackie Napisano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2017 1 godzinę temu, MarcelW. napisał: Wstyd to się wyrzekać swojego ojczystego kraju, a my jako Polacy możemy wstydzić się że jesteś Polką.
KaeR Napisano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2017 No to zróbmy sondę kto jest najpolszy a kto jest opcja niemiecka. Poczujemy się jak w kraju.
motorolnik Napisano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2017 9 godzin temu, MarcelW. napisał: a my jako Polacy możemy wstydzić się że jesteś Polką Pisz za siebie.
maciopa Napisano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2017 8 godzin temu, katlia napisał: Roelka to pomocna, rzeczowa osoba ktora my tu na forum lubimy i cenimy. Z tym też bym nie przesadzał ponieważ jak pokazuje ten i inne tematy, @Roelka nie jest osobą lubianą na forum przez wszystkich jego użytkowników. Na temat tzw "kółka wzajemnej adoracji" też już było sporo postów. Osobistych wycieczek i przytyków - czasem aż za dużo. Swoją droga - forum nie powstało po to aby się lubić czy nie, tylko po to aby wesprzeć/podzielić informacjami (w takim zakresie w jakim możemy) z zakresu podróży/migracji do USA i innych krajów. Dobrze, że wypowiadają się zarówno optymiści i osoby patrzące na życie przez różowe okulary, jak i pesymiści i marudy. Mocną stroną niniejszego forum jest także to, że są tutaj osoby posiadające różne doświadczenie, różny punkt odniesienia i różne oczekiwania, których wypowiedzi pozwolą człowiekowi myślącemu wyciągnąć z całości dyskusji swoje własne wnioski. Korzystając z okazji i wczesnej pory - wszystkim Wam, zarówno po tej, jak i po tamtej stronie wielkiej kałuży - spokojnych i radosnych Świąt Wielkiej Nocy oraz mokrego Dyngusa
Dublin Napisano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2017 Tymczasem w zgodzie z twierdzeniem ze jeden obraz jest wart wiecej niz tysiac slow, proponuje zajrzec tutaj... Nie wiem czy ta osoba jest uzytkownikiem forum, ale widzimy co i za ile, chlopak pracuje w Google....
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.