Skocz do zawartości

Prezydent Donald Trump - wydarzenia

ilya_

Rekomendowane odpowiedzi

Ej, to tak nie działa wiesz? Co z tego że jestem facetem? Jak ja zabiję kogoś to mam mówić żeby inni się nie wtrącali bo nie popełnili tej zbrodni?

Ja nie mówię żeby kobieta została pozbawiona tego prawa, ale to prawo powinno zostać ograniczone jakimiś rozsądnymi granicami.

• Upvote 1

Ostatni post na temat aborcji ode mnie , link do planned parenthood tak zachwalanego tu : https://www.plannedparenthood.org/learn/abortion/in-clinic-abortion-procedures . 

Dla nich płód to nawet nie płód , oni po prostu odkurza macice. Można sobie wyobrazić jak to wygląda w praktyce. 

Wy macie swoje zdanie to dlaczego to takie zło mieć swoje, inne   ? I tak na końcu każdy zrobi co chce. 

13 godzin temu, jannapa napisał:

zacytowalam powyzej. dla potomnosci.

Zenujacy komentarz. Zenujacy poziom "dyskusji." Zatkalo mnie, serio. Mam nadzieje, ze to nie bedzie skasowane, bo trzeba pamietac, ze sa ludzie ktorzy tak mysla. Tak sie wyrazaja. 

Tak, wiem-poniosło mnie z lekka. Ale nic na to nie poradzę że odczuwam zawsze bezbrzeżne obrzydzenie wobec ludzi dla których aborcja to taki sam zabieg jak nie przymierzając-obcięcie włosów. 

Edytowane przez RobertNYc

Jak odczuwasz takie obrzydzenie to jestem pewna, ze z przyjemnoscia powiedzialbys swojej matce, siostrze, zonie ze czas zdychac bo wazniejsze jest zeby ten plod co ja zabija sie urodzil. :) Albo powiedzialbys kobiecie ze sie nia brzydzisz, bo nie urodzila dziecka z gwaltu. Nie zapomnij tez powiedziec tej dziewczynie ktora nie urodzila smiertelnie chorego dziecka, ze tez sie nia brzydzisz. No i jakbym mogla zapomniec o tych kobietach ktore nie rodza bo prostu zyja w biedzie i ich nie stac na zapewnienie dziecku niczego. Obrzydliwe!

Ja sie brzydze ludzmi ktorzy chca mi zagladac do macicy i decydowac za mnie. Nie podoba ci sie aborcja? Swietnie. Masz szczescie, bo nie jestes kobieta wiec to nie twoj interes. A teraz lec powiedziec kobietom ze sie ich brzydzisz! Pa!

-----

Anyway.

"The Secretary shall immediately take all appropriate actions to ensure the detention of aliens apprehended for violations of immigration law pending the outcome of their removal proceedings or their removal from the country to the extent permitted by law.  "

Ciekawa jestem jak bede szukac tych wszytkich nielegalnych, w tym tych ktorzy przesiedzieli wizy turystyczne. Beda chodzic po domach? :P Interesujace ze w linku ktory podalam wczesniej nie ma nic na temat wiz pracowniczych, ktore Trump planowal ograniczac i w ogole.

25 minut temu, Roelka napisał:

Jak odczuwasz takie obrzydzenie to jestem pewna, ze z przyjemnoscia powiedzialbys swojej matce, siostrze, zonie ze czas zdychac bo wazniejsze jest zeby ten plod co ja zabija sie urodzil. :) Albo powiedzialbys kobiecie ze sie nia brzydzisz, bo nie urodzila dziecka z gwaltu. Nie zapomnij tez powiedziec tej dziewczynie ktora nie urodzila smiertelnie chorego dziecka, ze tez sie nia brzydzisz. No i jakbym mogla zapomniec o tych kobietach ktore nie rodza bo prostu zyja w biedzie i ich nie stac na zapewnienie dziecku niczego. Obrzydliwe!

Ja sie brzydze ludzmi ktorzy chca mi zagladac do macicy i decydowac za mnie. Nie podoba ci sie aborcja? Swietnie. Masz szczescie, bo nie jestes kobieta wiec to nie twoj interes. A teraz lec powiedziec kobietom ze sie ich brzydzisz! Pa!

-----

miałem nie wtrącać już sie do dyskusji o aborcji, ale przeczytaj sobie to jeszcze raz i się zastanów :/ 

Ach jak ja bym chciała, żeby na jakiś czas role się odwróciły i to mężczyźni zachodzili w ciążę, jestem ciekawa jak wielu trochę zweryfikowałoby swoje obecne przekonania.

Z zakazywaniem czegokolwiek jest zawsze to samo - kto chce i tak to zrobi.

Narkotyki nielegalne - kto chce to i tak będzie ćpać, jak nie dragi to dopalacze. Legalne - przynajmniej będzie to z wiadomych źródeł, spełniające jakieś wymogi i opodatkowane, większe bezpieczeństwo.

Prostytucja nielegalna - i tak kto chce to się będzie puszczać a kto chce - płacić. Legalna - wymogi rejestracji, badań, podatki, większe bezpieczeństwo.

Z aborcją jest dokładnie to samo. Chcecie czegokolwiek zakazywać to przynajmniej zwiększcie świadomość, żeby znów na porodówkę nie trafiła 13-latka, która nie wie, co sie z nią dzieje bo nikt jej o ptaszkach i pszczółkach nie powiedział (ale za to religia w szkole pewnie częściej niż angielski).

I nie pokazuję palcami, ale jeśli ktoś uważa, że gdyby kobieta miała dostęp do legalnej aborcji zrezygnowałaby z antykoncepcji "bo się wyskrobie", to jest ignorantem i za przeproszeniem idiotą.

• Upvote 2