rzecze1 Napisano 4 Listopada 2020 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2020 No nic, ja się znowu zbieram spać. Każde wybory lubię, ale po ostatnich 2 dniach na jakiś czas mi wystarczy... Mam nadzieję, że jak jutro się obudzę to Trump nie będzie miał Pensylwani, NC i GA... bo wtedy będziemy musieli zacząć od nowa Cytuj
mcpear Napisano 4 Listopada 2020 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2020 A propos Pensylwani i wniosków PDT o wyrzucenie mail in ballots z wczorajszą datą na stemplu na kopercie. Może powiem coś na tym forum kontrowersyjnego, ale jak wczytałem się w argumentację to z punktu widzenia prawa uważam, że jego wniosek ma szansę być ... przyjętym. I winni chyba są rzeczywiście demokraci. Zaraz wytłumaczę moje stanowisko: - prawo w Pensylwanii mówi: zakazuje się oddawania głosów po zamknięciu lokali - lokale zamknięto 7PM ET - spływa z poczty koperta z wczorajszą datą. Skąd wiadomo, że wrzucono ją przed 7PM albo po 7PM? Czaicie? Nie neguję, że PDT próbuje "sztuczki prawnej" aby unieważnić setki tysięcy głosów (głownie niebieskich). Chcę powiedzieć, że wniosek jest logiczny i ma szansę się "obronić". To jednak trzeba krótkowzrocznego i niekompetnego gubernatora aby nie dostrzec tej pułapki - wystarczyło jeden z lokali zostawić otwarty do północy. Szkodziło komuś? Chcę powiedzieć, że jak PDT wygra w SCOTUS elektorów PA i będą to decydujące (oby nie) głosy to niekompetencja i głupota urzędnicza (nominatów partii demokratycznej) zostanie srogo pokarana. Cytuj
katlia Napisano 4 Listopada 2020 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2020 13 minutes ago, mcpear said: To nie był w żadnym wypadku atak. Pamiętam tylko jak naigrawałem się z Bidena (nazywając go "tym drugim starszym panem") i mówiłem, że poza "I am not Donald Trump" nie ma nic specjalnego do powiedzenia to odpowiedziałaś mi, że "wbrew pozorom ten starszy Pan ma coś do powiedzenia". Serio? Tak napisalam? (Nie kwestionuje.) Powinnam wtedy dodac "Ten starszy Pan ma cos do powiedzienia bo cytuje Obame" 1 Cytuj
katlia Napisano 4 Listopada 2020 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2020 1 hour ago, rzecze1 said: Okey, Michigan, zgodnie z ostatnimi oczekiwaniami, już oficjalnie dla Bidena. 264 Teraz wszystkie oczy na Georgia, gdzie chyba jest najbliżej. Gdyby Georgia zadecydowala ze trump przegrywa -- ale jaja! Georgia? Cytuj
katlia Napisano 4 Listopada 2020 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2020 15 minutes ago, rzecze1 said: Mam nadzieję, że jak jutro się obudzę to Trump nie będzie miał Pensylwani, NC i GA... bo wtedy będziemy musieli zacząć od nowa TFU TFU TFU Cytuj
andyopole Napisano 5 Listopada 2020 Zgłoś Napisano 5 Listopada 2020 Godzinę temu, rzecze1 napisał: No nic, ja się znowu zbieram spać. Każde wybory lubię, ale po ostatnich 2 dniach na jakiś czas mi wystarczy... Mam nadzieję, że jak jutro się obudzę to Trump nie będzie miał Pensylwani, NC i GA... bo wtedy będziemy musieli zacząć od nowa Niech Ci się przyśni QE2 albo BoJo. Mam nadzieję że wkrótce ten wątek umrze naturalną śmiercią, no chyba że gdy Trump straci immunitet to wtedy go do "dziela" zamkną. Cytuj
mcpear Napisano 5 Listopada 2020 Zgłoś Napisano 5 Listopada 2020 33 minutes ago, andyopole said: Mam nadzieję że wkrótce ten wątek umrze naturalną śmiercią, no chyba że gdy Trump straci immunitet to wtedy go do "dziela" zamkną. Don't worry - zdąży siebie ułaskawić przed końcem kadencji całkowicie i bezwarunkowo 2 Cytuj
katlia Napisano 5 Listopada 2020 Zgłoś Napisano 5 Listopada 2020 1 hour ago, mcpear said: Don't worry - zdąży siebie ułaskawić przed końcem kadencji całkowicie i bezwarunkowo Nie wszystkich, bo nie oskarzen na poziomie stanowym. A jego tak nie lubia w NY, ze indictment jest absolutnie mozliwy. https://nymag.com/intelligencer/article/donald-trump-criminal-case.html Oh jak ja bym to chciala. Lock him up! Cytuj
Joanna30 Napisano 5 Listopada 2020 Zgłoś Napisano 5 Listopada 2020 9 godzin temu, rzecze1 napisał: BTW, @Joanna , nie wiem jak w Polsce, ale w UK 15-ego wchodzi nowy sezon „The Crown”, lata 80-te. Zapowiada się dobrze i idealnie się zbiega z moim urlopem w kolejnym lockdownie.... Wiem, wiem, u nas też 15go Jeśli nie pojadę wtedy do rodziców (bo taki mam plan, ale mogą zrobić całkowity lockdown, więc zostanę w domu), to łyknę go już 15go A co do wyborów, to wg mapki na AP (którą śledzę z gorliwością większą, niż wybory naszego Adriana ), Trump prowadzi w PA, NC i GA, ale i tak jakby tam wygrał, to mu nie wystarczy do zwycięstwa? I jeśli Joe weźmie Nevadę, to pozamiatane? Czy się mylę? Cytuj
rzecze1 Napisano 5 Listopada 2020 Zgłoś Napisano 5 Listopada 2020 53 minutes ago, Joanna30 said: Wiem, wiem, u nas też 15go Jeśli nie pojadę wtedy do rodziców (bo taki mam plan, ale mogą zrobić całkowity lockdown, więc zostanę w domu), to łyknę go już 15go A co do wyborów, to wg mapki na AP (którą śledzę z gorliwością większą, niż wybory naszego Adriana ), Trump prowadzi w PA, NC i GA, ale i tak jakby tam wygrał, to mu nie wystarczy do zwycięstwa? I jeśli Joe weźmie Nevadę, to pozamiatane? Czy się mylę? Masz rację. Gdyby nawet udało mu się utrzymać przewagę w PA, NC i GA to zostanie jeszcze Nevada. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi