andyopole Napisano 29 Lipca 2019 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2019 Nie czytajac potwierdze, oczywiscie ze zostana zniesione. Pozostaje pytanie, kiedy, w ktorym roku? To akurat od pani Mossbacher malo zalezy...
jabba1 Napisano 29 Lipca 2019 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2019 Twierdzi, ze się załapiemy w tym roku. Z tym ze do końca roku fiskalnego zostały dwa miesiące.
Gusia21 Napisano 29 Lipca 2019 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2019 To ja będę raczej w mniejszości... Wolałabym, żeby wiz nie znosili. Jedynie, co by mogli zrobić, to zmniejszyć opłatę. 160 dolarów za krótką rozmowę i naklejkę to za dużo.
rzecze1 Napisano 29 Lipca 2019 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2019 4 godziny temu, Gusia21 napisał: To ja będę raczej w mniejszości... Wolałabym, żeby wiz nie znosili. Jedynie, co by mogli zrobić, to zmniejszyć opłatę. 160 dolarów za krótką rozmowę i naklejkę to za dużo. Jesli ktos dostaje wize na rok czy dwa, lub leci tylko raz w zyciu, to rzeczywiscie duzo. Jesli na 10 i lata czesto, to mysle jest to bardzo konkurencyjna cena w porównaniu do innych krajow do których Polakom potrzebne sa wizy.
mola Napisano 29 Lipca 2019 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2019 Poza tym nic nie przeszkadza ubiegać się o wizę nawet jak wprowadzą ESTA.
che Napisano 30 Lipca 2019 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2019 A ja mam takie pytanie - czy jeśli przystąpilibyśmy do programu Visa Waiver to nasze promesy na B1/B2 będą ciągle ważne? Czy byłby wtedy obowiązek rejestracji w ESTA przed każdym lotem? Czy można będąc w VW podróżować z promesą i starać się o wizę na dłuższy okres niż dopuszcza to VW no i nie rejestrować lotu za każdym razem?
Dudus86 Napisano 30 Lipca 2019 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2019 Tak, będą ciagle ważne. Nadal będzie można ubiegać się o promesę wizowa na przykład jak ktoś będzie chciał być w usa dłużej niż 3 miesiące. Do tego osoby, które dostaną odmowę w systemie ESTA, aby móc poleciec do USA będą mieli obowiązek ubiegania się o promesę w konsulacie.
Joanna30 Napisano 30 Lipca 2019 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2019 Nie o promesę, ale o wizę. I tak - odmowa ESTA skutkuje koniecznością starania się o wizę. A wizy już przyznane są ważne do momentu utraty ważności.
che Napisano 30 Lipca 2019 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2019 12 minut temu, Joanna30 napisał: Nie o promesę, ale o wizę. Jak rozumiem wizę otrzymuje się na czas pobytu na granicy, a to co dostajemy w konsulacie to promesa wizowa...? Tak czy siak, jeśli ktoś posiada ważna wizę, nie będzie musiał dostawać autoryzacji ESTA przed lotem? (coś w rodzaju - mogę skorzystać z Programu Ruchu Bezwizowego, ale wybieram opcję podróży z wizą)
Dudus86 Napisano 30 Lipca 2019 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2019 2 minuty temu, che napisał: Jak rozumiem wizę otrzymuje się na czas pobytu na granicy, a to co dostajemy w konsulacie to promesa wizowa...? Tak czy siak, jeśli ktoś posiada ważna wizę, nie będzie musiał dostawać autoryzacji ESTA przed lotem? (coś w rodzaju - mogę skorzystać z Programu Ruchu Bezwizowego, ale wybieram opcję podróży z wizą) Dokładnie tak, będziesz miała możliwość wyboru.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.