Hazetingen Napisano 24 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 Drugie pytanie: Marriage Termination Documentation, Marriage Certificate, Court Record - jeśli mnie nie dotyczą to omijam czy po prostu pisze w mailu, że nie dotyczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hazetingen Napisano 24 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 Wybaczcie za spam ale nie mogę edytować poprzednich postów Czy muszę tłumaczyć tez pierwszą stronę paszportu? Są tam odpowiedniki angielskie, wiec dla osoby nieznającej angielskiego jest on w pełni czytelny. Dla kawalera w takim razie muszę wysłać tylko skan 3 dokumentów, tak? - zupełny akt urodzenia - pierwsza strona paszportu - zaświadczenie o niekaralności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 24 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 3 hours ago, Hazetingen said: „Military Records” - nie służyłem w armii, więc mam iść po jakieś zaświadczenie tego, wysłać pierwsza stronę książeczki wojskowej czy co? Nic nie wysylasz [1] 24 minutes ago, Hazetingen said: Marriage Termination Documentation, Marriage Certificate, Court Record - jeśli mnie nie dotyczą to omijam czy po prostu pisze w mailu, że nie dotyczy? Omijasz. 2 minutes ago, Hazetingen said: Czy muszę tłumaczyć tez pierwszą stronę paszportu? Są tam odpowiedniki angielskie, wiec dla osoby nieznającej angielskiego jest on w pełni czytelny. Nic nie tlumaczysz (poza wyrokami z sadu, ktorych nie masz) 2 minutes ago, Hazetingen said: Dla kawalera w takim razie muszę wysłać tylko skan 3 dokumentów, tak? - zupełny akt urodzenia - pierwsza strona paszportu - zaświadczenie o niekaralności. Tak. [1] https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Visa-Reciprocity-and-Civil-Documents-by-Country/Poland.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hazetingen Napisano 24 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 16 minut temu, Xarthisius napisał: Nic nie tlumaczysz (poza wyrokami z sadu, ktorych nie masz) All documents not in English, or in the official language of the country in which the application for a visa is being made, must be accompanied by certified translations. The translation must include a statement signed by the translator that states that the translation is accurate and the translator is competent to translate. Takie dostałem informacje w mailu, wiec chyba jednak trzeba tłumaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna30 Napisano 24 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 29 minut temu, Hazetingen napisał: Takie dostałem informacje w mailu, wiec chyba jednak trzeba tłumaczyć. Tłumaczysz te dokumenty, które nie są po angielsku lub w języku urzędowym kraju, z którego wysyłasz aplikację Masz to dokładnie w cytacie, który wrzuciłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hazetingen Napisano 24 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 3 minuty temu, Joanna30 napisał: Tłumaczysz te dokumenty, które nie są po angielsku lub w języku urzędowym kraju, z którego wysyłasz aplikację Masz to dokładnie w cytacie, który wrzuciłeś Tak, tak, zrozumiałem cytat po prostu kolega wyżej napisał to w taki sposób jakbym nie musiał tłumaczyć żadnych dokumentów Dziękuje @Joanna30 @Xarthisius za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 24 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 39 minutes ago, Hazetingen said: Tak, tak, zrozumiałem cytat po prostu kolega wyżej napisał to w taki sposób jakbym nie musiał tłumaczyć żadnych dokumentów Dziękuje @Joanna30 @Xarthisius za pomoc. Bo nie musisz tlumaczyc dokumentow, jezeli sa po polsku... Dokladnie jest to napisane w cytacie powyzej. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazek100 Napisano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2020 ale jak można odsyłać jakieś dokumenty ,skoro w ich mailu wyraźnie pisze , żeby nic nie wysyłać , tylko przygotować ich dopiero na rozmowę. Czytam , że wszyscy wysyłają , więc jak ma w końcu być .Wysyłać , czy nie wysyłać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz007 Napisano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2020 ale jak można odsyłać jakieś dokumenty ,skoro w ich mailu wyraźnie pisze , żeby nic nie wysyłać , tylko przygotować ich dopiero na rozmowę. Czytam , że wszyscy wysyłają , więc jak ma w końcu być .Wysyłać , czy nie wysyłać Ma być tak jak tam pisze. Jeśli nie rozumiesz dokładnie treści emaila włącz sobie jakiś translator i będziesz wiedzieć jak ma być i czy trzeba wysyłać czy też nie.Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iskierka Napisano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2020 58 minut temu, kazek100 napisał: ale jak można odsyłać jakieś dokumenty ,skoro w ich mailu wyraźnie pisze , żeby nic nie wysyłać , tylko przygotować ich dopiero na rozmowę. Czytam , że wszyscy wysyłają , więc jak ma w końcu być .Wysyłać , czy nie wysyłać Kazek, słońce drogie, nie wysyłasz dokumentów, jedynie ich skany (stąd informacja od innych, ze "wysyłają"). Poza tym kiedyś, w czasach nie-elektronicznych, trzeba było wysyłać pocztą. Teraz są ogromne ułatwienia jeśli chodzi o dokumentację i wszystko załatwiasz online. Na rozmowę w ambasadzie przynosisz oryginały wysłanych skanów. Uszy do góry, później już idzie z górki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi