andyopole Napisano 5 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 5 Listopada 2019 47 minut temu, Pawex1972 napisał: Wielkie dzięki Uffffff. Koszt tłumaczenia wszystkich dokumentów dla rodziny cztero osobowej byłby dość duży. Dla pewnosci poczekaj na opinie innych forumowiczów. Ja napisalem z głowy, czyli z niczego. Nigdy nie przerabialem osobiście tego tematu.
cclaudia Napisano 5 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 5 Listopada 2019 4 godziny temu, andyopole napisał: Dla pewnosci poczekaj na opinie innych forumowiczów. Ja napisalem z głowy, czyli z niczego. Nigdy nie przerabialem osobiście tego tematu. Było to poruszane w wątkach poprzednich edycji że nie tłumaczymy, poza wyrokami.
Pawex1972 Napisano 5 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 5 Listopada 2019 17 godzin temu, andyopole napisał: Dla pewnosci poczekaj na opinie innych forumowiczów. Ja napisalem z głowy, czyli z niczego. Nigdy nie przerabialem osobiście tego tematu. https://pl.usembassy.gov/pl/visas-pl/immigrant-visas-pl/diversity-visa-program-pl/ Chyba nie musimy czekać. Ambasada o tym jasno napisała. ( Na dole strony). Doszukałem się odpowiedzi. Może komuś też się przyda ten ślad.
cargool Napisano 6 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 6 Listopada 2019 https://pl.usembassy.gov/pl/visas-pl/immigrant-visas-pl/diversity-visa-program-pl/ Chyba nie musimy czekać. Ambasada o tym jasno napisała. ( Na dole strony). Doszukałem się odpowiedzi. Może komuś też się przyda ten ślad. Dzięki Paweł.Mam wątpliwości co do jednego punktu:"Odpis zupełny aktu małżeństwa (jeśli dotyczy)Każdy małżonek powinien przedstawić jedną kopię odpisu aktu małżeństwa. Przyjmujemy wyłącznie odpisy zupełne polskich aktów małżeństwa. Odpisy skrócone aktów małżeństwa nie są przyjmowane."Ja wysłałem do KCC skan jednego odpisu zupełnego aktu małżeństwa. Ciekawe jak to potraktują? Przecież i tak każdy z małżonków ma to samo w tym dokumencie...Rozumiem, że na spotkanie w ambasadzie ja i żona misimy mieć osobne oryginały do wglądu? Czy ktoś może podpowiedzieć jak to wygląda w praktyce?Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka
Duba91 Napisano 6 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 6 Listopada 2019 Mam małe pytanko, wypełniliśmy w końcu DS-260 dla mnie i żony, wysłałem. Co teraz? Dobrze rozumiem, że trzeba czekać ?
Duba91 Napisano 6 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 6 Listopada 2019 Nie mogę edytować powyższego posta ale właśnie zauważyłem, że dostaliśmy maila 3 tyg temu : 020EU000XXXXX Further DV Documents Required KCC DV <KCCDV@state.gov> śr., 16 paź, 16:54 Rozumiem, że to jest ten mail na którego wszyscy czekają? Jeśli tak to co teraz
Xarthisius Napisano 6 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 6 Listopada 2019 3 minutes ago, Duba91 said: Nie mogę edytować powyższego posta ale właśnie zauważyłem, że dostaliśmy maila 3 tyg temu : 020EU000XXXXX Further DV Documents Required KCC DV <KCCDV@state.gov> śr., 16 paź, 16:54 Rozumiem, że to jest ten mail na którego wszyscy czekają? Jeśli tak to co teraz Przeczytaj mail i postepuj zgodnie z instrukcja.
Duba91 Napisano 11 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2019 Dnia 6.11.2019 o 22:07, Xarthisius napisał: Przeczytaj mail i postepuj zgodnie z instrukcja. Dwa pytania dla pewności, dokumenty odsyłamy na ten mail który tam jest podany oraz czy dołączyć też wypełniony DS-260 ?
Xarthisius Napisano 11 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2019 1 hour ago, Duba91 said: Dwa pytania dla pewności, dokumenty odsyłamy na ten mail który tam jest podany oraz czy dołączyć też wypełniony DS-260 ? Odpowiem pytaniami na pytania... (To glownie z ciekawosci) Jak nie na adres ze zdania "Send documents only to the kccdvdocuments [at] state.gov email address." to na jaki chcialbys wyslac? W ktorym miejscu w sekcji "required documents" prosza o dolacznie wypelnionego DS-260?
Duba91 Napisano 12 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2019 13 godzin temu, Xarthisius napisał: Odpowiem pytaniami na pytania... (To glownie z ciekawosci) Jak nie na adres ze zdania "Send documents only to the kccdvdocuments [at] state.gov email address." to na jaki chcialbys wyslac? W ktorym miejscu w sekcji "required documents" prosza o dolacznie wypelnionego DS-260? ten maila jest nie sformatowany, dla mnie napisany chaotycznie i byle jak, a sekcja "required documents" nawet nie jest w żaden sposób zaznaczona ,wygląda to jak mail ze spamem, a nie instrukcja, stąd moje pytania thx!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.