Skocz do zawartości

DV 2020 - wątek dla osób które wygrały GC i mają pytania

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
3 godziny temu, MeganMarkle napisał:

Co najmniej 2-3h a na twoim miejscu to bym wzięła baaaardzo duży zapas godzin bo nigdy nic nie wiadomo 

Potwierdzam, czasami różnie jest z systemem i może to być dłużej niż 3 godziny 

• Odpowiedzi 957
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Odnosnie dostarczania GC, mieli wprowadzic przesylke za potwierdzeniem odbioru (w teorii od 30 kwietnia 2018!), ale jakos im nie wychodzi... Kolega w pracy dostal GC calkiem nie dawno i tez zwykla poczta. No, ale kiedys moze im sie w koncu udac!

Napisano
15 hours ago, sly6 said:

Jak pisze mcpear, tak też będzie z numerem ssn, nikt nie wydrukuje karty jeśli nie wyleciało się na teren Stanów. 

Super, dziękuję za odpowiedzi :)

Napisano

Hej, nasz numer jest current na luty (13tys). Zaproszenia dalej nie ma, chcielibyśmy się dopytać czy wszystko ok. Na tym etapie dalej mamy dzwonić do KCC czy to już sprawa ambasady?

Napisano
2 godziny temu, cclaudia napisał:

Hej, nasz numer jest current na luty (13tys). Zaproszenia dalej nie ma, 

@cclaudia Tak z ciekawości pytam - a dostaliście jakąś odpowiedź z KCC na wysłane skany dokumentów? Nie mówię tu o auto reply ;)

Napisano
3 godziny temu, cclaudia napisał:

Tak, juz dawno.

a kiedy wysłaliście dokumenty? ja wysłałam po 19 listopada a zaproszenie przyszło w grudniu kilka dni po ogłoszeniu biuletynu na styczeń. Wiec może poczekajcie do 19 stycznia a jeśli nie przyjdzie to kontaktujcie się z KCC. Pamietam jakiś komenatrz twojego autorstwa ze wasz numer może być na pograniczu luty/marzec wiec może przyjdzie wam zaproszenie po ogłoszeniu biuletynu w tym miesiącu na początek marca 

Napisano
8 godzin temu, mvgda napisał:

a kiedy wysłaliście dokumenty? ja wysłałam po 19 listopada a zaproszenie przyszło w grudniu kilka dni po ogłoszeniu biuletynu na styczeń. Wiec może poczekajcie do 19 stycznia a jeśli nie przyjdzie to kontaktujcie się z KCC. Pamietam jakiś komenatrz twojego autorstwa ze wasz numer może być na pograniczu luty/marzec wiec może przyjdzie wam zaproszenie po ogłoszeniu biuletynu w tym miesiącu na początek marca 

To byly tylko moje przewidywania, zgodnie z biuletynem to powinna byc polowa lutego. Napisaliśmy wczoraj do KCC czy czegos jeszcze od nas potrzebują :)  

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...