Pawex1972 Napisano 24 Marca 2020 Zgłoś Napisano 24 Marca 2020 7 minut temu, mola napisał: DV1 = wylosowany DV2 = małżonek wylosowanego DV3 = dzieci wylosowanego od października wydano wizy 9 wylosowanym w sumie, oraz 7 członkom ich rodzin (w sumie). Jak sobie prześledzisz wszystkie comiesięczne tabelki to ilość wydanych wiz Ci się doda. będziesz miał 9 w DV1 i 16 we wszystkich kategoriach. Wszystkie wizy (dla wylosowanego i jego rodziny, np. 4 jak ktoś zabiera małżonka i dwójkę dzieci) odejmują się z puli wiz loteryjnych. Nie wiem jak jaśniej wyjaśnić Ok, Dzięki. Zmyliła mnie ta tabelka z postu gdzie jest przyznanych tylko 2 wizy dwóm wylosowanym, dlatego moje zdziwienie" A gdzie reszta ?" Teraz wiem ,że we wcześniejszych tabelkach. Jeżeli mamy marzec i taki rezultat to czarno to widze ( zwaszcza przy pandemi) , jeżeli nie wcisna gazu to czasu coraz mniej na szcześliwe dla wszystkich zakończenie procedury.
Pawex1972 Napisano 28 Marca 2020 Zgłoś Napisano 28 Marca 2020 Dnia 24.03.2020 o 23:50, mola napisał: DV1 = wylosowany DV2 = małżonek wylosowanego DV3 = dzieci wylosowanego od października wydano wizy 9 wylosowanym w sumie, oraz 7 członkom ich rodzin (w sumie). Jak sobie prześledzisz wszystkie comiesięczne tabelki to ilość wydanych wiz Ci się doda. będziesz miał 9 w DV1 i 16 we wszystkich kategoriach. Wszystkie wizy (dla wylosowanego i jego rodziny, np. 4 jak ktoś zabiera małżonka i dwójkę dzieci) odejmują się z puli wiz loteryjnych. Nie wiem jak jaśniej wyjaśnić A tak z ciekawosci. Może kolega podac link do strony z tymi tabelami. Bo to nie jest z biuletynu.
Xarthisius Napisano 28 Marca 2020 Zgłoś Napisano 28 Marca 2020 1 minute ago, Pawex1972 said: A tak z ciekawosci. Może kolega podac link do strony z tymi tabelami. Bo to nie jest z biuletynu. Strona z tabelami jest moja: https://dvcharts.xarthisius.xyz , zrodlo danych masz tu: https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-statistics/immigrant-visa-statistics/monthly-immigrant-visa-issuances.html
Pawex1972 Napisano 29 Marca 2020 Zgłoś Napisano 29 Marca 2020 23 godziny temu, Xarthisius napisał: Strona z tabelami jest moja: https://dvcharts.xarthisius.xyz , zrodlo danych masz tu: https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-statistics/immigrant-visa-statistics/monthly-immigrant-visa-issuances.html Dzięki. Widzę, że poświęcasz dużo pracy aby te statystyki sprawnie skatalogować i czytelnie obrobić. Wielki szacun kolego dobra robota. Dobrze ze jest ktoś komu cos chce sie zrobić.
mvgda Napisano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2020 mam pytanie odnośnie GC, wize otrzymałam w lutym, badania na koniec stycznia na wizie mam ważność do końca lipca, w obecnej sytuacji nie myśle o przeprowadzce ale tylko o krótkim wyjedzie do siostry (gdy otworzą granice) w celu aktywowania karty i powrocie do usa około października. W związku z tym ze mam stała prace nie będę mogła pozwolić sobie na wyjazd dluzszy niż dwa tygodnie wiec pewnie nie zdążę odebrać mojej plastikowej GC. Jest jakiś sposób w który będę mogła wrócić do usa po lipcu bez ficzynej GC w ręce?
mcpear Napisano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2020 Dostaniesz pieczątkę do paszportu, która przez 12 miesięcy będzie służyła za zieloną kartę.
Pawex1972 Napisano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2020 13 godzin temu, mvgda napisał: mam pytanie odnośnie GC, wize otrzymałam w lutym, badania na koniec stycznia na wizie mam ważność do końca lipca, w obecnej sytuacji nie myśle o przeprowadzce ale tylko o krótkim wyjedzie do siostry (gdy otworzą granice) w celu aktywowania karty i powrocie do usa około października. W związku z tym ze mam stała prace nie będę mogła pozwolić sobie na wyjazd dluzszy niż dwa tygodnie wiec pewnie nie zdążę odebrać mojej plastikowej GC. Jest jakiś sposób w który będę mogła wrócić do usa po lipcu bez ficzynej GC w ręce? Myślę, że kartę może ci wysłać siostra pocztą poleconą.Chyba to jest zgodne z prawem. Dopytaj.
mvgda Napisano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2020 8 godzin temu, Pawex1972 napisał: Myślę, że kartę może ci wysłać siostra pocztą poleconą.Chyba to jest zgodne z prawem. Dopytaj. wolałabym unikać wysyłania takich rzeczy poczta stad pytanie
Pawex1972 Napisano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2020 7 godzin temu, mvgda napisał: wolałabym unikać wysyłania takich rzeczy poczta stad pytanie Doskonale rozumiem obawy. Jeżeli więc nikt nie przywiezie ci jej do Polski osobiście ( a sporo ludzi w normalnych czasach lata) to pozostaje ci tylko ta pieczątka w paszporcie.
andyopole Napisano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2020 Jałowa, zbędne dyskusja. Dostaniesz pieczątkę w paszport, ktora przez rok jest tożsama z GC. Niepotrzebne deliberacje nad wysylaniem dokumentu pocztą. Martwilbym się bardziej jak doleciec do USA bo to może być problem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.