Roelka v.2 Napisano 29 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2020 1 hour ago, Jackie said: Nie tylko LOT. Wiele linii sprzedawało bilety wiedząc że loty będą odwołane. Chciwość nie zna granic Dokladnie. Juz wspominałam ze Lufthansa odwołała nam pierwszy lot. Zabawne jest dla mnie, ze Lufthansa tlumaczyla sie, ze nie lata juz do Dulles i dlatego lot odwolano. Super, tyle ze po wyjściu na ich strone mozna spokojnie bilety do Dulles kupic. :p Teraz dwa razy dziennie sprawdzam swoja nowa rezerwacje czy przypadkiem i ona nie poszla w cholere.
NOVA 18 Napisano 29 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2020 Właśnie tego boję się najbardziej że wykupię bilet do Nowego Jorku w obie strony i albo w jedną albo w drugą będą problemy z lotem. A może nawet w obie strony. Dzwoniłam do LOT-u i oni oczywiście zachęcają do kupna biletów. Nikt nie chce powiedzieć że np z braku rozprzedanych biletów na dany lot, samolot może nie wylecieć w danym dniu. Absolutnie nie chcą odpowiedzieć na to pytanie. Więc jak dla mnie to zbyt duże ryzyko lecieć teraz do Nowego Jorku niestety
Roelka v.2 Napisano 29 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2020 11 minutes ago, NOVA 18 said: Właśnie tego boję się najbardziej że wykupię bilet do Nowego Jorku w obie strony i albo w jedną albo w drugą będą problemy z lotem. A może nawet w obie strony. Dzwoniłam do LOT-u i oni oczywiście zachęcają do kupna biletów. Nikt nie chce powiedzieć że np z braku rozprzedanych biletów na dany lot, samolot może nie wylecieć w danym dniu. Absolutnie nie chcą odpowiedzieć na to pytanie. Więc jak dla mnie to zbyt duże ryzyko lecieć teraz do Nowego Jorku niestety My mamy lot do Nowego Jorku
andyopole Napisano 29 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2020 18 godzin temu, lestat napisał: Na stronie LOTu można wybrać 1026 i 1027, plus kilka opcji cenowych na konkretne daty. Możliwe, że przy próbie płatności wyświetla błąd albo komunikat o konieczności kontaktu z konsulatem, albo konsulatami. Znana juz starym forumowiczom tesciowa mojego kolegi miala zabukowany przez Konsulat lot repatriacyjny z Chicago do WAWy na 10 lipca a I tak cztery dni przed lotem zadzwonili ze jej bilet jest scancelowany. Sprawdzalismy na Flight Radar I ten samolot polecial wiec chyba potrzebowali miejsce dla jakiegos "szwagra".
mcpear Napisano 29 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2020 Z tym LOTem to rzeczywiście ciekawe. Wg flightradar coś tam lata (nie codziennie i nieregularnie ale na numerach lotów z regularnej siatki połączeń). Na stronach lot.com można kupić bilety. Wczoraj na połączenie ORD-WAW mogłem wybrać praktycznie dowolny dzień. Dzisiaj do 11 sierpnia wszystko odwołane. Po 11 sierpnia wszystko dostępne w sprzedaży. Odwołują niektóre z tych połączeń na ostatnią chwilę. Wg oficjalnego komunikatu (https://www.lot.com/us/en/resumption-of-flight-connections) połączeń do USA ... nie przywrócili.
Fraggg Napisano 29 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2020 2 hours ago, mcpear said: Z tym LOTem to rzeczywiście ciekawe. Wg flightradar coś tam lata (nie codziennie i nieregularnie ale na numerach lotów z regularnej siatki połączeń). Na stronach lot.com można kupić bilety. Wczoraj na połączenie ORD-WAW mogłem wybrać praktycznie dowolny dzień. Dzisiaj do 11 sierpnia wszystko odwołane. Po 11 sierpnia wszystko dostępne w sprzedaży. Odwołują niektóre z tych połączeń na ostatnią chwilę. Wg oficjalnego komunikatu (https://www.lot.com/us/en/resumption-of-flight-connections) połączeń do USA ... nie przywrócili. Dokładnie, loty są anulowane do 11 sierpnia ponieważ wczoraj (28 lipca) weszło rozporządzenie na 2 tygodnie (czyli do 11 sierpnia), które zakazuje lotów w niektóre kraje. I wychodzi na to, że z USA do Polski nie można bezpośrednio latać... 11 sierpnia dowiemy się co dalej, jeśli znowu będzie to samo, to znowu będą zablokowane następne 2 tygodnie (do 25 sierpnia) i tak to może trwać w nieskończoność, masakra...
cleo1809 Napisano 29 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2020 W zwiazku z tym,ze nie ma obowiazku kwarantanny w Pl po przylocie z USA zasiegnelam dzis jezyka jak to wyglada z tymi lotami LOT-u.Mnie interesuje lot z Chicago,wiec tak...kupuje sie bilet na regularny lot LO04,mimo ze oficjalnie LOT nie lata do USA,samolot z Warszawy przylatuje jako charter i przed odlotem do Warszawy z Chicago tez zmienia sie status samolotu na charter o numerze LO1004. W chwili obecnej mozna kupic bilety na okres od 11.sierpnia wg regularnego rozkladu LOT,poniewaz wg ostatniego komunikatu do 11 sierpnia loty do USA sa oficjalnie ;) zawieszone.Cena biletu Chicago-Wroclaw-Chicago w okresie koniec sierpnia-koniec wrzesnia okolo $800 z bagazem rejestrowanym.Trzeba miec wazny polski paszport, zeby wsiasc do samolotu do Pl, w druga strone paszport USA lub Green Card. Info od przedstawiciela LOT-u w Chicago. A tak nieoficjalnie to codziennie ok 7PM przelatuje mi nad domem ladujacy na O'Hare LOT...
cleo1809 Napisano 30 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2020 Sledze dyskusje w tym watku i sprawdzilam jak to dziala,ze niby nie lataja a jednak lataja Jak to wyglada w praktyce,ile jest odwolanych lotow nie wiem. Daj znac jak zona skutecznie poleci Lufthansa, tez sie nad tym zastanawiam.
Roelka v.2 Napisano 30 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2020 4 hours ago, PiciuK said: Małżonka miała na 15 sierpnia i też skasowali. LOT ma w nosie połączenia regularne do US - na tych "czarterach" zarabiają lepiej, więc spieszyć się z regularnymi lotami nie będą. W tej chwili na pewno bardziej stabilne i według rozkładu loty do US ma Lufthansa - o wiele łatwiej uzyskać od nich jakąkolwiek informację - na dzień dzisiejszy latają wszystkie samoloty według ich rozkładu na stronie internetowej z terenu Niemiec, więc zdecydowaliśmy się kupić - zobaczymy co będzie... Lot bezczelnie sprzedaje bilet na 15 sierpnia i jeszcze z info, że zostało kilka miejsc. Nam Lufthansa anulowala sierpniowy lot z Niemiec - wcale nie sa lepsi od LOTu. Robia dokladnie to samo co LOT. Po anulowaniu naszego lotu moglam wejść na ich stronę i normalnie kupic bilety na ten "anulowany" lot.
andyopole Napisano 30 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2020 5 minut temu, Roelka v.2 napisał: Nam Lufthansa anulowala sierpniowy lot z Niemiec - wcale nie sa lepsi od LOTu. Niestety, niemiecka solidność już dawno przegrała z chciwością... Vide: afera VW.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.