mcpear Napisano 23 Sierpnia 2021 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2021 Albo mogą to być problemy z przeglądarką, gdzie pozostały jakieś sesyjne cookies z poprzednich sesji. Jak używasz Chrome to spróbuj "New Incognito window". Jak używasz Firefox to spróbuj "New Private Window" - to otworzy ci jakby "czystą" wersję przeglądarki
Szymon44 Napisano 25 Sierpnia 2021 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2021 @jullav dzisiaj 25 sierpnia, ciekawe czy powiedzą coś konkretnego
Cypher Napisano 25 Sierpnia 2021 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2021 Witam, dziś mieliśmy z żoną rozmowę i przyznano mi wizę. Dzięki wszystkim tutaj, ktòrzy mi pomogli w tym procesie Co do rozmowy, to zdecydowanie więcej czekania niż gadania. Przed przysięgą powiedziałem, że jest mała zmiana, nie wspomniana w ds-260 mojej żony, bo zaczęła pracę początkiem tego roku. Konsul z uśmiechem w głosie stwierdził, że to ok i zapytał żony czym się zajmuje. Dostałem podstawowe pytania o mòj związek (datę ślubu) i o to jak długo się znam z żoną (braliśmy ślub relatywnie bardzo niedawno). Potem zostałem zapytany o to czy byłem w USA i gdzie mam zamiar tam siedzieć. Na odpowiedź, że na pierwsze tygodnie chcę posiedzieć u znajomych w NYC konsul stwierdził, że robił tam magistra Zapytał tylko czy byłem w Nowym Jorku. Zapytał o moje studia, ale tylko na zasadzie "skończyłeś informatykę, tak?", a potem padło parę pytań typu zamkniętego, typu "czy miałeś problemy z prawem". Rozmowa z konsulem trwała może 3-4minuty. Za to czas spędzony od wejścia do ambasady (nie było kolejki przed nami), do wyjścia to prawie 3h.
andyopole Napisano 25 Sierpnia 2021 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2021 19 minut temu, Cypher napisał: Witam, dziś mieliśmy z żoną rozmowę i przyznano mi A ja myslalem ze rozmowa z konsulem musi byc. Jak znam zycie z konsulem byloby znacznie latwiej rozmawiac niz zona.
katlia Napisano 25 Sierpnia 2021 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2021 39 minutes ago, Cypher said: Co do rozmowy, to zdecydowanie więcej czekania niż gadania. Biurokracyjna normalka, ale super ze poszlo latwo. Z Twoim wyksztalceniem szybko staniesz na nogach - mimo tego, zycze Ci good luck. Pisz o dalszych krokach i o wrazeniach juz na emigracji .
Marta8686 Napisano 25 Sierpnia 2021 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2021 Hej. Mam rozpoczeta sprawę wizowa w innej kategorii, F2A jako żona rezydenta, ale w moim wątku jest zaledwie kilka osób, a tu sporo i pewnie ktoś już miała taka sytuację i mi odpisze. Otóż nagle dostalam termin do ambasady na 3 września, a na badania w Krakowie i Warszawie nie ma terminu i zapisalam się na pierwszy wolny czyli badania 13go i lekarz 29 września. Pytanie 1: Jak będzie wyglądała wizyta w ambasadzie bez badań? Bede musiala jechać drugi raz czy lekarz to jakos prześle? Prawniczka mi napisała, że mam definitywnie dotrzymac terminu w ambasadzie. Pytanie 2: Razem z corką mamy wspolny numer sprawy, ale ona teraz zaczyna klasę maturalna i mogłaby leciec do usa dopiero na ferie, a ja chcialabym w październiku po otrzymaniu wizy. Czy mozemy się rozdzielić czy musimy leciec razem? Z góry bardzo dziękuję za odpowiedz i przepraszam że trochę nie w temacie DV
Xarthisius Napisano 25 Sierpnia 2021 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2021 27 minutes ago, Marta8686 said: Hej. Mam rozpoczeta sprawę wizowa w innej kategorii, F2A jako żona rezydenta, ale w moim wątku jest zaledwie kilka osób, a tu sporo i pewnie ktoś już miała taka sytuację i mi odpisze. Otóż nagle dostalam termin do ambasady na 3 września, a na badania w Krakowie i Warszawie nie ma terminu i zapisalam się na pierwszy wolny czyli badania 13go i lekarz 29 września. Pytanie 1: Jak będzie wyglądała wizyta w ambasadzie bez badań? Bede musiala jechać drugi raz czy lekarz to jakos prześle? Prawniczka mi napisała, że mam definitywnie dotrzymac terminu w ambasadzie. Pytanie 2: Razem z corką mamy wspolny numer sprawy, ale ona teraz zaczyna klasę maturalna i mogłaby leciec do usa dopiero na ferie, a ja chcialabym w październiku po otrzymaniu wizy. Czy mozemy się rozdzielić czy musimy leciec razem? Z góry bardzo dziękuję za odpowiedz i przepraszam że trochę nie w temacie DV Cos jest nie tak z moja odpowiedzia we wlasciwym watku?
kzielu Napisano 26 Sierpnia 2021 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2021 5 hours ago, Marta8686 said: Hej. Mam rozpoczeta sprawę wizowa w innej kategorii, F2A jako żona rezydenta, ale w moim wątku jest zaledwie kilka osób, a tu sporo i pewnie ktoś już miała taka sytuację i mi odpisze. Otóż nagle dostalam termin do ambasady na 3 września, a na badania w Krakowie i Warszawie nie ma terminu i zapisalam się na pierwszy wolny czyli badania 13go i lekarz 29 września. Pytanie 1: Jak będzie wyglądała wizyta w ambasadzie bez badań? Bede musiala jechać drugi raz czy lekarz to jakos prześle? Prawniczka mi napisała, że mam definitywnie dotrzymac terminu w ambasadzie. Pytanie 2: Razem z corką mamy wspolny numer sprawy, ale ona teraz zaczyna klasę maturalna i mogłaby leciec do usa dopiero na ferie, a ja chcialabym w październiku po otrzymaniu wizy. Czy mozemy się rozdzielić czy musimy leciec razem? Z góry bardzo dziękuję za odpowiedz i przepraszam że trochę nie w temacie DV Przestan smiecic w watkach do tego nie przeznaczonych - dostalas odpowiedz w odpowiednim.
adriana21 Napisano 26 Sierpnia 2021 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2021 Hej, wlasnie dostalam zaproszenie na rozmowe w Warszawie i szczerze to totalnie sie tego nie spodziewalam bo ze tak powiem pogodzilam sie z mysla ze juz tego zaproszenia nie bedzie. Z racji takiej ze mieszkam w Anglii to bede musiala leciec do Polski wszystko zalatwic. Mam pytanie w sprawie szczepienia, kiedy i jak powinnam to zalatwic? Jak sprawdzic ktorego szczepienia brakuje? Z gory dzieki
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.