FunnyRedAngel Napisano 9 Maja 2022 Zgłoś Napisano 9 Maja 2022 52 minutes ago, Xarthisius said: Musimy sobie jakiś wątek założyć typu: "DV18 - naturalizacja". Zobaczymy ile nas na forum zostało ;-) Jestem za. Nie ma nic „piękniejszego” niż jury duty
Xarthisius Napisano 9 Maja 2022 Zgłoś Napisano 9 Maja 2022 5 minutes ago, FunnyRedAngel said: Jestem za. Nie ma nic „piękniejszego” niż jury duty E tam, kazdy adwokat warty funta klakow odrzuci mnie jako socjopate po wstepnym wywiadzie, a dzien wolny z pracy nalezy sie jak psu zupa
katlia Napisano 10 Maja 2022 Zgłoś Napisano 10 Maja 2022 1 hour ago, Xarthisius said: E tam, kazdy adwokat warty funta klakow odrzuci mnie jako socjopate po wstepnym wywiadzie Moj maz (klasyk lewak, ale z doktoratem, wiec umie sie wypowiedziec!) przemowil w trakcie jury selection. Wysmial sie troche z prokuratorki, inni w jury troche zachichotali, to spodobalo sie adwokatowi broniacego oskarzonego do takiego stopnia ze potem zacytowal meza pare razy. Przyszla pora na voire dire -- prokuratorka meza zwolnila w pierwszej rundzie. Byl pierwszym wyproszonym! Jak wychodzil z sali, to pozostali kandydaci poklaskali. To chyba byl koniec kariery meza jako jury member Ja dwa razy bralam udzial. Nawet ciekawe.
MeganMarkle Napisano 11 Maja 2022 Zgłoś Napisano 11 Maja 2022 On 5/9/2022 at 4:04 PM, mcpear said: Jak za jechanie na bani albo po drugach to już wadzi - chyba tylko raz wolno W moim przypadku raz było za trzymanie w ręce telefonu a drugi raz za zmianę pasa w niedozwolonym miejscu. Raczej niż szokującego i wsio w trzeźwości :p
katlia Napisano 11 Maja 2022 Zgłoś Napisano 11 Maja 2022 11 minutes ago, MeganMarkle said: Raczej niż szokującego i wsio w trzeźwości :p Wiec zaden problem
andyopole Napisano 11 Maja 2022 Zgłoś Napisano 11 Maja 2022 1 godzinę temu, MeganMarkle napisał: W moim przypadku raz było za trzymanie w ręce telefonu a drugi raz za zmianę pasa w niedozwolonym miejscu. Raczej niż szokującego i wsio w trzeźwości :p Też miałem dwa mandaty drogowe. Nawet nie wspominalem o nich w aplikacji.
FunnyRedAngel Napisano 14 Maja 2022 Zgłoś Napisano 14 Maja 2022 On 5/9/2022 at 7:35 PM, Xarthisius said: E tam, kazdy adwokat warty funta klakow odrzuci mnie jako socjopate po wstepnym wywiadzie, a dzien wolny z pracy nalezy sie jak psu zupa Całkiem zapomniałeś o tych $5-$10 za dzień gdyby proces trwał dłużej niz kilka dni brzmi intrygująco :]
vlade Napisano 24 Czerwca 2022 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2022 Trochę się ruszyli z tempem rozpatrywania wniosków. Papiery złożyłem 5 tygodni temu i właśnie miałem interview, przy czym data interview była ustalona już 3 dnia po wysłaniu wniosku. Teraz już tylko czekanie na przysięgę. Z ciekawostek to zaznaczyłem te pytania o karalność bo miałem tam parę mandatów za prędkość, i urzędnik kazał mi to zmienić na 'nie', ze im chodzi tylko o rzeczy które skutkują wpisem w rejestrze karnym. Trochę się z nim wodziłem, bo on mi czyta te pytanie "Czy byłeś kiedykolwiek aresztowany", a ja mu mowie żeby czytał dalej i tam jest ".. zatrzymany, otrzymałeś mandat itd", ale generalnie podziękował mi za szczerość i ze miał delikwenta który miał odsiadkę a nie pisnął o tym oni słowa i ze się to źle dla niego skończyło.
andyopole Napisano 24 Czerwca 2022 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2022 Rewitaj @vlade. Strasznie dawno Cię tu nie było! Ja miałem 4 maja, wszystko w jeden dzień. Policzyłem, na przysiędze były 32 osoby.
vlade Napisano 24 Czerwca 2022 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2022 16 minutes ago, andyopole said: Rewitaj @vlade. Strasznie dawno Cię tu nie było! Ja miałem 4 maja, wszystko w jeden dzień. Policzyłem, na przysiędze były 32 osoby. U mnie nie oferują tego samego dnia. A nie odzywałem się bo w sumie przygody imigracyjne zakończyłem już lata temu, i gdyby ruscy nie uznali ze Ukraina nie ma prawa istnieć to pewnie bym się nawet nie ruszył po paszport kraju który ma własne głowice jądrowe.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.