kzielu Napisano 13 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2022 2 hours ago, mcpear said: Inflacja idzie w górę bo jest nadmiar pieniądza na rynku - owe tryliony wpompowane w gospodarkę najpierw przez PDT a póżniej przez PJB próbują się zbilansować z podażą. Bo troche wszyscy nerwowo zareagowali na covid 2 lata temu (trudno sie dziwic bo generalnie wygladalo jak koniec swiata - wiec latwo teraz mowic) i kazdy wytoczyl tarcze ochronne, dofinansowania i inne pierdoly - na calym swiecie. U nas wywalili 30% ludzi a teraz desperacko szukaja ludzi ktorzy znalezli prace w znacznie lepszych firmach niz ta.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halyna Napisano 17 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2022 W dniu 11.01.2022 o 18:30, katlia napisał: LOL, ja tez. W wieku 75 lat, maz i ja przechodzimy na diete all-bacon. Boczek rano, na lunch, na kolacje, w nadzieji ze jeden porzadny atak serca i po sprawie. Jakkolwiek wiem, że to żart to zdajesz sobie sprawę, że na atak serca po 40tce się najczęściej nie umiera a część ludzi może nawet nie wiedzieć, że miała zawał? Wylądowałam ostatnio na SOR z podejrzeniem zawału i lekarka mi to powiedziała - ot im człowiek starszy tym serce jest bardziej "zwiotczałe" i żyły/tętnice rozciągnięte i organizm jest w stanie przeprocesować taki zawał. W przypadku młodszych osób serce dosłownie potrafi pęknąć. Swoją drogą nie ma czegoś takiego jak "norma" cholesterolu - jest "zalecany" poziom, który różni się w zależności od kraju/regionu, a generalnie, mężczyźni po 45 roku życia nie powinni zbijać cholesterolu ponieważ z niego produkowany jest testosteron, którego brak ma już zdecydowanie gorszy wpływ na ich organizm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 17 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2022 No niestety nie wiedzialam @Halyna... bedziemy musieli wymyslec jakis inny plan... masz jakies pomysly? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 17 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2022 2 godziny temu, katlia napisał: No niestety nie wiedzialam @Halyna... bedziemy musieli wymyslec jakis inny plan... masz jakies pomysly? U mnie na wsi w Polsce. Jakieś 20+ lat temu 7 letni chłopaczek idąc do szkoły 2 września, juz z tornistrem dostał zawału. Nie odratowali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 17 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2022 2 hours ago, andyopole said: U mnie na wsi w Polsce. Jakieś 20+ lat temu 7 letni chłopaczek idąc do szkoły 2 września, juz z tornistrem dostał zawału. Nie odratowali. Straszne... Biedni rodzice... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelasia Napisano 17 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2022 5 hours ago, katlia said: No niestety nie wiedzialam @Halyna... bedziemy musieli wymyslec jakis inny plan... masz jakies pomysly? A widzisz Bob Saget po 40 i jakos mu się udalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 18 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2022 On 1/11/2022 at 12:30 PM, katlia said: LOL, ja tez. W wieku 75 lat, maz i ja przechodzimy na diete all-bacon. Boczek rano, na lunch, na kolacje, w nadzieji ze jeden porzadny atak serca i po sprawie. Katlia, teraz ta dieta nazywa sie keto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielwro Napisano 7 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2022 Kwestia ubezpieczenia zdrowotnego. Jak już zostało chyba nie raz powiedziane, turystyczne ubezpieczenie z PL, w przypadku aktywującego się rezydenta nie działa. Mógłbym prosić o polecenie jakichś firm ubezp. w USA gdzie takie ubezpieczenie na ich stronie mogę sobie wyklikać i na start kupić? O ile to jest w ogóle możliwe np. bez SSN. I jeśli można jeszcze odrobina prywaty - przeszedłem rekrutacje i otrzymałem ofertę pracy, na która składa się również poniższe ubezpieczenie. Czy mógłby ktoś ocenić czy to dobra czy slaba oferta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 7 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2022 Na moje oko to bardzo dobra - ta opcja Gold ma monthly premium tylko $500 (employee+spouse) - to prawie darmo przy tak niskich deductible i copays. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kenadams Napisano 8 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2022 15 hours ago, danielwro said: Kwestia ubezpieczenia zdrowotnego. Jak już zostało chyba nie raz powiedziane, turystyczne ubezpieczenie z PL, w przypadku aktywującego się rezydenta nie działa. Mógłbym prosić o polecenie jakichś firm ubezp. w USA gdzie takie ubezpieczenie na ich stronie mogę sobie wyklikać i na start kupić? O ile to jest w ogóle możliwe np. bez SSN. I jeśli można jeszcze odrobina prywaty - przeszedłem rekrutacje i otrzymałem ofertę pracy, na która składa się również poniższe ubezpieczenie. Czy mógłby ktoś ocenić czy to dobra czy slaba oferta? Jak ja googlowałem to znalazłem taką porównywarkę: https://www.visitorscoverage.com/, chyba da się kupić bezpośrednio przez stronę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.