Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

@andyopole to wygląda bardzo po polskiemu i smakowicie! Mówię to jako osoba która nie lubi większości potraw polskiej kuchni.

My koniec końców mieliśmy kurczaka, brisket się przypalił tak solidnie że cały prześmierdł, tak się skończyły moje plany :D Cymes natomiast był wspaniały!

Napisano (edytowane)

@Jackie, nawet mój boss, choć niechetnie, przyznaje że mam "Magic fingers". Osobiscie preferuję wlasne wyroby i na zdjeciu tylko sol i jaja nie są moje. :D Kosztuje to troche pracy ale daje satysfakcję i radość że nie trzeba jeść kupowanego dziadostwa.

Cymes już od dawna planuje zrobić ale jakoś nie mogę się zebrać. 

 

edit: @Jackie, czy cymes robiliscie vege only czy z dodatkiem mięsa?

Edytowane przez andyopole
Napisano
2 godziny temu, andyopole napisał:

edit: @Jackie, czy cymes robiliscie vege only czy z dodatkiem mięsa?

 

Taki najzwyklejszy z marchewki, rodzynków, masła, miodu, i cynamonu. Można marchewkę ugotować w soku z pomarańczy ale ja nie lubię, wolę dodać pod koniec odrobinę ugotowanej skórki pomarańczowej którą potem wyciągam przed podaniem. Cymes jest trochę jak sałatka jarzynowa, każdy robi inaczej :) Jedna z sióstr męża robi znakomity z marchwią, suszonymi śliwkami i wołowiną :) 

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...