kzielu Napisano 12 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Października 2021 15 minutes ago, ilon said: Ja chyba nie wspomnialam na forum, ale w tamtym miesiacu sprzedalam swojego gruchota. Poszedl dzien po jak wystawilam na craigsliscie za max cene tego co bluebook sugerowal za auto w jakim bylo stanie. Dealer kupil ? Nie maja nowych wiec zeby miec cokolwiek na placach (i sprzedawac cokolwiek), kupuja uzywane samochody co winduje ceny. Teraz jest nalepszy czas zeby sprzedac posiadany samochod i niestety najgorszy zeby kupic nowy. Kupilas cos w zamian czy zrezygnowalas z jezdzenia na razie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 12 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Października 2021 @kzielu sprzedalam prywatnej osobie. Wzielam tez quota z carmaxa w razie czego, jakby mi nie poszedl na craigsliscie, ale na szczescie poszedl szybko bo oferowali znacznie mniej niz za ile sprzedalam. Zrezygnowalam z jezdzenia - mieszkam w samym DC, parking drogi, wszedzie mam blisko i korzystam tez z metra jak musze. Poza tym pracuje zdalnie wiec auto to taki niepotrzebny dla mnie wydatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agatenka Napisano 13 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Października 2021 On 10/6/2021 at 4:15 PM, andyopole said: @agatenka mnie podkarmi Przysmakiem Swietokrzyskim i wskaze kierunek! Zawsze!!! Jak bedziesz w okolicach drzwi stoją otworem 6 hours ago, mcpear said: Nie wiem czy widzieliście skutek uboczny COVID-19. Jest to drastyczny skok cen za wynajem aut w agencjach wynajmu. .... I skok cen ale i brak dostępności. Mój mąż musi latać dosc czesto do PHL i potem jakos dostac sie na wioche do Delaware i vice versa. Ostatnimi czasy to był jakiś koszmar i taniej było uberem ( ponad 100 mil) niż wynająć samochód one way. Do tego na tej wichurze zamknęli Hertza, a Avis i Budget otwarci sa pon-czwartek 11am-1pm 2 hours ago, kzielu said: Teraz jest nalepszy czas zeby sprzedac posiadany samochod i niestety najgorszy zeby kupic nowy. My sprzedaliśmy 10 letnia łódkę za $1000 wiecej niz ja kupilismy Crazy! Samochód (roczny) udalo nam sie dostac na vroom za swietna cene, także mieliśmy szczęście. Sami byliśmy w szoku i myśleliśmy ze to będzie jakiś scam. Gdy sie rozglądaliśmy , wszystkie ktore sie pojawily były pending w kilka minut. Także to była ekspresowa decyzja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 13 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Października 2021 2 godziny temu, ilon napisał: @kzielu sprzedalam prywatnej osobie. Wzielam tez quota z carmaxa w razie czego, jakby mi nie poszedl na craigsliscie, ale na szczescie poszedl szybko bo oferowali znacznie mniej niz za ile sprzedalam. Zrezygnowalam z jezdzenia - mieszkam w samym DC, parking drogi, wszedzie mam blisko i korzystam tez z metra jak musze. Poza tym pracuje zdalnie wiec auto to taki niepotrzebny dla mnie wydatek. Po zawieszeniu mego auta na Craiglist ($5 za miesiąc) odezwali się głównie handlarze oferujący $1200-1500. Jeden Arab próbował się targowac online i jeszcze chciał z dostawą. Wycena Carmax to kpiny. Kupią tanio, wypicują, wyglancują i wolaja $4500, ostatecznie poszedl po sąsiedzku, kilka domow dalej za $3000. Z tego oddalem $100 na pierwsze tankowanie bo kupiła młoda panienka (18 lat) jako pierwsze auto. Ja niestety nie mogę sobie pozwolić na "niemanie" auta. Tutaj mamy dziki zachód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 13 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Października 2021 3 hours ago, ilon said: @mcpear - a jak ceny na turo albo zipcar? Ja bym zerknela i porownala - moze akurat znajdziecie cos w lepszej cenie. Ja chyba nie wspomnialam na forum, ale w tamtym miesiacu sprzedalam swojego gruchota. Poszedl dzien po jak wystawilam na craigsliscie za max cene tego co bluebook sugerowal za auto w jakim bylo stanie. Problem z turo czy zipcar jest następujący: jak weźmiesz samochód na wycieczkę objazdową (np na 3-4 tys mil) i samochód ci się rozkraczy to jesteś w torbie. Jak masz go od sieciowej agencji typu Avis albo Hertz to przeważnie najbliższy oddział będzie relatywnie blisko miejsca awarii i wymienią Tobie auto przeważnie od ręki i będziesz mogła kontynuować wakacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lestat Napisano 14 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Października 2021 On 9/27/2021 at 10:01 AM, lestat said: Prawdopodobnie to ten punkt https://med-extreme.com/#pricelist, a 100PLN możliwe, że chodzi o ten https://d-lab.pl/register-waw1/pl, jeżeli jeszcze aktualne Oba punkty przed Kinoteką działają. W pobliżu jeszcze jeden z genetycznym za 80pln, przy punkcie szczepień, blisko wyjścia ze stacji metra Centrum od strony ronda www.warszawaszczepi.pl . Wynik testu po 15 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 14 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Października 2021 On 10/12/2021 at 10:39 PM, andyopole said: Wycena Carmax to kpiny. Nie wiem jak teraz, ale pare miesiecy temu Carvana i Vroom byly dobra opcja - quote byl zwykle wysoki i brali absolutnie wszystko - znajoma miala Malibu, 90k mil, uszczelka pod glowica do wymiany (~$3k - sam nie mialem ani czasu ani ochoty zeby rozbierac silnik), wypchnelismy to do Carvany a wszystko odbylo sie super bezproblemowo - przelali pieniadze na konto, przyjechal gosc i zabral samochod. (Stad bym bardzo ostroznie podchodzil do kupowania czegokolwiek od Carvany i Vroom - oni kupuja samochody bez absolutnie zadnej inspekcji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick96 Napisano 15 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Października 2021 Mnie w zeszłym miesiącu udało się moje autko dać w trade do dealera i kupić nowe. Za trade dostałem tyle ile chciałem a i na nowym urwałem poniżej ceny na stickerze. Ale niestety to było miesiąc temu. W tej chwili to już raczej nie możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 24 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Października 2021 (edytowane) Właśnie gramy: Colorado Rapids vs Timbers Portland. Narazie Colorado guys wyglądają lepiej. Obie drużyny z czołówki tabeli MLS. @katlia et consortes, oglądacie? Pytanie raczej retoryczne. Edytowane 24 Października 2021 przez andyopole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 29 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Października 2021 Witam kochanych forumowiczow juz z amerykanskiej ziemi! 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi