andyopole Napisano 12 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Maja 2020 Godzinę temu, katlia napisał: W Maine ludzie tak robia -- wyjezdzaja w zimie, w lecie siedza w domu. Moj kolega, contractor ma dom w Oregon a drugi na Florydzie. Tu i Tam ma samochod z kompletem narzedzi. Chyba nie musze dodawac. ktore miesiace spedza tu a ktore na Florydzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 12 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Maja 2020 Widze, ze tylko mi sie na emeryture marzy Minnesota, albo Juneau, Alaska i domek przysypany sniegiem na 2 metry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patipitts Napisano 13 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Maja 2020 My tez kazde lato w Maine, rok temu zostalam ze wzgledu na prace i brakowalo mi tamtejszego klimatu, zdecydowanie za goraco w GA latem. Dlatego zdecydowalismy ze nawet jak nam zamkna kamp (narazie jest wszystko w limbo do 15 maja) to jedziemy na miesiac na wakacje tam, tak zeby sie zaszyc w lesie i odpoczac od koronawirusa.Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marwin Napisano 13 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Maja 2020 Widze, ze tylko mi sie na emeryture marzy Minnesota, albo Juneau, Alaska i domek przysypany sniegiem na 2 metry? Nie jedyny. Jak szukalismy miejsca gdzie sie przeprowadzic to wyznaczylismy linie Pittsburg, Pa do Portland, Or i cokolwiek bylo na niej lub powyzej nas interesowalo. Wyjatek robilismy dla Co (zona uwaza ze najladniejszy stan).Wiec kiedys@Xarthisius ulepimy razem balwana:)Sent from my SM-G973U using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 13 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Maja 2020 Godzinę temu, Xarthisius napisał: Widze, ze tylko mi sie na emeryture marzy Minnesota, albo Juneau, Alaska i domek przysypany sniegiem na 2 metry? Dom przysypany sniegiem na 2 metry, pewnie tak... Mi sie marzy powrot do Bay Area, gdzie jest lagodny klimat ogolnie, ale wcale nie goraco w lecie. Ceny zaczely spadac w BA... moze za rok bedzie nas stac na jakis ladny maly domek we wzgorzach Berkeley/Oakland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 13 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Maja 2020 1 hour ago, Xarthisius said: Widze, ze tylko mi sie na emeryture marzy Minnesota, albo Juneau, Alaska i domek przysypany sniegiem na 2 metry? Pewnie znasz ten kawałek, ale mi się przypomniał: https://www.youtube.com/watch?v=eumEuK1sD90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 13 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Maja 2020 Mnie wystarczy widok śniegu na nieodleglym paśmie Kaskadów,. Natomiast pisalbym się na taki klimat. No, może nie pełny hardcore, elektryka żeby chociaż była. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 13 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Maja 2020 3 hours ago, mcpear said: Pewnie znasz ten kawałek, ale mi się przypomniał: https://www.youtube.com/watch?v=eumEuK1sD90 Nie znalem Moj plan zaklada lodowke pelna stekow, piwniczke pelna wina i ogien w kominku. Drogi dojazdowej odsniezac nie zamierzam, bo jeszcze sie ktos przypaleta... Cos jak Maurice z Przystanku Alaska 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackie Napisano 13 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Maja 2020 11 godzin temu, Xarthisius napisał: Cos jak Maurice z Przystanku Alaska Maurice to mój ulubiony charakter z serialu! Ja totalne zadupie uwielbiam, może nawet być śniegu 2 metry. Gorzej w mieście, zwłaszcza w Chicago i okolicy gdy piździ i w zasadzie nie ma śniegu albo jest tylko przez krótki okres. Za to szara chlupa rządzi! Trochę przesadzam, ale ta zima naprawdę dała się nam we znaki. Wcześniej już chyba napisałam że w zasadzie od momentu gdy przylecieliśmy z Izraela (pierwszy tydzień listopada) jest zima - w kwietniu było kilka ciepłych dni, podobnie w maju, dopiero dziś zacznie się ciepełko na stałe. Możecie sobie sprawdzić na Accuweather Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 14 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Maja 2020 Maj jest u nas miesiacem wyboru ubezpieczenia zdrowotnego. Wlasnie przeszedlem procedure odnowienia wszystkiego i dwie rzeczy mnie uderzyly: Premiumy wzrosly o 30%. Oczywiscie moja czesc, a nie czesc pracodawcy... Po raz kolejny moglem sie przekonac jakze wspanialy jest amerykanski kapitalizm i wolny rynek. Wszystko to co mowia nasi Koledzy i Kolezanki z "prawej" strony to sama prawda! Prywatne firmy, wydajnosc, wolnosc (free like in "freedom" not like in "free beer"), no i ten wybor! 3 plany! Pierwszy za $327.00, drugi za $327.00, no i trzeci za $327.00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi