andyopole Napisano 9 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Września 2020 (edytowane) Oj @Jackie, współczuję. Dziś tak wracałem z pracy, kończę o 4pm. No i guzik, nie mogę wpiąć zdjęć. Muszę słownie. Tam gdzie pracuje było słonecznie, im bliżej domu robiło się coraz ciemniej. Gdy dojechałem do domu o 4.50 pm bylo tak ciemno ze w mieszkaniu musiałem zapalić swiatlo. O 6 pm zapaliły się uliczne lampy. Słońce zakryly dymy z płonących lasów we wschodnim Oregon. Edytowane 9 Września 2020 przez andyopole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackie Napisano 9 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Września 2020 W Chicago już jesień pełną gębą, jestem w szoku, normalnie lato i zima trwają parę miesięcy a wiosna/jesień tylko parę tygodni. Noce są chłodne, można spać przy otwartym oknie, lubię bardzo Życie toczy się dalej, szefowa zmarła i wczoraj jednocześnie ktoś puścił info że szpital będzie bankrutował (poparte wiarygodną pogłoską z Springfield), więc naturalnie wszyscy rzucili się do komputerów roboty szukać, powstały małe grupki konspiratorów, paranoja jakaś, wczorajszy dzień w pracy spędziłam czując się jakbym brała udział w "The Office" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 9 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Września 2020 6.50 am. Ciemno jak w listopadzie. Auto przyproszone popiołem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 9 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Września 2020 Współczuję Jackie. Mój weekendowy hike zakończył się "atrakcjami". Jak dojeżdżaliśmy na miejsce zobaczyliśmy na horyzoncie w oddali stróżkę białego dymku (jakby Indianie znakami dymnymi przekazywali sobie sygnały). Po dwóch godzinach ze stróżki zrobił się wielki dym a nad nami chmura popiołów zaczeła prószyć jakby "śniegiem". Zwinęliśmy się więc. Okazuje się, że jacyś mało przezorni amerykanie "gender reveal party" organizowali w jakimś parku przylegającym do lasu i jakieś pirotechniczne urządzenie wydzielające niebieski czy różowy dym wznieciło pożar. Pożar do dzisiaj spalił 10 tysiećy akrów i cały czas się pali (El Dorado fire). Cóż na moje to rodzice do końca życia będą spłacać długi - szacuje się, że obarczą ich rachunkiem na minimum kilkanaście milionów (i to jest ponoć rachunek z którego nie można uwolnić się bankructwem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 9 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Września 2020 A dym byl w koncu rozowy czy niebieski?! Bo to w sumie najwazniejsze! Nawet u mnie w lokalnym radio o tym trabili jako przyklad bezbrzeznej glupoty. Podobno nie tak dawno temu w tym kraju wystarczal tort, ktory sie kroilo i byl w srodku w odpowiednim kolorze. Teraz trzeba spalic pol Kalifornii, zeby rodzina o plci nowego czlonka mogla sie dowiedziec z CNN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 9 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Września 2020 Ktos mial tutaj ciekawy pomysl... Tax deferral dla pracownikow rzadowych (w tym żołnierzy) jako pomoc finansowa z powodu COVIDA. Super, maz do konca roku bedzie dostawal wypłate nie pomniejszona o podatki... Zonk jest taki, ze od stycznia do kwietnia trzeba bedzie to rzadowi zwrocic, wiec przez 4 miesiace beda z wyplat pobierac podwojne podatki. Wiec co robia w wojsku... zalecają żołnierzom coby te dodatkowe pieniądze oszczedzali bo potem bedzie krucho. Tylko gdzie ta pomoc. O.o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 9 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Września 2020 36 minutes ago, mcpear said: Współczuję Jackie. Mój weekendowy hike zakończył się "atrakcjami". Jak dojeżdżaliśmy na miejsce zobaczyliśmy na horyzoncie w oddali stróżkę białego dymku (jakby Indianie znakami dymnymi przekazywali sobie sygnały). Po dwóch godzinach ze stróżki zrobił się wielki dym a nad nami chmura popiołów zaczeła prószyć jakby "śniegiem". Zwinęliśmy się więc. Okazuje się, że jacyś mało przezorni amerykanie "gender reveal party" organizowali w jakimś parku przylegającym do lasu i jakieś pirotechniczne urządzenie wydzielające niebieski czy różowy dym wznieciło pożar. Pożar do dzisiaj spalił 10 tysiećy akrów i cały czas się pali (El Dorado fire). Cóż na moje to rodzice do końca życia będą spłacać długi - szacuje się, że obarczą ich rachunkiem na minimum kilkanaście milionów (i to jest ponoć rachunek z którego nie można uwolnić się bankructwem) Podejrzewam, ze nic nie zaplaca. To nie jest kwota ktora ktos moze realnie splacic... ciekawe czy w takim wypadku wysla te rodzinke do wiezienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 9 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Września 2020 9 minutes ago, Roelka v.2 said: Podejrzewam, ze nic nie zaplaca. To nie jest kwota ktora ktos moze realnie splacic... ciekawe czy w takim wypadku wysla te rodzinke do wiezienia? Powołują się na podobny pożar w 2017 w Arizonie. Wtedy sędzia skazał podobnych imprezowiczów na zwrot kosztów w wysokości 8 mln. Spłacają do dzisiaj i będą to czynić do końca życia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzecze1 Napisano 9 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Września 2020 Dnia 8.09.2020 o 17:07, Jackie napisał: Co za francowaty rok... Wyrazy współczucia Jackie. Rok jest okropny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 10 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Września 2020 18 godzin temu, Roelka v.2 napisał: Ktos mial tutaj ciekawy pomysl... Tax deferral dla pracownikow rzadowych (w tym żołnierzy) jako pomoc finansowa z powodu COVIDA. Super, maz do konca roku bedzie dostawal wypłate nie pomniejszona o podatki... Zonk jest taki, ze od stycznia do kwietnia trzeba bedzie to rzadowi zwrocic, wiec przez 4 miesiace beda z wyplat pobierac podwojne podatki. Wiec co robia w wojsku... zalecają żołnierzom coby te dodatkowe pieniądze oszczedzali bo potem bedzie krucho. Tylko gdzie ta pomoc. O.o Jakis czas temu tez gadalam o tym z bossem, jakoze w robocie robie payroll i zastanawialam sie, czy moj pracodawca rowniez bedzie uczestniczyl w tym cudownym programie. Na szczescie tego nie robimy i bardzo dobrze, bo patrzac z kazdej strony to to nie ma sensu. Chyba, ze rzeczywiscie byloby tak, ze tych podatkow nigdy by sie nie zaplacilo - ponoc Trump mowil, ze jak zostanie wybrany na kolejna kadencje, to tych podatkow nie trzeba bedzie oddawac Roelka - wrzuccie na konto oszczednosciowe, moze kilka centow urosnie z odsetek! Taki cudowny gest! A co do tych wszystkich pozarow to jest w ogole jakis dramat. Bardzo dobrze - niech przyszli rodzice beda obarczeni kosztami. Jak juz ktos chce urzadzic spektakularne revealing party to niech kurde sobie profesjonalistow zatrudni. W ogole idea tej imprezy jest dla mnie w dalszym ciagu nie do zrozumienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi