mcpear Napisano 17 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 3 hours ago, kzielu said: Tymczasem w ND jest "world's highest mortality rate", no ale maja freedom i w ogole. W sensie COVID-19? to chyba Nie do końca. Wszedłem na: https://www.worldometers.info/coronavirus/country/us/ Możesz sprawdzić i posortować w USA po różnych kolumnach. Mają najwyższą w USA liczbę względną casów - 8.66% populacji zostało przetestowane pozytywnie. Ale śmiertelność jest na poziomie 0.1009%. W USA jest "gorzej" w 7 innych stanach - NJ "prowadzi" ze śmiertelnością 0.1885% 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 18 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 1 hour ago, mcpear said: W sensie COVID-19? to chyba Nie do końca. Wszedłem na: https://www.worldometers.info/coronavirus/country/us/ Możesz sprawdzić i posortować w USA po różnych kolumnach. Mają najwyższą w USA liczbę względną casów - 8.66% populacji zostało przetestowane pozytywnie. Ale śmiertelność jest na poziomie 0.1009%. W USA jest "gorzej" w 7 innych stanach - NJ "prowadzi" ze śmiertelnością 0.1885% Chyba kwestia skali - to co widzialem to 18.7 deaths per million (wiec troche inny skala niz umierajacy procent zarazonych) - jak pisalem - wiem ze to robienie sensacji przez newsy ale mimo wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zuza007 Napisano 18 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 9 hours ago, kzielu said: Chyba kwestia skali - to co widzialem to 18.7 deaths per million (wiec troche inny skala niz umierajacy procent zarazonych) - jak pisalem - wiem ze to robienie sensacji przez newsy ale mimo wszystko. To, że w NJ i NY ten wskaźnik jest wysoki to pokłosie tego co się działo na wiosnę w Tri State Area - jakby rozpatrywać tylko ostatnie tygodnie to podejrzewam, że "dziki zachód" może być na szczycie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 20 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 10 am. Ide do domu. Jeden z kolegow z pracy podejrzany, pojechal zrobic test na to cholerstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelasia Napisano 20 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 1 hour ago, andyopole said: 10 am. Ide do domu. Jeden z kolegow z pracy podejrzany, pojechal zrobic test na to cholerstwo. Ha ha wcale nie śmieszne ale witaj w klubie. Mój test był negatywny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 20 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Też mnie coś w plecach łamie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 20 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 W lokalnych marketach znowu zaczyna sie panic buying. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelasia Napisano 20 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 2 hours ago, Roelka v.2 said: W lokalnych marketach znowu zaczyna sie panic buying. :/ Yup, U nas znów problem z TP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mola Napisano 21 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Listopada 2020 U nas z koronanewsów - uniwersytet osiągnął cel, ku zaskoczeniu wielu (w tym mnie) dotrwaliśmy ze studentami fizycznie na kampusie do święta dziękczynienia. Teraz dłuższa przerwa, studenci wracają gdzieś w połowie stycznia. Tymczasem najpopularniejszy w mieście spożywczak ogniskiem wirusa, 19 osób z obsługi z pozytywnym wynikiem. Plotka się niesie, że jeden z managerów wyprawiał wesele, podobno na 200 osób... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 21 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Listopada 2020 10 minut temu, mola napisał: że jeden z managerów wyprawiał wesele, podobno na 200 osób... Ruski czy Cygan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi