mcpear Napisano 17 Listopada 2020 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2020 3 hours ago, kzielu said: Tymczasem w ND jest "world's highest mortality rate", no ale maja freedom i w ogole. W sensie COVID-19? to chyba Nie do końca. Wszedłem na: https://www.worldometers.info/coronavirus/country/us/ Możesz sprawdzić i posortować w USA po różnych kolumnach. Mają najwyższą w USA liczbę względną casów - 8.66% populacji zostało przetestowane pozytywnie. Ale śmiertelność jest na poziomie 0.1009%. W USA jest "gorzej" w 7 innych stanach - NJ "prowadzi" ze śmiertelnością 0.1885% 1 Cytuj
kzielu Napisano 18 Listopada 2020 Zgłoś Napisano 18 Listopada 2020 1 hour ago, mcpear said: W sensie COVID-19? to chyba Nie do końca. Wszedłem na: https://www.worldometers.info/coronavirus/country/us/ Możesz sprawdzić i posortować w USA po różnych kolumnach. Mają najwyższą w USA liczbę względną casów - 8.66% populacji zostało przetestowane pozytywnie. Ale śmiertelność jest na poziomie 0.1009%. W USA jest "gorzej" w 7 innych stanach - NJ "prowadzi" ze śmiertelnością 0.1885% Chyba kwestia skali - to co widzialem to 18.7 deaths per million (wiec troche inny skala niz umierajacy procent zarazonych) - jak pisalem - wiem ze to robienie sensacji przez newsy ale mimo wszystko. Cytuj
Zuza007 Napisano 18 Listopada 2020 Zgłoś Napisano 18 Listopada 2020 9 hours ago, kzielu said: Chyba kwestia skali - to co widzialem to 18.7 deaths per million (wiec troche inny skala niz umierajacy procent zarazonych) - jak pisalem - wiem ze to robienie sensacji przez newsy ale mimo wszystko. To, że w NJ i NY ten wskaźnik jest wysoki to pokłosie tego co się działo na wiosnę w Tri State Area - jakby rozpatrywać tylko ostatnie tygodnie to podejrzewam, że "dziki zachód" może być na szczycie. 1 Cytuj
andyopole Napisano 20 Listopada 2020 Autor Zgłoś Napisano 20 Listopada 2020 10 am. Ide do domu. Jeden z kolegow z pracy podejrzany, pojechal zrobic test na to cholerstwo. Cytuj
pelasia Napisano 20 Listopada 2020 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2020 1 hour ago, andyopole said: 10 am. Ide do domu. Jeden z kolegow z pracy podejrzany, pojechal zrobic test na to cholerstwo. Ha ha wcale nie śmieszne ale witaj w klubie. Mój test był negatywny! Cytuj
andyopole Napisano 20 Listopada 2020 Autor Zgłoś Napisano 20 Listopada 2020 Też mnie coś w plecach łamie.... Cytuj
Roelka v.2 Napisano 20 Listopada 2020 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2020 W lokalnych marketach znowu zaczyna sie panic buying. :/ Cytuj
pelasia Napisano 20 Listopada 2020 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2020 2 hours ago, Roelka v.2 said: W lokalnych marketach znowu zaczyna sie panic buying. :/ Yup, U nas znów problem z TP Cytuj
mola Napisano 21 Listopada 2020 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2020 U nas z koronanewsów - uniwersytet osiągnął cel, ku zaskoczeniu wielu (w tym mnie) dotrwaliśmy ze studentami fizycznie na kampusie do święta dziękczynienia. Teraz dłuższa przerwa, studenci wracają gdzieś w połowie stycznia. Tymczasem najpopularniejszy w mieście spożywczak ogniskiem wirusa, 19 osób z obsługi z pozytywnym wynikiem. Plotka się niesie, że jeden z managerów wyprawiał wesele, podobno na 200 osób... Cytuj
andyopole Napisano 21 Listopada 2020 Autor Zgłoś Napisano 21 Listopada 2020 10 minut temu, mola napisał: że jeden z managerów wyprawiał wesele, podobno na 200 osób... Ruski czy Cygan? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi