kzielu Napisano 23 Lutego 2021 Zgłoś Napisano 23 Lutego 2021 12 minutes ago, andyopole said: Żaden nadzór państwowy ich nie obliguje do budowy "porządnych" instalacji wiec jada po najnizszej linii oporu. Tak jest nie tylko w Oregon, te pajeczyny sa wszędzie. Deregulacja - w sumie to jest mistrzostwo swiata ze oni (republikanie) opowiadaja ludziom ze to dla nich dobre i Ci w to wierza Zadna deregulacja nigdy nie byla dobra dla nikogo poza korporacjami zarabiajacymi kase a tutaj byl idealny przyklad dlaczego tak jest z ktorym dyskutowac sie nie da. 3 Cytuj
katlia Napisano 23 Lutego 2021 Zgłoś Napisano 23 Lutego 2021 38 minutes ago, andyopole said: Żaden nadzór państwowy ich nie obliguje do budowy "porządnych" instalacji wiec jada po najnizszej linii oporu. Tak jest nie tylko w Oregon, te pajeczyny sa wszędzie. Nadzor panstwowy, fakt nie. Ale wiele miast przenioslo wszystko pod ziemia, i jeszcze wiecej wymaga ze wszystkie nowe osiedla/developments itp., buduja tylko pod ziemia. Gdzie ja mieszkam, tylko stare dzielnice maja te 'pajeczyny.' Ale jeszcze 50 lat temu miasto kazalo przeniesc electrial poles z uclic do back alleys, wiec przynajmniej na zewnatrz ich az tak bardzo nie widac. Pomalu te z back alleys tez znikna, przynajmniej tu. Nie wiem jak bedzie z reszta USA. Cytuj
Zuza007 Napisano 24 Lutego 2021 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2021 On 2/22/2021 at 12:19 AM, kzielu said: Chłopaki w Hartford mają niezły weekend - z innego P&W (na 744) posypały się części na miasto (Maastricht). Wiedząc jak to wygląda, nie zazdroszczę. Chciałbym zauważyć również że nikomu się nic nie stało więc nie powodu do specjalnej paniki. A ja tam sobie trochę popanikuję (za miesiąc będe lecieć 777 nad oceanem )... Cytuj
Zuza007 Napisano 24 Lutego 2021 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2021 On 2/22/2021 at 9:39 PM, andyopole said: To te wyjątki mieszają na Marsie. Na ziemi infrastruktura energetyczna jak w Tajlandii. Jedno zdjęcie to widok z mojego backyardu. Drugie z okna hotelowego w Bangkoku. Znajdz różnice. Też mnie zawsze zadziwia ta pajęczarska robota... I wielkie zdziwienie, że jak wieje, to połowa stanu jest bez prądu Cytuj
kzielu Napisano 24 Lutego 2021 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2021 37 minutes ago, Zuza007 said: A ja tam sobie trochę popanikuję (za miesiąc będe lecieć 777 nad oceanem )... Której linii ? Opcji silnika na 777 były trzy, 777-300ER tylko jedna (nie P&W) Cytuj
Zuza007 Napisano 24 Lutego 2021 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2021 2 hours ago, kzielu said: Której linii ? Opcji silnika na 777 były trzy, 777-300ER tylko jedna (nie P&W) Turkish Airlines - ja sie nie znam . A im jestem starsza, tym mniej lubie latać. Tzn bardzo lubię podrózować, ale lot (szczególnie taki 11 godzinny) nie należy dla mnie do największych przyjemności... Cytuj
katlia Napisano 24 Lutego 2021 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2021 3 hours ago, Zuza007 said: ale lot (szczególnie taki 11 godzinny) nie należy dla mnie do największych przyjemności... Jezli lece business to lot 11 godzin+ moze byc nawet przyjemny... Economy plus tez nie problem bo jestem niska i ten dodatkowy leg room znaczy ze moge sie wygodnie 'rozlozyc.' Ale taki lot w zwyczajnym siedzeniu economy zgadzam sie, nie nalezy do przyjemnosci...no, chyba ze jestem strasznie zmeczona i przespie cala droge. Cytuj
kzielu Napisano 24 Lutego 2021 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2021 4 hours ago, Zuza007 said: Turkish Airlines - ja sie nie znam . A im jestem starsza, tym mniej lubie latać. Tzn bardzo lubię podrózować, ale lot (szczególnie taki 11 godzinny) nie należy dla mnie do największych przyjemności... Wiec samolot to -300ER (o ile dobrze pamietam flote THY) i zdecydowanie nie P&W. Nie ma powodow do paniki (zbyt wielkiej ;-) ) 1 1 Cytuj
Zuza007 Napisano 25 Lutego 2021 Zgłoś Napisano 25 Lutego 2021 (edytowane) 13 hours ago, kzielu said: Wiec samolot to -300ER (o ile dobrze pamietam flote THY) i zdecydowanie nie P&W. Nie ma powodow do paniki (zbyt wielkiej ;-) ) Dzieki . Teraz się będę mogła denerwować "tylko" tym, czy mi nie odwołają lotów, czy testy przed podróżami mi nie wyjdą pozytywnie, czy mnie wpuszczą i takie tam... (lecę za niespełna 3 tygodnie do NYC przez Istambuł - 15 dni stop over) Edytowane 25 Lutego 2021 przez Zuza007 Cytuj
Zuza007 Napisano 25 Lutego 2021 Zgłoś Napisano 25 Lutego 2021 15 hours ago, katlia said: Jezli lece business to lot 11 godzin+ moze byc nawet przyjemny... Economy plus tez nie problem bo jestem niska i ten dodatkowy leg room znaczy ze moge sie wygodnie 'rozlozyc.' Ale taki lot w zwyczajnym siedzeniu economy zgadzam sie, nie nalezy do przyjemnosci...no, chyba ze jestem strasznie zmeczona i przespie cala droge. No ja niestety business widuję tylko podczas przemieszczania się do mojej ekonomicznej części samolotu... Jedyna nadzieja w tym, że mniej ludzi lata teraz i będa wolne miejsca obok mnie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi