ilon Napisano 19 Marca 2021 Zgłoś Napisano 19 Marca 2021 (edytowane) 6 hours ago, Sebol83 said: Ciekawe czy sie przyjmie w USA i jak wyglada cenowo Oby tylko nie było zamieszek o karpia przed swietami Ja osobiscie uwielbiam Lidla w US. Sklepy sa zawsze dobrze zaopatrzone, produkty sa swieze, zawsze jest dobry chrupiacy chlebek. Ceny sa naprawde mega dobre. Jedyne co w US moze troche nie przechodzi (zarowno w Lidlu jak i Aldim) to straszne niezadowolenie ludzi, ze musza wsadzic monete do wozka na zakupy i potem ten wozek odprowadzic. Albo ze nie maja plastikowych toreb, tylko papierowe. Ja do Lidla chodze czesto, w sumie amerykanskie HQ jest rzut beretem ode mnie i maja tez maly express Lidl wlasnie w ich budynku. Kilku moich znajomych pracuje/pracowalo w HQ, niektorzy od samego poczatku otwarcia Lidla w US. Nieraz mialam specjalne doreczenie doslownie kartonow ciastek, ktore Lidl rozdawal swoim pracownikom, albo nieraz jak chcialam ciastka ktorych juz w sklepach nie bylo to zawsze ktos mi je znalazl. I jeszcze ich croissanty. Zjadlabym. W ogole, troche offtopic, ale owczesny CFO Lidla w US byl poprzednio CFO Lidla w Polsce. Moze kiedys zajrzy tutaj na forum i opowie cos wiecej o Lidlu i tych crocsach i czy sie oplaca Edytowane 19 Marca 2021 przez ilon 1 Cytuj
Jackie Napisano 19 Marca 2021 Zgłoś Napisano 19 Marca 2021 7 hours ago, Sebol83 said: Oby tylko nie było zamieszek o karpia przed swietami Jedyne zamieszki sklepowe które tu widziałam były o papier toaletowy 3 Cytuj
ilon Napisano 19 Marca 2021 Zgłoś Napisano 19 Marca 2021 39 minutes ago, Jackie said: Jedyne zamieszki sklepowe które tu widziałam były o papier toaletowy Hahah a co z telewizorami na black friday? Cytuj
mola Napisano 19 Marca 2021 Zgłoś Napisano 19 Marca 2021 19 minut temu, ilon napisał: Hahah a co z telewizorami na black friday? To nie zamieszki, to tradycja 3 Cytuj
andyopole Napisano 19 Marca 2021 Autor Zgłoś Napisano 19 Marca 2021 3 godziny temu, ilon napisał: Albo ze nie maja plastikowych toreb, tylko papierowe. U nas juz w 2020 roku zakazali toreb zupelnie. Jesli chcesz mozesz sobie kupic. Ani Lidl'a ani Aldi'ka u nas niet. Czasem bym tam moze kupil jakies "barachlo". Cytuj
Jackie Napisano 19 Marca 2021 Zgłoś Napisano 19 Marca 2021 Ja używam tych https://www.amazon.com/Reusable-Foldable-Shopping-Washable-Lightweight/dp/B07G537CK4/ref=sr_1_29?crid=151U1MXOWKW7A&dchild=1&keywords=nylon+shopping+bags&qid=1616178792&sprefix=nylon+shopping%2Caps%2C176&sr=8-29 Można prać w pralce więc zawsze są czyste. W niektórych sklepach w okolicy już zezwalają na użycie własnych toreb, ale trzeba je pakować samemu. Cytuj
ilon Napisano 19 Marca 2021 Zgłoś Napisano 19 Marca 2021 28 minutes ago, Jackie said: Ja używam tych https://www.amazon.com/Reusable-Foldable-Shopping-Washable-Lightweight/dp/B07G537CK4/ref=sr_1_29?crid=151U1MXOWKW7A&dchild=1&keywords=nylon+shopping+bags&qid=1616178792&sprefix=nylon+shopping%2Caps%2C176&sr=8-29 Można prać w pralce więc zawsze są czyste. W niektórych sklepach w okolicy już zezwalają na użycie własnych toreb, ale trzeba je pakować samemu. Ja mam swoje torby a nawet swoj wozek! Ale sama sobie pakuje, bo jak bylam mala to gralam duzo w tetrisa, wiec umiem wozek tak ladnie zapakowac jak nikt inny XD 2 Cytuj
andyopole Napisano 19 Marca 2021 Autor Zgłoś Napisano 19 Marca 2021 U nas jest zakaz przedcovidovy - ekologiczny. Ale za kasami stoi zawsze paleta z kartonami, mozna sobie wziac. Cytuj
Iskierka Napisano 19 Marca 2021 Zgłoś Napisano 19 Marca 2021 19 godzin temu, kzielu napisał: Concord, NC (okolice Charlotte, dokładnie Charlotte Motor Speedway). Nie wiem czy mają tanie Crocsy ale to pierwszy Lidl który widziałem w US. Kzielu, w USA jest już kilka sklepów Lidla. Póki co podbija wschodnie wybrzeże (bardzo mi przykro Andy!) i bardzo dobrze się tam przyjął (podobnie jak wcześniej Aldi), szczególnie wśród młodych, zabieganych Amerykanów, którzy nie lubią spędzać czasu w kolejkach na pogaduszkach z kasjerami. Podobno również powoli w USA pojawia się Primark (Boston?, nie jestem pewna, dziewczyny na FB wspominały kiedyś) Faktycznie, Amerykanie mają problem z wózkami na monety (tak jak wspomniała Ilon), ale tą drobną niedogodność rekompensują im ceny produktów Także tylko czekać, aż zawędruje do Chicago! Póki co pozostaje mi podziwiać wielkie logo autentycznego niemieckiego Lidla z balkonu mojego mieszkania (mam do sklepu jakąś 1min piechotą ). Cytuj
Xarthisius Napisano 19 Marca 2021 Zgłoś Napisano 19 Marca 2021 Ja ostatnio wzbudzilem ekscytacje w lokalnym sklepie pakujac zakupy do plastikowej, skladanej skrzynki. Zapakowalem wszystko elegancko, a troche tego bylo, takze zajmowalo ze trzy razy mniejsza objetosc niz luzem rzucone w wozku. Pakowacz na koncu linii zuzylby na to pewnie ze 2 tuziny plastikowych torebek. Bylo tylko slychac "wow!" "so cool!" i gdzie kupilem taka cudowna skrzynke... Nota bene skrzyneczka kupiona jeszcze w TX w sieciowce, ktora sie nazywala chyba Container Store, a jest made in Poland 4 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi