mcpear Napisano 19 Marca 2021 Zgłoś Napisano 19 Marca 2021 16 minutes ago, andyopole said: W naszym Walmart, w ktorym rzadko bywam, w wielu innych sklepach tez jest stanowisko "baj baja". Stoi przy wyjsciu i wyrywkowo sprawdza paragony. ;-) To się chyba nazywa robi "costco check" Cytuj
rzecze1 Napisano 19 Marca 2021 Zgłoś Napisano 19 Marca 2021 25 minutes ago, Jackie said: W niektórych sklepach jest to praca dla niepełnosprawnych (w tym umysłowo). Podobnie jak pakowacze. Oraz dla innych których państwo chce jakoś wcielić w społeczeństwo. To akurat jest pozytywne w Stanach. BTW, pierwszym pakowaczem jakiego w życiu „widziałem” był Morgan Freeman w „Shawnshank Redemption”. Dopiero dlugo pozniej zobaczylem na własne oczy, ze to nie była filmowa fikcja. Cytuj
andyopole Napisano 19 Marca 2021 Autor Zgłoś Napisano 19 Marca 2021 37 minut temu, Jackie napisał: W niektórych sklepach jest to praca dla niepełnosprawnych (w tym umysłowo). Podobnie jak pakowacze. W Goodwill, poza kasami, niemal wylacznie sa tacy. Cytuj
rzecze1 Napisano 19 Marca 2021 Zgłoś Napisano 19 Marca 2021 3 minutes ago, andyopole said: W Goodwill, poza kasami, niemal wylacznie sa tacy. To kolejny poboczny wątek.... ale w któreś wakacje na W&T mieliśmy kolegę który bardzo słabo mówił po angielsku (nadrabiał świetnym poczuciem humoru i mową ciała) i który dopiero pod koniec września się przyznał, ze przez całe lato myślał, ze nazwa sklepu „Goodwill” to w polskim tłumaczeniu znaczy... „Będzie Dobrze”... W sensie „good” - dobrze, i „will” jako future tense... I fakt, Goodwill zatrudniał dużo ludzi dla samego „zatrudniania”, na bank dofinansowanego przez rząd lokalny czy federalny, ale tak jak wspomnieliśmy, jest to pozytyw i dobrze, ze takie projekty się w US zachowały. Cytuj
mola Napisano 19 Marca 2021 Zgłoś Napisano 19 Marca 2021 14 minut temu, rzecze1 napisał: To kolejny poboczny wątek.... ale w któreś wakacje na W&T mieliśmy kolegę który bardzo słabo mówił po angielsku (nadrabiał świetnym poczuciem humoru i mową ciała) i który dopiero pod koniec września się przyznał, ze przez całe lato myślał, ze nazwa sklepu „Goodwill” to w polskim tłumaczeniu znaczy... „Będzie Dobrze”... W sensie „good” - dobrze, i „will” jako future tense... Nasz sąsiad, Amerykanin co najmniej z dziada... przy którymś pilnowaniu dzieci i gadaniu o pierdołach przyznał mi się, że mu dopiero żona wytłumaczyła, że komoda to się nazywa chest of drawers. Był przekonany, że jest to "chester drawers", w analogii do Murphy bed Cytuj
mcpear Napisano 20 Marca 2021 Zgłoś Napisano 20 Marca 2021 W Kalifornii wiosna. Przyroda się budzi, chociaż ponoć pierwszy grzechotnik nie czyni wiosny Cytuj
Patipitts Napisano 20 Marca 2021 Zgłoś Napisano 20 Marca 2021 4 hours ago, mola said: Nasz sąsiad, Amerykanin co najmniej z dziada... przy którymś pilnowaniu dzieci i gadaniu o pierdołach przyznał mi się, że mu dopiero żona wytłumaczyła, że komoda to się nazywa chest of drawers. Był przekonany, że jest to "chester drawers", w analogii do Murphy bed Jak juz jestesmy przy smieszkowaniu z przekrecania to nie wiem czy kojarzycie taka reklame jak ziomki laduja w kuchni lody i spiewaja piosenke, a wlasciwie parodie piosenki “whomp! There it is”. No wiec jest sobie ta reklama, siedzimy z mezem ogladamy jednym okiem, ten zaczyna spiewac bo to jego klimaty, oldschoolowe, po chwili mowie do niego ze nie moge uwierzyc ze oni spiewaja ta piosenke tak w dzien, przeciez to dzieci ogladaja. Ten sie patrzy na mnie jak na jakiegos dziwaka o co mi chodzi. Mowie ze przeciez tam jest “whoop that a..” chyba z pol dnia sie nabijal ze mnie, aj zreszta za kazdym razem jak leci ta reklama to pieje ze mnie cale zycie sie czlowiek uczy. 2 hours ago, mcpear said: W Kalifornii wiosna. Przyroda się budzi, chociaż ponoć pierwszy grzechotnik nie czyni wiosny Brr Zaraz u mnie beda po polu pelzac te wywloki. Cytuj
Xarthisius Napisano 22 Marca 2021 Zgłoś Napisano 22 Marca 2021 No nie dosc ze 5G to jeszcze, jak dobrze licze, 284 donuty! https://www.krispykreme.com/promos/vaccineoffer Cytuj
andyopole Napisano 22 Marca 2021 Autor Zgłoś Napisano 22 Marca 2021 52 minuty temu, Xarthisius napisał: No nie dosc ze 5G to jeszcze, jak dobrze licze, 284 donuty! https://www.krispykreme.com/promos/vaccineoffer Ładnie, sam bym się zapisał. Mój Tata był honorowym krwiodawcą przez wiele lat. Oddał w sumie, ponad 50 litrów krwi jeśli nie więcej. W czasach komuny najbardziej cenionym przeze mnie i moją siostrę był jego benefit w postaci tabliczki prawdziwej czekolady,którą dostawał za każdym razem. Cytuj
Roelka v.2 Napisano 25 Marca 2021 Zgłoś Napisano 25 Marca 2021 Od poniedzialku otwieraja u nas rejestracje na szczepienia dla wszystkich. Nareszcie sie zalapie. USA calkiem niezle posuwa sie ze szczepieniami. A tymczasem w Polsce twardy lockdown. Naprawde mnie zastanawia jak ludzie w PL przezyja tyle miesiecy bez pracy (wszystko pozamykane). W ogole nie wyobrazam sobie zeby w USA pozamykali na dlugie miesiace wszystkie hotele, restuaracje, itp bez zadnych wyjatkow. Tyle ludzi z tego zyje. :/ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi