barnclose Napisano 21 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Lipca 2021 2 hours ago, mola said: @barnclosepowodzenia z przeprowadzką. Myślisz, że będziesz za czymś tęsknił jeśli chodzi o USA? Dobre pytanie. Napisze pelna odpowiedz po jakis 3 miesiach pobytu w Szwajcarii - nie planuje znikac z forum, wiec dam znac. Moze moje doswiadczenia sie komus jeszcze przydadza. Podczas procesu podejmowania decyzji zrobilem liste pros i cons i wyszlo mi, ze w Szwajcarii jest wiecej plusow niz w przypadku pozostania w USA. Jednymi z glownych powodow, dla ktorych sie przeprowadzamy sa: 1. Wiecej urlopu - dostalem na start 7 tygodni PTO rocznie i planujemy duzo podrozowac 2. Szwajcarska kultura pracy - klimat u mnie w firmie w CT doprowadzal mnie do szewskiej pasji i stwierdzilem, ze tego dluzej nie zniose - pomimo ze pewnie za jakies 3 miesiace otrzymalbym zielona karte. 3. Bliskosc do Polski i lokalizacja Szwajcarii w centrum Europy, wiec moge skoczyc na weekend w wiele miejsc 4. Jakosc zycia i perspektywy edukacyjne dla moich dzieci - uwazam, ze tam lepiej ksztalca i na pewno taniej 5. Czystosc, piekno naturalne i organizacja w Szwajcarii 6. Lepsze perspektywy zawodowe dla mojej zony - wynegocjowalem tez prace dla niej przy okazji Czego pewnie mi bedzie brakowac z USA to pewnie poziomu obslugi klienta i dostepnosci wszystkich dobr konsumpcyjnych. Zrobie update jak juz sie zadomowie w Szwajcarii 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motorolnik Napisano 21 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Lipca 2021 6 hours ago, barnclose said: No wlasnie szkopul w tym, ze poza urzedami to nie za bardzo. Akurat w kantonie co ja bede 90% mowi po francusku i raczej nie uzywaja innego jezyka. Na pewno w firmie bede mowil glownie po angielsku, ale prace mam zaczac od 3-tygodniowego intensywnego kursu jezyka frnacuskiego w Nicei. Mam nadzieję że argument, który przeważył był większy niż 200k CHF / yr A tak poza tym to zgadzam się z przedmówcami - Szwajcaria to absolutna czołówka jeśli chodzi o poziom życia. Powodzenia! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barnclose Napisano 22 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Lipca 2021 13 hours ago, motorolnik said: Mam nadzieję że argument, który przeważył był większy niż 200k CHF / yr Gdybym mial taki argument na stole, to bym sie nie zastanawial prawie 3 miesiace nad tym ruchem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Popularny post mola Napisano 30 Lipca 2021 Popularny post Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Lipca 2021 (edytowane) Chciałam powiedzieć, że od dzisiaj mamy w domu drugiego obywatela, a właściwie obywatelkę trzy i pół kilo nowej obywatelki Edytowane 30 Lipca 2021 przez mola 6 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 30 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Lipca 2021 9 minut temu, mola napisał: Chciałam powiedzieć, że od dzisiaj mamy w domu drugiego obywatela, a właściwie obywatelkę trzy i pół kilo nowej obywatelki Gratulacje! Trzymajcie się zdrowo dziewczyny! A tata żywy jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mola Napisano 30 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Lipca 2021 2 minuty temu, andyopole napisał: Gratulacje! Trzymajcie się zdrowo dziewczyny! A tata żywy jeszcze? Dziękujemy! Tata jeszcze dochodzi do siebie po porodzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 30 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Lipca 2021 57 minutes ago, mola said: Chciałam powiedzieć, że od dzisiaj mamy w domu drugiego obywatela, a właściwie obywatelkę trzy i pół kilo nowej obywatelki Gratuluje serdecznie !!! Wspaniala wiadomosc!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agatenka Napisano 30 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Lipca 2021 1 hour ago, mola said: Chciałam powiedzieć, że od dzisiaj mamy w domu drugiego obywatela, a właściwie obywatelkę trzy i pół kilo nowej obywatelki Gratuluje! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 30 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Lipca 2021 (edytowane) 3 hours ago, mola said: Chciałam powiedzieć, że od dzisiaj mamy w domu drugiego obywatela, a właściwie obywatelkę trzy i pół kilo nowej obywatelki Gratulacje!! Jakiego ma nicka na forum?;) Edytowane 30 Lipca 2021 przez mcpear 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebol83 Napisano 30 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Lipca 2021 Brawo !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi