Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dnia 18.06.2018 o 10:33, ilon napisał:

sporo turystow z Indii i w sumie potem juz innych krajow chyba myslalo, ze jestesmy jakimis celebrity bo jak zaczeli cykac z nami sobie zdjecia to jakbysmy kasowaly 1e za kazde to by nam sie wyjazd zwrocil.

:D 

Napisano (edytowane)
Godzinę temu, cee napisał:

Tragicznie nie źle. emoji30.png

Jednak eksperci mówią że druga bramka była prawidłowa.

Niestety, prawdilowa... Kontrowersyjna, ale prawwidłowa. Mam nadzieję, że w niedzielę zagrają lepiej, bo dziś się tylko niepotrzebnie denerwowałam. 

Edit: Komentarz mojego męża - "Nie wiem, czym się tak denerwujesz. polscy piłkarze strzelili aż dwie bramki!"

Edytowane przez margherita_s
Napisano
Niestety, prawdilowa... Kontrowersyjna, ale prawwidłowa. Mam nadzieję, że w niedzielę zagrają lepiej, bo dziś się tylko niepotrzebnie denerwowałam. 

Edit: Komentarz mojego męża - "Nie wiem, czym się tak denerwujesz. polscy piłkarze strzelili aż dwie bramki!"
No niestety. Faktem jest że nie zagrali nic, kompletnie. Jakby ich trzema zjadła I wyszedł nie ten zespół.
W niedzielę będzie ciekawie. Kto przegra, może się pakować.
Hehe dokładnie, Cionek strzelił swojego pierwszego gola mundialu ale mi OG kojarzy się z old gangster a nie own goal
Napisano

Nie jestem fanką piłki nożnej, nie oglądam meczy ani nie śledzę w ogole sukcesów i porażek polskiej reprezentacji. Dzisiaj oglądałam mecz dla towarzystwa bo dali nam wolne w pracy na ten czas jesli pójdziemy rzeczywiście oglądać :P i przypomniało mi sie dlaczego nie lubię tego sportu :P jakas komedia ten mecz, po drugim golu siedziałam juz w telefonie, nawet nie chciałam mam to patrzeć zeby ciśnienia sobie nie podnosić. Mam sie nie znam w ogole ale dla mnie niesttey drużyna przeciwna była lepsza, szybsza i wiecej życia w nich było, widać ich bylo na tym boisku a nasi tylko skakali w gore i dół na tym telewizorze. Do tego te udawane faule (drużyna przeciwna), teatralne upadki, przeciąganie, gra na czas. Nie rozrywka dla mnie.

Napisano
10 godzin temu, margherita_s napisał:

No dokładnie :D A przy trzeciej mieli piękną asystę :P

Ja siedziałam akurat na hiszpańskim, ale fon na wierzchu i apka pokazywała wyniki. Poza tym nie było słychać krzyków z dworu, więc było wiadomo, że nie ma się z czego cieszyć.

Pompowali tą bańkę i pompowali, aż pękła. Jaka to kurcze musi być presja, kiedy wszyscy tak liczą na zwycięstwo.

Napisano (edytowane)

Cześć, przepraszam, że się wbijam w temat, ale mam problem a nie chcę zakładać nowego wątku.

Sprawa natury medycznej: w wieku 25 lat zostałam uraczona przez lekarza skierowaniem na wycięcie migdałków (infekcje gardła miewam od 20). Akurat na kilka miesięcy przed zakładanym approvalem wniosku na K1. Czas oczekiwania na zabieg w moim miejscu zamieszkania i okolicznych miejscowościach to prawie rok. Muszę mieć znieczulenie ogólne, ponieważ mam duży odruch wymiotny i inaczej nie da rady, dlatego tak długo. Prywatnie to ok. 3000 zł, nie uśmiecha mi się przed wyjazdem tyle wydać na coś z czym żyłam (jakoś) od zawsze.

Na pewno nie chcę tyle czekać na wyjazd do narzeczonego, więc zaczęłam rozmyślać o opcjach. Wiem, że w Stanach będzie o wiele drożej (rozumiem, że zależy to od bardzo wielu czynników- widziałam, że niektórzy płacili 250 $ a niektórzy nawet 20.000 $!- ubezpieczenie, stan, miasto, klinika, powikłania- jest różnie). Ale może ktoś z Was ma doświadczenia z pierwszej ręki i robił ten zabieg w Stanach, a może pojechał specjalnie na niego do Polski, bo bardziej się opłacało? 

Edytowane przez aniala
Napisano

A nie możesz mieć miejscowego znieczulenia, jest takie znieczulenie w aerozolu gdzie mnie trzymało przy endoskopii pół godziny -fakt dużo użył tego lekarz. 

Napisano

Kurczę no nie wiem, lekarz wypisał na ogólne, bo ledwo mógł przeprowadzić badanie. Zresztą wątpię, że takie fajne rzeczy mają u mnie w mieście i że tak zadbają o mnie...