Patipitts Napisano 16 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Marca 2019 5 godzin temu, ilon napisał: Aaaa, Alexandria/Arlington! Wbijaj jak bedziesz! O widzisz. Moja tesciowa, szwagierka i jej corka sie wybieraja wlasnie tam w odwiedziny za 2 tyg, ale ja nie chcialam z nimi jechac, teraz juz za pozno na decyzje, ale kiedys na pewno tam bede, oni sie odwiedzaja kilka razy w roku wiec na pewno bedzie okazja;) Alexandria jest bardzo fajna, dobre restauracje tam maja, komunikacja sprawna, nocne zycie troche zazdro po dwoch prawie latach na wsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 17 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Marca 2019 Pare dni temu wyszla ksiazka: "Ameryka.pl" Doroty Malesy. Juz jestem po pierwszych 3 opowiesciach, a opowiesci jak nie z tej Ziemi. Ameryka i emigracja, ktorej kompletnie nie znalem. M.in. nie zdawalem sobie sprawy, wysylajac pierwsza paczke z Polski do USA 5 lat temu, z uslug jakiej kultowej firmy korzystam. Mysle, ze pozycja dosc interesujaca dla Forumowiczow. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
margherita_s Napisano 17 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Marca 2019 44 minuty temu, Xarthisius napisał: Pare dni temu wyszla ksiazka: "Ameryka.pl" Doroty Malesy. Juz jestem po pierwszych 3 opowiesciach, a opowiesci jak nie z tej Ziemi. Ameryka i emigracja, ktorej kompletnie nie znalem. M.in. nie zdawalem sobie sprawy, wysylajac pierwsza paczke z Polski do USA 5 lat temu, z uslug jakiej kultowej firmy korzystam. Mysle, ze pozycja dosc interesujaca dla Forumowiczow. Słyszałam o tej książce. Dzieki za polecenie, na pewno przeczytam. Jest jeszcze jedna, która chce przeczytać: "Ameryka - to nie tak miało być" Krystyny Piotrowskiej-Breger, ale nigdzie nie mogę jej znalezc, ani w wersji papierowej, ani elektronicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 17 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Marca 2019 20 minut temu, margherita_s napisał: Słyszałam o tej książce. Dzieki za polecenie, na pewno przeczytam. Jest jeszcze jedna, która chce przeczytać: "Ameryka - to nie tak miało być" Krystyny Piotrowskiej-Breger, ale nigdzie nie mogę jej znalezc, ani w wersji papierowej, ani elektronicznej. Dodałem do wish list w mojej księgarni. A tej Twojej książki też nigdzie nie znalazłem, @margherita_s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 17 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Marca 2019 @mola @ilon Same dobre wiesci! Zycze spokojnych przeprowadzek i super nowych domow. Ilon, tez gratuluje nowej pracy, nowego zycia. Change is good. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Marca 2019 8 godzin temu, katlia napisał: @mola @ilon Same dobre wiesci! Zycze spokojnych przeprowadzek i super nowych domow. Ilon, tez gratuluje nowej pracy, nowego zycia. Change is good. Dziekuje bardzo! Napewno bede sie chwalic albo zalic. Piatek mi bylo smutno w pracy. Mialam pozegnalny cake i bylo mi mega milo, bo bardzo czesto na pozegnalne ciacho niekazdy przychodzi a do mnie przyszli wszyscy i mi sie az lezka w oku zakrecila. Ale pora na cos nowego i nowe wyzwania! Dnia 15.03.2019 o 20:56, Patipitts napisał: O widzisz. Moja tesciowa, szwagierka i jej corka sie wybieraja wlasnie tam w odwiedziny za 2 tyg, ale ja nie chcialam z nimi jechac, teraz juz za pozno na decyzje, ale kiedys na pewno tam bede, oni sie odwiedzaja kilka razy w roku wiec na pewno bedzie okazja;) Alexandria jest bardzo fajna, dobre restauracje tam maja, komunikacja sprawna, nocne zycie troche zazdro po dwoch prawie latach na wsi Alexandria jest super! Moja praca jest w samym Old Town, ale dom znalazlam tak troszke na zewnatrz. Ale dobre polaczenie do Old Town, do Arlington i do DC. Wszystko bliziutko, restauracje, lotniska, metro, duzo eventow, w duzo miejsc mozna wciac psiaki! Mega sie ciesze! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Marca 2019 3 godziny temu, ilon napisał: Alexandria jest super! Moja praca jest w samym Old Town, Ale fajne miejsce: Wyglada jak Amsterdam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 18 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Marca 2019 3 godziny temu, ilon napisał: Dziekuje bardzo! Napewno bede sie chwalic albo zalic. Piatek mi bylo smutno w pracy. Mialam pozegnalny cake i bylo mi mega milo, bo bardzo czesto na pozegnalne ciacho niekazdy przychodzi a do mnie przyszli wszyscy i mi sie az lezka w oku zakrecila. Ale pora na cos nowego i nowe wyzwania! Alexandria jest super! Moja praca jest w samym Old Town, ale dom znalazlam tak troszke na zewnatrz. Ale dobre polaczenie do Old Town, do Arlington i do DC. Wszystko bliziutko, restauracje, lotniska, metro, duzo eventow, w duzo miejsc mozna wciac psiaki! Mega sie ciesze! Powodzenia w nowym miejscu. Trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haneczka019 Napisano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Marca 2019 Gratulacje Ilon i powodzenia w nowym miejscu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 18 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Marca 2019 @ilon zaczynasz prace juz dzis w nowym miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi