cee Napisano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2019 A pytali po spaleniu Biblii na Woodstock albo zniszczeniu przez nergala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2019 3 hours ago, cee said: A pytali po spaleniu Biblii na Woodstock albo zniszczeniu przez nergala? Nie no co Ty, wtedy to lykajac lzy pytali czy aby nie musze wziac wolnego, albo czy nie potrzebuje pomocy psychologa. Przeciez to ksiega swieta dla miliardow ludzi! Bluznierstwo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzecze1 Napisano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2019 4 godziny temu, cee napisał: A pytali po spaleniu Biblii na Woodstock albo zniszczeniu przez nergala? Nie pytali, bo i nikt o tym nie pisal. Co chyba raczej jest zrozumiale? Kosciol Katolicki w Polsce jeszcze dlugo nie upadnie do tego stopnia na którym media beda go traktowac tak samo jak jakichs anarchosatanistow czy innych dziwolagow (których BTW w USA tez nie brakuje). Im ma sie wiecej wladzy, pieniedzy i politycznych wplywow, tym bardziej jest sie na swieczniku i pod obserwacja. To naturalne, i wrecz obraza dla Kosciola byloby poswiecanie takiej samej uwagi temu co mówi katolicki kaplan i temu co mowi jakis Negral. Martwic Kosciol sie powinien zaczac jak przestana o nim pisac. Wtedy tego typu akcje beda traktowanie wzruszeniem ramion i milczeniem (cos co moze dla swietego spokoju chcieliby juz teraz), ale beda oznaczac, ze Kosciola pozycja jest juz zadna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cee Napisano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2019 Pytanie retoryczne, a jednak wzbudziło zainteresowanie. Oczywiście że bbc nie napisze o spaleniu Biblii na jednej z największych imprez w Polsce, tak samo jak nie napisze o mordowaniu chrześcijan w Nigerii. Ważniejsze że jakiś pleban spalił książki o Harrym Potterze, bo to ludzie przeczytają ważniejszych tematów nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzecze1 Napisano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2019 (edytowane) 7 godzin temu, cee napisał: Pytanie retoryczne, a jednak wzbudziło zainteresowanie. Oczywiście że bbc nie napisze o spaleniu Biblii na jednej z największych imprez w Polsce, tak samo jak nie napisze o mordowaniu chrześcijan w Nigerii. Ważniejsze że jakiś pleban spalił książki o Harrym Potterze, bo to ludzie przeczytają ważniejszych tematów nie ma. Heh? Oczywiscie, ze o przemocy w Nigerii pisza i mowia. Od lat. Wlasciwie kazdy kraj Commonwealth'u, czy inne byle brytyjskie kolonie, ciesza sie tu duzo wiekszym zainteresowaniem niz na przyklad Europa Wschodnia, szczegolnie w wydaniu BBC (co akurat w dzisiejszych czasach jest Polsce na reke...) A co do Woodstocku, to o ile w Polsce cieszy sie jako taka popularnoscia, nie jest to wydarzenie ktore ma szanse przebic sie trwale do mediow zachodnich. Zatem zapytasz dlaczego przebijaja sie jacys - jak to nazywasz - plebani? A no dlatego, ze przed kazdym byle jakim plebanem Prezydent Rzeczypospolitej publicznie pada (doslownie) na kolana, i ci plebani wydaja sie miec wieksze wplywy niz wladza sadownicza. Z politologicznego punktu widzenia, jest to czescia bardzo ciekawego procesu, i wzbudzac bedzie duze zainteresowanie, zwlaszcza ze potwierdza hipoteze tych ktorzy zawsze tu mowili, ze Polska nigdy nie byla, i nigdy tak naprawde nie bedzie czescia Zachodu. Edit: Ostatnie kilka wpisow to raczej sie nadaje do przeniesienia do watku "Polska i kontrowersje..." Admini do pracy! Edytowane 2 Kwietnia 2019 przez rzecze1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 5 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2019 Dziś Senat Oregonu przegłosował 28vs4 za tym żeby jesienią nie zmieniać czasu na zimowy i pozostać na zawsze przy czasie letnim. Nie znalazłem informacji czy to wystarczy czy też jest jeszcze jakaś dłuższa ścieżka legislacyjna. Jestem za! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepeaz Napisano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2019 Oregon bedzie trzecim stanem po Arizonie i Hawaii gdzie nie zmienia sie czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 5 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2019 Mówiąc szczerze nie wiedziałem ze to kompetencja stanowa. Myślałem że jest to regulowane federalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelasia Napisano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2019 Zazdroszcze! Mnie ta cala zmiana czasu denerwuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2019 18 minut temu, andyopole napisał: Mówiąc szczerze nie wiedziałem ze to kompetencja stanowa. Myślałem że jest to regulowane federalnie W Indianie przed 2006 czesc counties uzywala DST a czesc nie.... Wiec nie do konca nawet stanowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi