monk Napisano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2017 1 godzinę temu, motorolnik napisał: Gdyby ktoś miał jeszcze jakieś wątpliwości: Może nie jestem na czasie z wszystkimi "newsami" i nie znam wszystkich , ale możesz mi wytłumaczyć kto to jest ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motorolnik Napisano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2017 6 godzin temu, monk napisał: Może nie jestem na czasie z wszystkimi "newsami" i nie znam wszystkich , ale możesz mi wytłumaczyć kto to jest ?? 1. Cassandra Fairbanks, publikuje w Sputniku (https://sputniknews.com/authors/cassandra_fairbanks/), propagandowej tubie Kremla. Kiedyś popierała Berniego Sandersa ale potem przeszła na stronę białych ekstremistów. Po ataku w Charlottesville zaczęła narzekać, że dostała etykietkę neonazisty 2. Mike Cernovich, blogger skrajnej prawicy, siewca conspiracy theories, powiązany z InfoWars. https://en.wikipedia.org/wiki/Mike_Cernovich 3. Milo Yiannopoulos, kolejny ulubieniec skrajnej prawicy, pracował dla Breitbart News ale zrezygnował po skandalu, który wynikł po jego komentarzu na temat pedofilii. 4. Lucian Wintrich, powiązany z blogiem Gateway Pundit, który celuje w spektrum od konserwatywnej prawicy po skrajną prawicę i jest areną do publikacji tekstów, które delikatnie mówiąc mają słabe pokrycie w faktach. Co do gestu - pisałem parę postów wcześniej, ale dodam obrazek z wiecu skrajnej prawicy w Charlottesville: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Września 2017 No i po DACA.... Z 6 miesiecznym opoznieniem przez ktore to 6 miesiecy i tak nic w kwestiach imigracyjnych sie nie stanie, chyba ze w czasie mid-term elections bedzie wiekszy ruch w strone ludzi posiadajacych nie-zerowe IQ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Września 2017 https://www.reuters.com/article/us-usa-immigration-daca/trump-to-scrap-protection-for-dreamers-give-congress-six-months-to-fix-idUSKCN1BF02F Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karusek Napisano 22 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Października 2017 http://dziennikzwiazkowy.com/ameryka/trump-po-reformie-podatkow-bedzie-lepiej-niz-za-reagana/ jesli rzeczywiscie Trump posluzy sie "Krzywa Laffera" tak jak niegdys Ronald Regan to bedzie niezbedny zastrzyk taniej sily roboczej dla gospodarki amerykanskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzecze1 Napisano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 Okey, W czasie gdy Demokraci nadal zyją w swoim świecie szukając kierunku i lidera, karawana republikanów dalej powoli sunie pomimo wszystkich anytprezydenckich śledztw, a Saturday Night Live i wszyscy "late night show boys" mają uzywanie bo administracja Trumpa dostarcza ton materiału... odświezam temat i udostępniam linka z debaty którą widziałem kilka tygodni temu a przypomniała mi się bo reforma podatkowa zbliza się wielkimi krokami. Biorąc pod uwagę ze zyjemy w czasach Facebooka, YouTube'a, 140 znakowych wiadomości a ludzie wyrabiają sobie zdanie pod wpływem płytkich memów i sloganów, dyskusja Cruz-Sanders to szczyt merytoryczności. Generalnie tak wyglądałaby polityka gdyby ludzie nie traktowali wyborów jak głosowania w reality show. Zatem dla wytrwałych - polecam. Co do meritum, to juz oddam głos ludziom których to bezpośrednio dotknie, których tu nie brakuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cee Napisano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 Hmmm, nikt się nie wypowiedział? Nieważny temat? Niepotrzebna reforma podatkowa? A może w dobrym kierunku? Jak jest z tymi odpisami kosztów zamieszkania? Zostają zniesione? Jakieś komentarze z waszej strony jak to widzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 5 godzin temu, cee napisał: Hmmm, nikt się nie wypowiedział? Nieważny temat? Niepotrzebna reforma podatkowa? A może w dobrym kierunku? Jak jest z tymi odpisami kosztów zamieszkania? Zostają zniesione? Jakieś komentarze z waszej strony jak to widzicie? Nie za bardzo co jest komentowac. Skok na kase republikanow - centralny, wiekszosc zarabiajacych ponizej $100k na tym straci ale ta republikanska czesc dalej uwaza ze to propaganda wiec ja osobiscie sie ciesze bo moze wreszcie zaczaja ze ich ulubiency w kongresie maja ich centralnie w dupie. Liczenie na to ze nizsze podatki dla korporacji w jakikolwiek sposob spowoduja benefity dla pracownikow jest kompletnie idiotyczne, wiekszosc juz zapowiedziala ze podniosa dywidendy... W koncu one sa odpowiedzialne przed swoimi akcjonariuszami a nie maja na celu robic wszystkim dobrze. Pracuje w jednej wiec jest to dosc jasno widoczne. Trudno winic republikanow ze chca siebie i swoich dawcow wzbogacic, bo w koncu dokladnie w tym celu wszyscy ida w polityke. natomiast trzeba ich winic za to ze zupelnie beztrosko zwieksza dlug kraju o ktory bedzie sie martwil kto inny. Podsumowujac - z czysto osobistego egoistycznego punktu widzenia to sie nie martwie bo pewnie wyjde na plus a wiekszosc tych idiotow ktorzy glosowali na Trumpa i kolegow dostanie po dupie. Z logicznego punktu widzenia - czyste kurestwo. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 A - i przepychanie ustaw po nocy pisanych na kolania - nie przypomina to komus czegos ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 Do tego odcięcie odpisu podatku stanowego to jednak centralne uderzenie w Kalifornię i NY - stany o najwyższych podatkach stanowych, przypadkowo tylko jedne z najbardziej niebieskich stanów. Aczkolwiek z politycznego punktu widzenia muszą republikanie coś szybko uchwalić, bo inaczej wybory 2018 przegrają z kretesem, bo pierwszy rok prezydentury zapowiadanych spektakularnych zmian i reform nie przyniósł. Reforma podatkowa będzie brzmiała dobrze w wyborach 2018 i nawet jak tak na serio ludzie dostrzegą dopiero na wiosnę 2019 (przy rozliczeniu rocznym) co ona praktycznie oznaczała to do wyborów można będzie startować z hasłem "obniżyliśmy podatki". Wg mnie ta reforma teraz to próba odwrócenia trendów i utrzymania większości w kongresie i senacie po listopadzie 2018. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi