andyopole Napisano 30 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2020 8 minut temu, Patipitts napisał: Dajesz nadzieje! Mama wyslala mi paczke 18 maja i nadal cisza. Co prawda z Polski a nie do ale droga ta sama Sent from my iPhone using Tapatalk Policz sobie 3.5 miesiąca, będzie EDT. Poza tym. W Białej P. Jest teraz prezydent z PO co dodatkowo komplikuje sprawę. Na dodatek nazwali se rondo imieniem WOŚP, wiadomo kto rzadzi Poczta Narodową. Nie bylbym takim optymistą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2020 15 minut temu, Patipitts napisał: Dajesz nadzieje! Mama wyslala mi paczke 18 maja i nadal cisza. Co prawda z Polski a nie do ale droga ta sama Sent from my iPhone using Tapatalk Ja zamowilem drobna rzecz z ebaya od sprzedawcy w PL - wyslane poczta, przyszlo po jakims miesiacu. Wiec spoko kiedys powinno dojsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2020 3 godziny temu, kzielu napisał: Ogolnie to mozg roznorakie rzeczy wyczynia i wiekszosc mysli ze zginie i nie ginie i na odwrot - w wiekszosci smiertelnych wypadkow wiekszosc nie wiedziala ze zginie <--- moja spekulacja bardziej niz cokolwiek bo zagadnienie jest psychologiczne, nie inzynierskie. OK, wlasnie to chcialam uslyszec, ze w wiekszosci smiertelnych wypadkow wiekszosc osob nie wiedziala o tym zbyt dlugo. A tak bedac w temacie kzielu, to jak myslisz, co sie stalo z MH370? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2020 Jak sobotnie fajerwerki - generalnie w USA odbywają się u Was czy odwołują? W moim miasteczku fajerwerki z plaży (gdzie gromadziły się tłumy), przeniesiono do parku w środku miasteczka i ... zakazano przychodzić (zablokowano parkingi, zamknięto park, zapowiedziano transmisję w internecie). Generalnie pół (może ponad) miasta jest oburzona. Zapowiedziane są protesty i manifestcje (może nie na miarę BLM), ale spokojne i leniwe miasteczko południowej Kalifornii nagle stanie w protestach. Uczę się tego kraju każdego dnia na nowo. Nie wiem czy komuś w Polsce chciałoby się na wiece protestacyjne przyjść po ... odwołaniu fajerwerków 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patipitts Napisano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2020 Policz sobie 3.5 miesiąca, będzie EDT. Poza tym. W Białej P. Jest teraz prezydent z PO co dodatkowo komplikuje sprawę. Na dodatek nazwali se rondo imieniem WOŚP, wiadomo kto rzadzi Poczta Narodową. Nie bylbym takim optymistą. Widze Andy ze na bierzaco jestes tego o rondzie nawet sama nie wiedzialam Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2020 16 minut temu, ilon napisał: OK, wlasnie to chcialam uslyszec, ze w wiekszosci smiertelnych wypadkow wiekszosc osob nie wiedziala o tym zbyt dlugo. A tak bedac w temacie kzielu, to jak myslisz, co sie stalo z MH370? :> Spoko, nie ma jak pocieszac forumowiczow na wypadek potencjalnej smierci ;-) Skonczyl gdzies po srodku morza jakiegos... Zobacz jak dlugo szukali CVR i FDR z AF447 mimo ze wiedzieli dokladnie gdzie sie rozbil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mola Napisano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2020 24 minuty temu, mcpear napisał: Jak sobotnie fajerwerki - generalnie w USA odbywają się u Was czy odwołują? W moim miasteczku fajerwerki z plaży (gdzie gromadziły się tłumy), przeniesiono do parku w środku miasteczka i ... zakazano przychodzić (zablokowano parkingi, zamknięto park, zapowiedziano transmisję w internecie). Generalnie pół (może ponad) miasta jest oburzona. Zapowiedziane są protesty i manifestcje (może nie na miarę BLM), ale spokojne i leniwe miasteczko południowej Kalifornii nagle stanie w protestach. Uczę się tego kraju każdego dnia na nowo. Nie wiem czy komuś w Polsce chciałoby się na wiece protestacyjne przyjść po ... odwołaniu fajerwerków U nas odwołane. Zazwyczaj był fajny show od kooperacji miasto-kampus, oraz mniejszy show od jednego z lokalnych country clubów. Nie wiem jak country club, ale miasto odwołało. Natomiast... Nasz sąsiad wraz z kolegami wybrał się na zakupy fajerwerkowe do Indiany i - wedle sąsiadki - panowie trochę popłynęli. Mamy dostać namiary na tajną miejscówkę, gdzie będą dolary wysadzać w powietrze, więc pewnie pojedziemy i z samochodu będziemy podziwiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2020 28 minutes ago, mcpear said: Jak sobotnie fajerwerki - generalnie w USA odbywają się u Was czy odwołują? U nas odwolali, ale sasiad organizuje z kolegami DYI pokaz, na ktory dostalismy zaproszenie. Nie wiem w sumie czy moge o tym w internetach pisac, bo kto wie na ile to legalne... Po fajerwerki musieli jezdzic do Indiany, bo w IL nie mozna kupowac bez licencji, co tez jest mind-blowing Kalacha moge sobie kupic, ale petard juz nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2020 U nas tez odwolali, ale i tak ludzie cale lato strzelaja fajewerki prywatnie, ku zlosci sasiadow. Wiec jezeli nie ma fajewerkow - zle, jezeli sa to tez zle. Amerykanie to snow flakes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2020 35 minut temu, Xarthisius napisał: U nas odwolali, ale sasiad organizuje z kolegami DYI pokaz, na ktory dostalismy zaproszenie. Nie wiem w sumie czy moge o tym w internetach pisac, bo kto wie na ile to legalne... Po fajerwerki musieli jezdzic do Indiany, bo w IL nie mozna kupowac bez licencji, co tez jest mind-blowing Kalacha moge sobie kupic, ale petard juz nie. Tutaj to samo - granica z IN rzut beretem i doslownie mile od granicy jest gigantyczny sklep z fajerwerkami... Tylko jedno z okolicznych miast bedzie mialo pokaz bo "freedom", reszta dawno odwolala... A co do US i fajerwerkow (co roku - poza 2020) w Louisville, IN odbywa sie air show "Thunder over Louisville" - jest nad rzeka, nie na lotnisku wiec wszyscy sie schodza nad brzeg. Pokaz jest generalnie spoko jezeli pogoda dopisuje, ale prawdziwy tlum zwala sie dopiero o 9:30pm, po pokazach - bo o 10pm jest pokaz fajerwerkow.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi