katlia Napisano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Września 2020 7 godzin temu, Jackie napisał: Bo mój mąż, po tym gdy zobaczył jak się w Izraelu jeździ, stwierdził że woli na piechotę przez Negev iść niż prowadzić auto LOL! Czekam na reportaz bo Izrael jest wysoko na mojej bucket list. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Września 2020 3 godziny temu, Roelka v.2 napisał: tutaj nie da się na dworze nic zrobić, bo zaraz jest otoczonym przez chmary krwiopijców. Dlatego wiekszosc domow na poludniu USA ma screened-in porch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patipitts Napisano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Września 2020 Roelka poczekaj na meszki. Witamy na poludniu Edit: Macierzynstwo wyzera mi mozg i pomylilo mi sie TN z MS w kazdym razie, co chcialam powiedziec to ze mnie najbardziej na poludniu przeszkadzaja meszki i doprowadzaja mnie do szewskiej pasji wrecz. Konia z rzedem kto na na nie jakis sposob (olejki eteryczne itp juz wyprobowane, chodzi o tzw gnats). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Września 2020 4 minutes ago, katlia said: Dlatego wiekszosc domow na poludniu USA ma screened-in porch. Calego podwórka nie otocze screenami. Niestety. :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agatenka Napisano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Września 2020 (edytowane) U nas to https://www.homedepot.com/p/Ortho-Ortho-Bug-B-Gon-Insect-Killer-for-Lawns-and-Gardens-Ready-To-Spray1-017631005 czy to pomaga https://www.amazon.com/Ortho-BugClear-Insect-Killer-Landscapes/dp/B07YM5V2V5 nie likwiduje kompletnie ale widać różnicę Edytowane 1 Września 2020 przez agatenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna30 Napisano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Września 2020 4 godziny temu, katlia napisał: LOL! Czekam na reportaz bo Izrael jest wysoko na mojej bucket list. Nie tylko Ty czekasz Ja w tym roku urlop remontowo, więc żyję tylko tym, co wrzucą inni Za to pochwalę się, że w lutym może wypali Nowa Zelandia, jak otworzą granice. A jak nie, to dopiero w 2022, ale to oczekiwanie będzie najdłuższym rokiem mojego życia 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackie Napisano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Września 2020 22 godziny temu, andyopole napisał: Izrael w porownaniu do tamtych krajow to pelna cywilizacja. Wprawdzie bylem tylko w Jerusalem ale nie widzialem jakichs strasznych zjawisk drogowych. Widocznie zmieniło się na gorsze, uwierz mi, mój mąż dobrze prowadzi, nawet Rzym mu niestraszny i nie czuł się komfortowo w samochodzie w Izraelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzecze1 Napisano 2 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Września 2020 Dnia 1.09.2020 o 18:34, Jackie napisał: Widocznie zmieniło się na gorsze, uwierz mi, mój mąż dobrze prowadzi, nawet Rzym mu niestraszny i nie czuł się komfortowo w samochodzie w Izraelu. Ja zjeździłem samochodem bez żadnego incydentu pół Ameryki, trochę Europy i nawet kawałek Syberii... I o ile w Jerozolimie, tak jak @andyopole pisał, tez nie mieliśmy problemów... tak w jedno POPOŁUDNIE w Tel Avivie straciliśmy w korku lusterko, potem mało nie zderzył się z nami młody Arab na motorze który następnie zaczął kopać nogą w nasz samochód (ciagle rownolegle do nas jadąc na motorze! i nam wygrażając), a na koniec dnia czekając na światłach stuknąl nas w zderzak jakiś imigrant... „No police... no police!... no big deal... it’s normal in Israel!”... O..K... Zatem o ile w Indiach czy krajach arabskich jest ponoć jeszcze gorzej, sam nie byłem to nie powiem, tam w Izraelu będę w przyszłości uważać. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mola Napisano 4 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Września 2020 Update sytuacji na kampusie: https://www.npr.org/sections/coronavirus-live-updates/2020/09/03/909137658/university-with-model-testing-regime-doubles-down-on-discipline-amid-case-spike?utm_campaign=storyshare&utm_source=facebook.com&utm_medium=social Wygląda na to, że dobrze z sąsiadami obstawialiśmy. Jak się undergradzi nie opanują to połowa września i idziemy online Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 4 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Września 2020 Jeden z lokalnych uni ma 700 studentów z pozytywnym testem - to mniej więcej 5% wszystkich. Nie wiem dlaczego ich nie zamknęli a w zasadzie to wiem, kasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi