Jackie Napisano 12 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Października 2020 19 hours ago, andyopole said: U kolegi wyskoczy mlecz w trawniku i już dzwonią. Niewiarygodne acz prawdziwe. Mąż woli zdechnąć niż kupić cokolwiek nadzorowane przez HOA. Te historie o niektórych HOA nie biorą się znikąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 12 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Października 2020 1 hour ago, Jackie said: Mąż woli zdechnąć niż kupić cokolwiek nadzorowane przez HOA. Te historie o niektórych HOA nie biorą się znikąd. Nigdy nie mieszkalam w miejscu z HOA, i mam nadzieje tak trzymac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 12 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Października 2020 5 hours ago, MeganMarkle said: mieszkała tam teraz rodzica z dwójka małych dzieci, taka jak my , wiec wszystko w domu jest baby-proffed co nam bardzo pasi. Nawet jest plotek wokół basenu, szczelnie zamkniety żeby się maluchy nie potopily także nic zmieniać nie trzeba Brzmi super, Megan! Kiedy przeprowadzka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeganMarkle Napisano 12 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Października 2020 3 hours ago, mcpear said: Wow. Ale się zmieniło, pamiętam jak jeszcze jakiś czas temu mówiłaś, że mieszkanie w LA to ostatnia rzecz na którą się zdecydujesz bo Ci się tam nie podoba, a teraz dom kupujesz:) Sprawdzałaś czy na ulicy / osiedlu wielu ma wywieszone flagi "Trump 2020"? Warto się przejechać po ulicach i popatrzeć - teraz jest dobry czas na to. Haha, dokładnie to samo sobie myślałam ostatnio... nigdy nie mów nigdy zmieniłam zdanie o 180 stopni. Przede wszystkim w końcu mam prace która kocham plus słońce, plaza i upał okazały się uzależniające.. nawet jak było 44’C to nie było tak zle. I o ile wcześniej byłam przeciwniczka basenów bo sama nie przepadam to jednak przekonałam się widząc ile to frajdy sprawia dzieciom.. a co do Trumpa to w tej okolicy gdzie się osiedlamy co drugi dom ma plakat „Biden harris” so I think we’re good Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeganMarkle Napisano 12 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Października 2020 1 hour ago, Jackie said: Mąż woli zdechnąć niż kupić cokolwiek nadzorowane przez HOA. Te historie o niektórych HOA nie biorą się znikąd. To mnie nastraszyliscie ja myślałam ze nie ma opcji bez HOA, że to taki standard w Ameryce... ale może i trzeba się wczytać w te umowę z nimi. Ja to z tych co choinkę rozbierają w lutym czy marcu jak mi się przypomni także lepiej żeby nie byli jacyś upierdliwi w tym temacie Dekoracje na Halloween już w całej okolicy kwitną i moje dzieci są zachwycone! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 12 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Października 2020 6 godzin temu, MeganMarkle napisał: Nawet jest plotek wokół basenu, Przepisy wielu stanów wymagają ogrodzenia basenu na 4 ft, jeśli posesja nie jest ogrodzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 12 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Października 2020 43 minuty temu, MeganMarkle napisał: Ja to z tych co choinkę rozbierają w lutym czy marcu U mnie światełka świeciły tak jak trzeba, do Gromnicznej. Wisiały do wiosny, w sumie niepotrzebnie zdejmowalem. Zaraz znów trzeba będzie wieszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 12 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Października 2020 48 minutes ago, MeganMarkle said: To mnie nastraszyliscie ja myślałam ze nie ma opcji bez HOA, że to taki standard w Ameryce... ale może i trzeba się wczytać w te umowę z nimi. Ja to z tych co choinkę rozbierają w lutym czy marcu jak mi się przypomni także lepiej żeby nie byli jacyś upierdliwi w tym temacie Dekoracje na Halloween już w całej okolicy kwitną i moje dzieci są zachwycone! Nie wiem czy czytasz reddit, ale polecam r/fuckhoa jak ktos lubi horror stories. W cywilizowanych okolicach i nowych developments coraz trudniej o brak HOA a praktycznie to sie nie zdarza. Nasze jest akurat dosc rozsadne aczkolwiek juz byla lekka jazda o otwarcie osiedlowych ogolnodostepnych basenow w maju.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Października 2020 2 hours ago, Jackie said: Mąż woli zdechnąć niż kupić cokolwiek nadzorowane przez HOA. Te historie o niektórych HOA nie biorą się znikąd. Moj mąż ma tak samo. Przeglądając ogłoszenia od razu odrzucał wszystkie domu z HOA. Niektóre były fajne, ale ja tez nie chciałabym byc ograniczana jakimiś głupimi sąsiedzkimi przepisami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeganMarkle Napisano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Października 2020 Just now, andyopole said: Przepisy wielu stanów wymagają ogrodzenia basenu na 4 ft, jeśli posesja nie jest ogrodzona. Posesja jest ogrodzona ( z tylu domu) wiec jest to teraz zamkniety ale wokół samego basenu jest plotek oddzielający od ogródka i patio. Tego w żadnym innym domu nie widzieliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi