MeganMarkle Napisano 18 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Maja 2023 Ktoś z forum w ogole był wezwany na jury duty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 18 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Maja 2023 Mój boss (US Citizen od kilku lat) wykapowal jak się wykrecic. Raz poszedł i stwierdził że nudy i szkoda czasu. Za drugim razem poszedł ale trafic go przyblokowal, przyjechał na dwie minuty przed rozpoczęciem rozprawy i usłyszał że mu dziękują ale już mają komplet ławników. Okazuje się że sąd robi overbooking ławników i kto przyjdzie pozniej ma zapisane ze spelnil obowiazek i z bańki. Za trzecim razem juz umyślnie wszedl na ostatnią chwilkę i sytuacja sie powtorzyla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 18 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Maja 2023 3 hours ago, MeganMarkle said: Ktoś z forum w ogole był wezwany na jury duty? Ja byłem wzywany już dwa razy. Na razie odpowiadałem na wezwanie że nie jestem USC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 18 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Maja 2023 8 hours ago, MeganMarkle said: Ktoś z forum w ogole był wezwany na jury duty? Ja byłem - parę lat temu - mimo że ma dość dokładne wskazówki co zrobić żeby wypaść w czasie jury selection - ale odwołali sesje i nie musiałem. Od tego momentu cisza. Ale jak dostanę to pójdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
margherita_s Napisano 18 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Maja 2023 8 hours ago, andyopole said: Mój boss (US Citizen od kilku lat) wykapowal jak się wykrecic. Raz poszedł i stwierdził że nudy i szkoda czasu. Za drugim razem poszedł ale trafic go przyblokowal, przyjechał na dwie minuty przed rozpoczęciem rozprawy i usłyszał że mu dziękują ale już mają komplet ławników. Okazuje się że sąd robi overbooking ławników i kto przyjdzie pozniej ma zapisane ze spelnil obowiazek i z bańki. Za trzecim razem juz umyślnie wszedl na ostatnią chwilkę i sytuacja sie powtorzyla. Mój mąż po prostu nie poszedł na jury duty. Powiedział, że jak będą robili mu jakieś problemy to powie, że nigdy nie dostał żadnego listu z wezwaniem, nie będą mieli przecież jak tego udowodnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 18 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Maja 2023 Jury duty jest na mojej bucket list. Czekam niecierpliwie na moje wezwanie... moze kiedys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeganMarkle Napisano 18 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Maja 2023 12 minutes ago, Roelka v.2 said: Jury duty jest na mojej bucket list. Czekam niecierpliwie na moje wezwanie... moze kiedys. No chociaż jedna co podziela moją fascynacje jury duty! dostalam już raz wezwanie, ze 2 lata temu, ale musiałam odrzuć z racji nie bycia obywatelem… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lestat Napisano 18 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Maja 2023 Dwa razy. Raz sprawa cywilna, drugi karna. W pierwszym przypadku okazałem się “nadmiarowy”. W drugim moja odpowiedź nie spodobała się obrońcy. Generalnie, system nie chce mieć przysięgłych, którzy nie chcą zająć miejsce na ławie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeganMarkle Napisano 18 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Maja 2023 19 minutes ago, lestat said: Dwa razy. Raz sprawa cywilna, drugi karna. W pierwszym przypadku okazałem się “nadmiarowy”. W drugim moja odpowiedź nie spodobała się obrońcy. Generalnie, system nie chce mieć przysięgłych, którzy nie chcą zająć miejsce na ławie. Czyli mam szanse! Ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 18 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Maja 2023 Mnie zupełnie nie ciągnie do tej roboty. Może raz pójdę żeby zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi