Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Edit. Podwójny post. Coś ostatnio forum szwankuje.  :P

Edytowane przez Gość

Napisano (edytowane)
21 minutes ago, karina said:

Ja tylko na minutke tutaj, bo praca goni, ale jak mnie cos zaskoczy to sie dziele... 

Nie zdradzam jakis sekretow, nie mowie o kogo chodzi, ale troche w szoku jestem, bo wlasnie wzielam sie za pewna sprawe i rodzina (polska rodzina, dzieci urodzone w Polsce) owa posiada dzieci dwoje - co by nie bylo nieporozumien taka pisownia jest na aktach urodzenia: Dżastin Brajan  oraz    Wiwien Wanessa. 

Hm... ? Ktos cos?    

Moj Kolega chcial nazwac Syna Anakin, ale wredna Zona mu nie pozwolila... Warto sobie przejrzec liste imion z opiniami Rady Jezyka Polskiego:

http://www.rjp.pan.pl/index.php?option=com_content&view=category&id=76&Itemid=146&limitstart=180

Spolszczenia to pikus, w porownaniu z tym jak ludzie chca skrzywdzic wlasne dziecko. Zeby bylo smutniej akurat "Brajan" i "Wiwien" sa wedle zalecen. "Wanessa" powinna byc "Wanesa", ale tez dopuszczalne...

Edytowane przez Xarthisius
Napisano

Spolszczenie angielskiego imienia to chyba najgorsza rzecz jaka mozna zrobic dziecku imigrujac do USA. Wyobraź sobie ze masz przeliterować imię przez telefon. 

My name is Justin, D Z A S T I N

good luck z tym. 

• Upvote 3
Napisano
Spolszczenie angielskiego imienia to chyba najgorsza rzecz jaka mozna zrobic dziecku imigrujac do USA. Wyobraź sobie ze masz przeliterować imię przez telefon. 
good luck z tym. 

Generalnie polskie imiona są przesrane szwagier robi na platformach z brytolami I Holendrami. Musiał zmienić na bardziej przystępne i był dla każdego Jimmy, bo wymowa Przemysław sprawiała problemy
  • Upvote 1
Napisano
52 minuty temu, karina napisał:

Ja tylko na minutke tutaj, bo praca goni, ale jak mnie cos zaskoczy to sie dziele... 

Nie zdradzam jakis sekretow, nie mowie o kogo chodzi, ale troche w szoku jestem, bo wlasnie wzielam sie za pewna sprawe i rodzina (polska rodzina, dzieci urodzone w Polsce) owa posiada dzieci dwoje - co by nie bylo nieporozumien taka pisownia jest na aktach urodzenia: Dżastin Brajan  oraz    Wiwien Wanessa. 

Hm... ? Ktos cos?    

Juz chyba tu pisalem ze Bush brzmi lepiej niż Krzak.:D

Napisano
6 minutes ago, vlade said:

good luck z tym. 

Nie musze sobie niestety wyobrazac. Mam polskie imie, ktore jest podobne w wymowie do angielskiego odpowiednika. No, ale oczywiscie w pisowni nie... Jakby spojrzec na maile, ktore dostaje to liczba roznych wariantow, w ktorych jest zmieniona jedna badz 2 literki waha sie miedzy 3 a 5 dziennie.

Napisano

My z mezem mamy znajomego o imieniu Przemek (Przemysław). Raz mieliśmy jakas sprawę i poprosił mnie zeby napisać smsa z jego telefonu. Szukam w kontaktach, ale nie mogę znalezc, okazało sie ze maz zapisał kolegę per: Pershemit. Oplułam telefon i turlałam sie po podłodze chyba z pol godziny. 

• Upvote 1
Napisano

Internety twierdzą, że w 2017 urodziło się w PL 93  Brajanów (w 2016 ponad 300, także spory spadek)  i 24 Kewinów. Dżesik na 2017 tylko 15, ale i tak o cztery więcej niż w 2016 :)

• Like 2
  • Upvote 1
Napisano
10 godzin temu, karina napisał:

Hm... ? Ktos cos?   

Tak, ja :lol::blink::lol:

Czy w takim razie zmienią im imona na Justin Brian i Vivien Vanessa? Czy nie planują? :P