andyopole Napisano 28 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2019 Wróciłem z pracy i zastanawiałem się co by tu na obiad a tu: puk, puk... Sąsiadka przyniosła michę gorącego barszczu z borowikami. Najadłem się jak bąk i jeszcze na jutro zostało... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patipitts Napisano 28 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2019 Wróciłem z pracy i zastanawiałem się co by tu na obiad a tu: puk, puk... Sąsiadka przyniosła michę gorącego barszczu z borowikami. Najadłem się jak bąk i jeszcze na jutro zostało... Fajne masz sasiadki, ale bym zjadla. W moich okolicach niestety nie jedza burakow. A w wersji surowej kupienie graniczy z cudem.Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 28 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2019 Sąsiad fajny to i sąsiadki się starają.! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 30 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2019 Czy to tak rzeczywiście wygląda? https://tvn24bis.pl/pokaz-nam-swiat,151,m/polaczenie-pracy-i-zwiedzania-wyjatkowy-program-dla-podroznikow,948655.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agatenka Napisano 30 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2019 1 godzinę temu, andyopole napisał: Czy to tak rzeczywiście wygląda? https://tvn24bis.pl/pokaz-nam-swiat,151,m/polaczenie-pracy-i-zwiedzania-wyjatkowy-program-dla-podroznikow,948655.html Nie wiem o co dokladnie pytasz, tak w uproszczeniu: Przede wszystkim od poczatku myla tam pojecia i work&travel to cos zupelnie innego niz camp. W&T jest sporo drozszy, oferty pracy sa najczesciej w turystycznych sezonowych miejscowosciach plus parki rozrywki, kasyna itd. Takze tutaj mieszka sie normalnie w srodku miasta, wynajmujac dom, pokoj itd. Campy - sa najczesciej na odludziu, pracuje sie wiecej za duzo mniejsza stawke ale program tez jest duzo tanszy. Ta opcja nie jest dla wszystkich, chodz znam osoby bardzo z niej zadowolone ( Ilonka ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackie Napisano 1 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Lipca 2019 A my wkrótce zostaniemy ptasimi dziadkami W piątek zauważyłam na parapacie puste gniazdo i pomyślałam sobie że cud prawdziwy że nie zauważyliśmy wcześniej i szkoda że przegapiliśmy ptasie przedszkole. W sobotę w gnieździe pojawiło się niebieskie jajko, w niedzielę następne. Dziś pewnie trzecie, ale nie miałam jak zobaczyć bo dumna mama siedziała na jajkach a ja musiałam iść do pracy. Jeśli wierzyć Wikipedii jest to gniazdo drozda wędrownego i za jakieś 12 dni możemy się spodziewać pierwszego pisklaka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mola Napisano 1 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Lipca 2019 18 minut temu, Jackie napisał: A my wkrótce zostaniemy ptasimi dziadkami W piątek zauważyłam na parapacie puste gniazdo i pomyślałam sobie że cud prawdziwy że nie zauważyliśmy wcześniej i szkoda że przegapiliśmy ptasie przedszkole. W sobotę w gnieździe pojawiło się niebieskie jajko, w niedzielę następne. Dziś pewnie trzecie, ale nie miałam jak zobaczyć bo dumna mama siedziała na jajkach a ja musiałam iść do pracy. Jeśli wierzyć Wikipedii jest to gniazdo drozda wędrownego i za jakieś 12 dni możemy się spodziewać pierwszego pisklaka Super! Fajnie będzie patrzeć jak rosną Przedstawiam nasze zeszłoroczne towarzystwo, zameldowało się pod daszkiem przy drzwiach wejściowych. W tym roku na jednym z niższych drzew przy domu gnieździ się dziki gołąb, ale widać tylko gniazdo od spodu i czubek ogona. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackie Napisano 1 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Lipca 2019 21 minut temu, mola napisał: Super! Fajnie będzie patrzeć jak rosną Przedstawiam nasze zeszłoroczne towarzystwo, zameldowało się pod daszkiem przy drzwiach wejściowych. W tym roku na jednym z niższych drzew przy domu gnieździ się dziki gołąb, ale widać tylko gniazdo od spodu i czubek ogona. Super! Ale frajda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelasia Napisano 1 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Lipca 2019 Gniazda to jedna z tych rzeczy, ktore mnie nie bawia. Zamiast myslec o pisklakach i bezpiecznym miejscu dla nich, to jednak brud jaki sie z tym wiąże....juz mi ciarki przechodza. Nie wiem, moze mam uraz, po galębiach z którymi sie wiecznie walczyło na balkonie za mlodych lat w PL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackie Napisano 1 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Lipca 2019 1 godzinę temu, pelasia napisał: Gniazda to jedna z tych rzeczy, ktore mnie nie bawia. Zamiast myslec o pisklakach i bezpiecznym miejscu dla nich, to jednak brud jaki sie z tym wiąże....juz mi ciarki przechodza. Nie wiem, moze mam uraz, po galębiach z którymi sie wiecznie walczyło na balkonie za mlodych lat w PL. Mam znajomą która zawszy gdy ktoś przy niej gada o "ślicznych" króliczkach i "zabawnych" szopach odpowiada "kup sobie kury i załóż ogródek - zaraz ci miłość przejdzie i będziesz marzyć jak się pozbyć sk*******ów" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi